Глухоням глобен за скандиране на лозунги... в Румъния

Починал мъж пък има право да шофира, постанови съд
21 мар 2018 15:15, Елка Василева
12
Глухоням глобен за скандиране на лозунги... в Румъния
Снимка: архив, Reuters

Румънски парадокс: глухоням е глобен за скандиране на лозунги срещу управляващата Социалдемократическа партия (СДП), съобщава в. "Гъндул".

Сред протестиращите срещу управляващата партия по повод нейния извънреден конгрес на 10 март има глухоням жител на Букурещ, за когото представителят на жандармерията е описал в протокол, че е скандирал лозунги против СДП, съобщава неправителствената организация "Корупцията убива". Глобата на глухонемия мъж от Букурещ е в размер на 2000 леи (838 лв.), предаде БТА.

Починал румънец пък спечели дело срещу Пътна полиция, съобщава в. "Адевърул". Съдиите постановиха, че той има право да шофира, въпреки че пред тях бе смъртният акт на човека, допълва в заглавие вестникът.

Съд в североизточния град Яш се е произнесъл в полза на починал мъж в рамките на съдебен процес за анулиране на санкция, с която е била отнета шофьорската му книжка. Въпреки че смъртният акт на Валериан Василиу е бил приложен към делото, съдиите са постановили мъжът да получи обратно свидетелството си за управление на МПС, както и равностойността на заплатената от него глоба, пише "Адевърул", цитиран от БТА.

Миналата седмица румънец не успя да убеди съда в град Васлуй, че е жив. Шейсет и тригодишният Константин Релиу заминал на работа в Турция през 1992 г. и загубил контакт със семейството си в Румъния. След като не получавала никакви новини от мъжа си, съпругата му успяла да получи смъртен акт на негово име през 2016 г. Турските власти локализирали тази година Константин Релиу с изтекли документи и го депортирали. Когато се върнал в Румъния, той установил, че е обявен за починал и поиска от съда да го признае за жив. Според съда обаче периодът за обжалване на смъртния акт е изтекъл, така че нищо не може да се направи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75% ТЕЛКТакива сте продукта на комунизма лъжци и убийци.5 години за убийство?Подигравка ако питаш мен.Трябвало е да ти дадат 35!За какво си сега на обществото?Да те храним със социални помощо и да ревеш, че си социално слаб и никой не те иска на работа или пенсията ти е малка, а ти си просто един УБИЕЦ ?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 75% ТЕЛКАма за Кремиковци ти е жал нали?За престъпниците става все по-зле в България.Чакай само да тръгне единната европейска прокуратура, ще точите сополи за Бойко!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аааа това не е вярно, такива работи могат да се случат само в България.Румънците са къде, къде напред!Нали така дгругаре(и другарки де)?
7
0
 
4
 
! Отговори
"-" преди 6 години
глухоням е глобен за скандиране на лозунги срещу управляващата Социалдемократическа партиярумънец не успя да убеди съда в град Васлуй, че е жив. Според съда периодът за обжалване на смъртния акт е изтекъл, така че нищо не може да се направи.----- ------Решенията на румънския съд трябва да се запишат с големи букви в *** на Световната Съдебна Юриспроденция или поне в книгата на Гинес в графата за най-велик куриоз!!!!!-)))))))
6
1
 
10
 
! Отговори
Генчо преди 6 години
В черната дупка наречена Балкани всичко може да се случи, не ме учудва...Тук безвъзвратно се губят мечти и надежди, после дори трябва да докажеш, че си виж и да си блъскаш главата със съда. Един приятел така съдия изпълнител му взе всичко и се наложи да емигрира от Пещера в София в търсене на по-добър живот...
5
7
 
8
 
! Отговори
75% ТЕЛК преди 6 години
30 год. от живота си дадох на Кремиковци.От шума в листопрокатния цех загубих 75% от слуха си.Преди 5 години убих сестра си, защото нечих че е тя.Сега излязох и отвън се оказа че е по зле.Там поне беше топло и имах храна.Боко Тиквата да мре.
4
1
 
21
 
! Отговори
ето и у нас преди 6 години
Съдът пусна скандално в един и същи ден двама от най опасните бандити,който са свързани с наркотиците и грабежи,съдът ги пуснал под домашен арест с мотивите че в затвора можели да се разболеят!!!
3
2
 
23
 
! Отговори
неее преди 6 години
У нас да не мислите че е по различно?
2
0
 
17
 
! Отговори
Оху преди 6 години
Сигурно ги е скандирал с изпускане на газове в контролирана посока и въртолетно размахване на ръце пред лицата на слушателите
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RUMANSKA MU RABOTA.