Ердоган преди е "стигал" до Бургас и Варна, сега – до Кърджали!?

Президентът на Турция за трети път споменава България в речите си
14 мар 2018 09:00, Петя Славова
220

Преди дни, по време на местния конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария, още в първата си реч Реджеп Ердоган се обърна към българските турци с думите: "Кърджали е част от нашите духовни граници".

Тези му думи отново разбуниха духовете в страната ни. Какво казва Ердоган и какво цели?

Според бившия консул на България в Одрин Георги Димов споменаването на страната ни в реч на турския президент се повтаря за трети път.

Още по темата

"Преди в речта си Ердоган "стигаше" до Бургас и Варна, сега само до Кърджали. Хубаво е всички да си зададем въпроса защо? Първо - през 2019 г. в Турция предстоят избори - местни и парламентарни. Това е обръщане към електората в Кърджали, за да го подкрепят", коментира изказването бившият консул в Одрин в "Денят ON AIR".

По думите му балансът на политическите сили в Турция е прекалено изравнен и на Ердоган му е нужен всеки глас, за да спечели изборите догодина.

"Турците са заклеймявани за своите действия в Сирия. В момента държавата е ортак с Москва и Техеран, но въпреки това и те не подкрепят военната намеса в Сирия", смята Димов.

Той е на мнение, че в момента европейска перспектива за Турция не съществува.

"Има договорена среща във Варна, която е под голяма въпросителна дали ще се случи. Никой в момента в Турция не говори за европейско членство. Вече се задоволяват само с поддържане на диалога и уреждането на отношенията с ЕС. В момента властта в Турция е ислямистки национализъм, който е войнолюбив", подчерта още бившият ни представител в Одрин.

Гостът на Bulgaria ON AIR уточни, че в момента Турция е разделена на две, резултатите от референдума още се оспорват, но все пак рано или късно ще се роди една демократична държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
Одрин преди 6 години
Този *** Ердоган забравя, че Константинопол е част от духовните граници на Европа и че руски политик го предупреди преди 2 години, че в Света София може скоро да пее Православен свещенник.
166
4
 
4
 
! Отговори
ку ку ру ку преди 6 години
Скоро много скоро ще го убият,на един площад е центъра на Истамбул ,и не само него ,реки от кръв ще има .
165
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган
164
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На откаченяка Ердо не му остана и един приятел, освен нашия Монокнижник, който от страх не смее и да му отговори. Колко гадно, единствен Сикаджията му поляга, той и на него посяга, иска територия от България. Да дойде ибси я вземе ако му стиска. Путин ще ги завре там където му е мястото, на майка му в това. Не стига, че воюва с всички около него, как ще го направи с още 7-8 страни? Колкото по-рано го ликвидират американците, толкова по-добре за света. Турците никой никъде не иска, остават изолир
163
8
 
16
 
! Отговори
от Уикипедия преди 6 години
В Уикипедия за Борис I пише по-точно за Покръстването че Българския Народ е насила Християнизирън от Византия тоест Християнството е прието насила през 866 г. а дали някой осъзнава това въобще , съмнявам се
162
0
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Лъже хаирсъзина му ниеден- душевните граници на такива вагабонти са до Виена,Будапеща,Крим и Одеса!
161
4
 
13
 
! Отговори
Българи преди 6 години
А нашите душевни граници са на Босфора,Бурса и Памуккале...
160
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Кипър НЯМА турски войски, тоя за каква окупация говори? Има Севернокипърска турска република и именно заради наглостта на Гърция тази държава не е призната от повечето държави по света.
159
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ***, си го пуснах няколко пъти да го слушам. Много големи глупости говори. Това е един най-обикновен тюркомразец, ислямомразец. В съвременен свят, няма място за мразци, мразители, хейтъри и тем подобни! Този човек поддържа идеята, че е ОК някой да се подиграва с паметта на видни личности от историята на някой народ. Разказва една история за военното учение - все едно ние българите да отидем на военно учение в Германия и да видим на мишените Левски и Ботев, да са враг и да сме ОК с това?!
158
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** пишат тука ей.
157
1
 
10
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК преди 6 години
ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ ГЛАСОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ.. ЗА СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ..
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дристун? Вземи си хапчета
155
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадно ми е, много ми е гадно как се експлоатират страховете на българите към Турция и се нагнетява омраза в интерес на някакви си пишман патриоти. Грозно и недостойно.
154
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неблагодарен се оказа Ердоган. Забрави как в Първата световна война българските войни защитаваха османлиите и мюсюлманската Османска империя срещу православните Русия, Сърбия и Гърция. И опазихме Истамбул от християнско иго с цената на двеста хиляди убити и ранени!
153
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега су убедих какви мижитурки ни управляват. В такива случаи най-добре се вижда, че за нищо не стават, а народа им е поверил в ръцете цялата страна. Горките ограничени човечета, те даже не разбират какво е това. Господи, пази България.
152
3
 
7
 
! Отговори
имперския синдром преди 6 години
До JasТака е!И Путин много съжалява за "великия"Съветски съюз!И в Италия не случайно казват "Римския сенат",а не италиянския!
151
6
 
7
 
! Отговори
Perry преди 6 години
Защо се занимаваме с началника? Отказахме на Русия благодарности, връщаме си националната независимост и чакаме англосаксите да ни освободят.
150
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасно е да се дават пари и власт на същества с болни мозъци! Историята го е доказала през вековете и важи за всички нации и империи! Трябва да се спазват всички закони и да се зачитат общочовешките ценности, да не се допускат конфликти и войни!
149
3
 
21
 
! Отговори
Jas преди 6 години
Днес Кърджали е според султана част от турските духовни традиции, утре ще е Шумен и Разград, а след това духовните традиции може Ердоган да се опита да промени в териториални, при такива амбиции и управление изобщо не е изключено. Турция, по мое скромно мнение, се е обърнала исторически назад и за пример се дава "величието на Отоманската империя" а не новото общество, което се опита да създаде Ататюрк
148
7
 
17
 
! Отговори
Райна Княгиня преди 6 години
Преди да дойдат на метри, бяха повалени, бъди сигурен! Достойната и умна българка турчин не смее да я доближи!!!