Ердоган преди е "стигал" до Бургас и Варна, сега – до Кърджали!?

Президентът на Турция за трети път споменава България в речите си
14 мар 2018 09:00, Петя Славова
220

Преди дни, по време на местния конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария, още в първата си реч Реджеп Ердоган се обърна към българските турци с думите: "Кърджали е част от нашите духовни граници".

Тези му думи отново разбуниха духовете в страната ни. Какво казва Ердоган и какво цели?

Според бившия консул на България в Одрин Георги Димов споменаването на страната ни в реч на турския президент се повтаря за трети път.

Още по темата

"Преди в речта си Ердоган "стигаше" до Бургас и Варна, сега само до Кърджали. Хубаво е всички да си зададем въпроса защо? Първо - през 2019 г. в Турция предстоят избори - местни и парламентарни. Това е обръщане към електората в Кърджали, за да го подкрепят", коментира изказването бившият консул в Одрин в "Денят ON AIR".

По думите му балансът на политическите сили в Турция е прекалено изравнен и на Ердоган му е нужен всеки глас, за да спечели изборите догодина.

"Турците са заклеймявани за своите действия в Сирия. В момента държавата е ортак с Москва и Техеран, но въпреки това и те не подкрепят военната намеса в Сирия", смята Димов.

Той е на мнение, че в момента европейска перспектива за Турция не съществува.

"Има договорена среща във Варна, която е под голяма въпросителна дали ще се случи. Никой в момента в Турция не говори за европейско членство. Вече се задоволяват само с поддържане на диалога и уреждането на отношенията с ЕС. В момента властта в Турция е ислямистки национализъм, който е войнолюбив", подчерта още бившият ни представител в Одрин.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че в момента Турция е разделена на две, резултатите от референдума още се оспорват, но все пак рано или късно ще се роди една демократична държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази държава има ли държавници, които да ни защитят или точно те ни подаряват ?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз намирам агресия и в думите на доста брюскелски политици, но това ми го увивате в станиол и ми го представяте като братски партньорски отношения. мМНого братя ми народи тая мащеха европа...Просто казвам...
5
9
 
15
 
! Отговори
Ходил в Анадола преди 6 години
Aбе вие лаете против Турция, ама са по-добре от нас - и като доходи, и като стандарт на живот. И не само Истанбул и по курортите. Дори в Анадола да идеш гледаш оправени пътища, осветление, чисто, спретнато, нормални отношения между хората, няма ги нашите дивашки изпълнения. Азиатска Турция е много по-европейска от България в ЕС.
4
4
 
5
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 2не е решил не е стигнал със що ке го сопреш у македонската армия има нов вид прашки тука що имате
3
0
 
23
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Не е важно Ердо какво е казал, а нашите мишки от МВнР как реаргираха. Продажници. Веднага да бъдат отзовани и изгонени от работа и да се назначи някой на който му стиска да им прави сурат на тия талибани.
2
7
 
24
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
На думи Турция може да стигне и до Луната. Но само на думи. Видяхме как три месеца "едномилионната армия" не може да превземе едно загубено кюрдско село наречено Африн в Сирия при положение, че разполага с авиация и тежка бойна техника.За какви турски мечти говорим тогава?
1
2
 
22
 
! Отговори
БЯЛО ВЪЛЧЕ преди 6 години
Ер..... знае, че наближават избори и трупа вот....