Ердоган: Следващата ни цел в Сирия е град Тел Рифат

Операция "Маслинова клонка" е срещу кюрдските милиции
Обновена: 25 мар 2018 18:38 | 25 мар 2018 18:38, Анисия Иванова
174
Ердоган: Следващата ни цел в Сирия е град Тел Рифат
Снимка: Reuters

Въоръжените сили на Турция в скоро време ще установят контрол над сирийския град Тел Рифат, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция, предаде ТАСС.

"В близките дни ще бъде установен контрол над град Тел Рифат, като по този начин ще бъдат постигнати целите на операцията "Маслинова клонка", посочи турският президент.

Вчера Ердоган съобщи, че Анкара е готова за провеждането на нови военни операции в Сирия.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия /ПКК/.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
В региона само кюрдите се "вързаха" със САЩ . Не ги обвинявам,вероятно не са имали други оферти ,обаче , дадоха оправдание на щатНите да правят военни бази -където не им е работа !!! Москва се ядоса и в резултат ще ги изолира ! Йордания също се прави на "топче американче" ! Какво ли ще решат доларовите евреи и шекелмекелите ????
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествен е новият Балкански съюз срещу тоя сатрапин и победата ще е за нас. Но той се мисли за велик ако отвлече две гръцки войничета или пък говори ала Хитлер агресивно.
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган допуска грешка след грешка и скоро ще бъде като Кадафи и Садам, свален от собствения си народ.
107
0
 
1
 
! Отговори
краставици и домати преди 6 години
щом Масква е съгласна да пристъпя мятайки "маслини"
106
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До еваллаАз съм учил Българска история и знам това ,че което пишишеше в учебниците беше лъжа и комунистическа история.Доколкото за 500 те години помислете малко логично и ще се уверите сами , че не имало никакво клане и никакви изтезание към Българския народ а ако Османлиите мислеха като западно европейците сега нямаше да има България. Тогава България е била навярно под милионно население и нямаше да има жив българин ако бяха отвели хубавите Българки в Диярбакъра .На вашето внимание
105
2
 
3
 
! Отговори
До116 преди 6 години
Ти видя ли ги да нахлуват? Ти като си много умен, снимка направи ли им?
104
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не разбирам"Кой и защо пуска този боленмозък в Сирия. С взлом ли влиза? Кой нахълтва така в Турция,че и война води?"Kлаузите на Лозанския договор го позволяват. И какво ти пречи, че е влезнал? Нали не е влезнал при теб? Какво ти пука? Влезнал е в нечия къща, където живеят негови деца, за да измете ***, понеже стопанинът на къщата не се сеща сам да я свърши тая работа или не може да я свърши. Против си, че някой се бори с терористи ли?
103
9
 
13
 
! Отговори
Не разбирам преди 6 години
Кой и защо пуска този боленмозък в Сирия. С взлом ли влиза? Кой нахълтва така в Турция,че и война води?
102
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Грешиш, башибузуците са с помашко потекло, а не турско."Башибозук е нередовна армия в Османската империя. Но по време на война, тя е длъжна да се подчинява на редовната армия. Когато няма война, действат самостоятелни дружинки.Няма аналогична дума в българския език, за конкретен превод на думата "башибозук". Най-близко се превежда до нещо като "опълченец" и "партизанин", "хайдутин". Може да бъде всеки. Както хора с пoмaшко потекло, така и с турско, а дори и българи, стига да са надеждни.
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Maслиновата клонка НЕ идва от християнската религия!
100
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре, 26.03. в 18 ч. пред Минитерския съвет ще има протест срещу посещението на Едоган!...Ако дават по 20 лева и аз ще дойда. Кюрдин съм.
99
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо използват за име "маслинова клонка", което идва от християнската религия?.Идва още от римляните много преди християнската зараза ама ти от къде да знаеш като не четеш, а само слушаш молитви. Сигурен съм, че и Библията не си чело.
98
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото решение срещу лудостта на Ердоган е обединение на балканските държави и народи срещу политиката му на изграждане на Велика Турция. Историята е показала,че когато успеем да надмогнем собствените си национализми-успяваме.Когато се борим поединично,ни бият поединично.Гърция има куража да заяви,че въоръжените и сили ще пазят териториалната и цялост,а ние мълчим.
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не греша.В Батак са помаци,но башибозук е действал не само в Батак и не само по време на Априлското въстание.Башибузукът се формира принципно от мюсюлманското население, независимо дали е помашко или турско.
96
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво да го превзема Ерд.Кърджали .Той си е турски защото е пълно с турци.
95
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на Кърджали след това ли му идва реда?
94
1
 
14
 
! Отговори
до 100 преди 6 години
Грешиш, башибузуците са с помашко потекло, а не турско. За пример давам клането в Батак, в тази част на Родопите няма турци, а помаци.
93
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре, 26.03. в 18 ч. пред Минитерския съвет ще има протест срещу посещението на Едоган!
92
5
 
14
 
! Отговори
Провокиращ преди 6 години
Следващата цел е ясна, а по-следващата...?Да напомя само, че доктрината на НАТО е да не се намесва при конфликт между две държави-членки на алианса.
91
2
 
6
 
! Отговори
До 100 преди 6 години
Божо има среден ръст,забележителна дупара,очертани цици,внушителен корем,мавритански тен и неславянски черти.Е,не всички в БГ сме такива..