Не се раждат деца в Сърбия! Вучич с план – пари

За първо дете комшиите ще дават ?850 еднократна помощ
19 мар 2018 08:30,
52
Не се раждат деца в Сърбия! Вучич с план – пари
Снимка: Reuters

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца и затова той е решил да формира съвет по демографска политика, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

На извънредна пресконференция в президентството Вучич каза, че е крайно време държавата да започне да се занимава с проблема за липсата на деца, и уточни, че съветът ще разглежда мерки за стимулиране на раждаемостта, ще дава предложения и ще прави експертни анализи.

Президентът каза, че планът за действие на този орган предвижда майките да получават за раждането на първо дете 100 000 динара /850 евро/ еднократна помощ, за второ дете - 10 000 динара /85 евро/ месечно в продължение на две години, за трето дете - 12 000 динара /102 евро/ месечно в продължение на 10 години и за четвърто дете - 18 000 динара /153 евро/ за 10 години.

"В зависимост от решаването на косовския проблем, през 2060 г. Сърбия ще има между 3,9 и 5,5 милиона жители. Във всички случаи ще бъдем по-малко, отколкото сме сега. Сами сме виновни за това", каза Вучич, като предупреди, че 1,7 милиона от тях ще бъдат пенсионери и това ще означава, че страната вече няма да има никакъв икономически потенциал.

След като изнесе поразителни данни за спада в раждаемостта, президентът призова работодателите да уважават майките, да проявяват повече разбиране за отпуските по майчинство, а бременността да не бъде повод за отстраняване от работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До fТова, за което пишеш, ми харесва!Защо нашата държава не вземе пример?
40
0
 
11
 
! Отговори
f преди 6 години
Във Франция са го решили - ако имаш 3-то дете, държавата дава на майката докато 3-те й деца не навършат 18 години всеки месец пенсия в размер на последната й работна заплата. Важен момент ... майката трябва да има средно И висше. С други думи програмата антимангал е в действие, защото средно преди 18 не може, висше преди 23 също, затова Айшето първо трябва да се бръкне за диплома за средно, после за висше после да изчака да стане на 24 и докато си избие разходите чаветата ще са на 18 вече
39
0
 
6
 
! Отговори
До АНОНИМЕН 40 преди 6 години
Защо да няма как да стане? По-долу, на друга страница, някой предлага глоба в случаите, при които създават деца хора, които нямат средства да ги отгледат; тази глоба да се плаща с принудителен труд, след като нямат пари. Да отработват и издръжката на децата си в социални домове.У нас е приет погрешен принцип - такива семейства получават издръжка и поощрения чрез всевъзможни бонуси, които ги стимулират да раждат още и още деца, които не могат да възпитат и ни изнудват да ги храним ние.
38
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Как да го зема сръпския паспор.Има шес деца.На сяко ко дава 180евро ше ги пишем сърби
37
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Трябват много радикални мерки - напр. никакви детски, дори и за едно дете, а също да бъдат съдени за държавна измяна тези, които водят до развъждане на ***, независимо от кой етнос, но тъй като второто няма как да стане, може първото да стане със закон, още повече, че някъде е така......, защото всичко е на гърба на нормалния ........
36
0
 
10
 
! Отговори
НЯМА ДЕЦА ЗА ЦЯР преди 6 години
Заради нагли престъпници на власт в БЪлгария момите не могат да се задомят.Престъпниците ги принуждават да преседяват докато прецъфтят в нагло вредни училища ..След това не дават пари за оцеляване и деца.Младежите нямат достойна работа за да се решат на женитба. НАгли престъпници на власт в София вдигнаха пенсионната възраст с цел блокиране на милиони работни места.
35
1
 
6
 
! Отговори
В София крадат преди 6 години
У НАЗЕ Нагли престъпници на власт в София пари за деца не ДАВАТ.От заплати,пенсии и помощи не могат да крадат милиарди живи евра годишно.Крадат ги през нагло корупционни обекти по оперативни програми..ЗА да ликвидират БЪлгарите в БЪлгария подставени лица на власт в София увреждат тежко човешките майки в ясли,градини и училища до 20 годишна възраст с педофилски камери купени з а милиарди ограбени от народа
34
1
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Докато не се премине от "държавата дава", към "държавата не взема", в Сърбия няма да решат проблема, както и в България. В никакъв слчуай не трябва да се дават социални помощи или детски, а трябва държавата да не взима част от данъците си. Например, трябва да има отстъпки от Данък общ доход, от данък сгради, от данък МПС и т.н., ако има други подобни данъци. Примерно за три и повече деца, пълно опрощаване на тези данъци до навършването на 18 годишна възраст на децата.
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбежите затова ревът за Косово ,за да прилапат албанците ,които да им управят раждаемоста!Ха,ха нещастни са ,като нас,ама се имат за голема работа!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 000 CISTI BAL;GARKI KATO TODYAT PO DESET DEZA PREZ GIVOTA SI BALGARIA SHTE SI OSTANE BYALA DARGAVA.
31
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето това е държава която мисли за бъдещето си. Я ми покажете през последни 30 години някой да се е сетил за прираста на населението в мутроландия? Не е няма и да се сети. Ако очаквате от селя.ндурите които качвате на власт да се сетят ще има мнооого да чакате. Селя.ндурите у парламата са на принципа. След нас потоп.
30
2
 
13
 
! Отговори
do 32 преди 6 години
Баш са си заплашени от изчезване белите французи. Раждат французойките, ама не могат да насмогнат на онези увитите в чаршафи. Информирай се преди да драскаш тук. И освен това, ако си мислиш, че за всички държави по света едни и същи закони ще имат един и същи ефект, то ти наистина си много далеч от реалния живот. Колкото до сидеров - мразя го, както и всички фашисти, това не означава, че искам да живея в свят, зорлем населен с нискообразовани ***, които искат да ми наложат техния начин на жи
29
7
 
2
 
! Отговори
до умник преди 6 години
Много си чувствителен и серт. А всъщност ти не можеш да опровергаеш фактите. Във Франция има хиляди пъти повече араби и *** отколкото в България. Отделно като чуя нещо, че важи за света и там работи, а за БГ не--ми ставаш кристално ясен. Французойките раждат и затова не са заплашени от изчезване на нацията. А тези обиди и ксенофоски, расистки мнения ги запази за Болен Сидеров и сие...Там ти е мястото мойто момче или синко, ако предпочиташ.
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и нашите дават, ама не на българите.
27
3
 
15
 
! Отговори
Умник до 24 преди 6 години
От много дървета - не виждаш гората!И Франция , и Германия са подложени на ретроградна трансформация!Почерняват...и поарабяват!България се ци.... ромизира!Ако това е цената - по-добре ще е "честно да изчезнем"!Дано нещо ти е станало ясно - макарче надали!Явно и ти си "фенче" на мултикулти...и ГЛДБ!
26
3
 
9
 
! Отговори
Умник до 24 преди 6 години
Определено имам чувство за хумор, но ти пък нямаш и две мозъчни клетки да разбереш, че разликата между Франция, България и Сърбия е от земята до небето. Какво сравняваш круши с ябълки? И ако си мислиш, че във Франция не страдат от плодящите се там *** и араби, *** и поживей там, аз съм го правил и много добре знам как седят нещата ;)
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля, че са направили грешка, че са ме родили. Не искам на никого да го причинявам.
24
5
 
5
 
! Отговори
до 19 умник преди 6 години
Явно имаш чувство за хумор да се наречеш така. А защо твоята теза издиша, ще ти дам пример с Франция. Франция има един от най-големите прирасти на население в Европа, открай време. И много , много "французи" от други страни. Но поради факта, че придобивките за майчинство, за всички , подчертавам , за всички французи са големи- раждат и коренните жители на франция. С други думи--демографския срив не се решава с ограничаване, а с ПРИДОБИВКИ И ЗАЩИТА НА МАЙКАТА....."УМНИК"----
23
6
 
18
 
! Отговори
до бебе преди 6 години
За смешните 28 години ( в исторически план ) половин България си тръгна от територията на мутри и комунисти, и на мутри-комунисти...след още 50 в територията ще останат турски говедовъди...и роми.Хейтването - наивнико - си има причини!
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама главната разлика е, че сърбите нямат индианци, или поне не толкоеа много, а ние тука си ги навъдихме яко, така че, сърбите ще се оправят, ние не знам как ще издрапаме да не се затрием