Не се раждат деца в Сърбия! Вучич с план – пари

За първо дете комшиите ще дават ?850 еднократна помощ
19 мар 2018 08:30,
52
Не се раждат деца в Сърбия! Вучич с план – пари
Снимка: Reuters

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че най-големият проблем на Сърбия е, че няма деца и затова той е решил да формира съвет по демографска политика, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

На извънредна пресконференция в президентството Вучич каза, че е крайно време държавата да започне да се занимава с проблема за липсата на деца, и уточни, че съветът ще разглежда мерки за стимулиране на раждаемостта, ще дава предложения и ще прави експертни анализи.

Президентът каза, че планът за действие на този орган предвижда майките да получават за раждането на първо дете 100 000 динара /850 евро/ еднократна помощ, за второ дете - 10 000 динара /85 евро/ месечно в продължение на две години, за трето дете - 12 000 динара /102 евро/ месечно в продължение на 10 години и за четвърто дете - 18 000 динара /153 евро/ за 10 години.

"В зависимост от решаването на косовския проблем, през 2060 г. Сърбия ще има между 3,9 и 5,5 милиона жители. Във всички случаи ще бъдем по-малко, отколкото сме сега. Сами сме виновни за това", каза Вучич, като предупреди, че 1,7 милиона от тях ще бъдат пенсионери и това ще означава, че страната вече няма да има никакъв икономически потенциал.

След като изнесе поразителни данни за спада в раждаемостта, президентът призова работодателите да уважават майките, да проявяват повече разбиране за отпуските по майчинство, а бременността да не бъде повод за отстраняване от работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е до пари. При соца имаше прогресивен ергенски данък от 25- годишна възраст. Който има нагласа, сключва брак, отглежда деца, зависи от психологическия климат. Човек трябва да има надежда, илюзии, перспективи, да не съжалява, че е създал живот и го е пуснал на кучетата.
20
0
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
А ние садим тикви!
19
3
 
21
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Тези помощи ще отидат главно при индианците, нали разбирате? Трябва да се дават на хора, които си гледат децата качествено, а не като в развъдник. Иначе ще стане още по-зле. Например, помощи не трябва да се дават на майки под 18 г. или без завършено средно образование. Също така може да се спират след третото дете и т.н., има си начини.
18
5
 
7
 
! Отговори
Бебе преди 6 години
Хейтърите малко ще се стъписат,понеже постоянно се тръби,че едва ли не само ние сме такa и ще изчезнем! Ще се разочаровате,но няма да стане така! България ще надживее това и ще пребъде!
17
1
 
17
 
! Отговори
До АНОНИМНА 7 преди 6 години
От по-възрастни колежки знам, че това го е имало и през соца. Постъпи младо момиче в научен институт и заяви, че има научни интереси, затова иска да я включват в научно-изследователски задачи. Отговарят й като на Вас, "Ще се омъжиш, ще почнеш да раждаш, как да разчитаме на теб? Хайде, като си отгледаш децата, ще помислим." И я ангажират само с помощни технически задачи. След 15-ина й казват, е вече си на 40 г., за кога ще правиш научна кариера?" Но към "свои хора" не прилагали този подход!
16
4
 
17
 
! Отговори
Лесно е преди 6 години
Налагаш тежка глоба за всяко раждане, ако родителите нямат средства да отгледат детето. Щом нямат пари, ще отработват принудително и глобата, и издръжката на детето в социален дом.У нас се прави капиталната грешка такива деца да не се отнемат от безотговорните им родители. Вместо това са гласувани десетки видове помощи и предимства за такива. Тези бонуси са за сметка на съзнателните и отговорните, които пък остават с по едно дете, заради ниски доходи и малки жилища. И ето ти го 22.
15
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Добре дошли, в Европа! Уелкъм, Уелкъм;)))
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво голям план. 1500 лв еднократно. Една количка и кошара. Направо от утре по 4 ще раждат :)) не е въпроса само в парите ...Хората по света виждат че много хора, много проблеми.
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това трябва да накара нашите умньовци в правителството да се замислят,но така че да се подтикнат българските жени на тази решителна крачка,а не от етноса,защото те и без това се плодят като зайци и няма отърване ,когато се касае за аванта.
12
1
 
20
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Неволно се налага паралела - България с 17? детски....чЛен на съюза...стимулира простатата на съпруга на Веска...
11
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж само в България не се раждаха ? Нали ве тролчетаа.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Знаеш ли какво означава сингюр? Така са ви наричали допреди 140 години тогавашните управляващи.
9
1
 
30
 
! Отговори
Горките те преди 6 години
1. Ще увеличат процента на ромското си население, ако реализират тези намерения в непроменен вид.2. Задължително тези насърчения трябва да се обвържат с условия за пълнолетие, образователен ценз и осигуряване на родителите.3. Това, което се предвижда за трето и четвърто дете, трябва да се дава за първо и второ, но само ако и двамата родители са с минимум средно образование.Не направят ли това, ще станат като нас - развъдник на хрантутници и белалии.
8
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Моряк и половина 6RADVAI SE, CE IMA ROMI TA TA IMA I BALGARSKA DARGAVA.DOKATO IMA ROMI SHT YA IMA I BALGARIA.
7
0
 
24
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
никой не знае какво преживяват жените - на мен на работа са ми казвали - и какво, сега ще започнеш да ми забременяваш, а? и резултатът - със зор едно.........
6
5
 
39
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Идеята е добра за Сърбия, при нас ако дават повече пари за деца, ще има майки зайки от определен черен етнос, които само ще раждат! У нас всичко е загубено! Българите се стопяват и това е необратима тенденция. Говоря за българи - не за 1 000 000 кърлежи с български лични карти!
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вучич да се учи от Боко и да си внесе много роми да му направят деца.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ура ! отървахме се от *** ! - сега ще хукнат за сръбски паспорти. тук вече не останаха българи,които да ги издържат!
3
4
 
27
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Сърбите са на крачка преди нас.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BOIKO DA SE UCI OT SARBIA I DA IZHVARLI GORANOV V ZATVORA.