Цената на гръцките агнета падна! Продават ги у нас

Българските пък вече стават скъпи за продажба при съседите
30 мар 2018 11:30, Елка Василева
14
Цената на гръцките агнета падна! Продават ги у нас
Снимка: архив, Булфото

"Гръцките животновъди обмислят да пласират агнетата си за Великден не в Гърция, а в България, тъй като българските цени им били по-изгодни", съобщава в. "Прото тема".

"Тази година за първи път няма да сме изправени пред феномена български агнета да се продават за гръцки, и това е, защото цените на гръцките агнета са паднали толкова много, че са по-евтини и от тези в България", казва пред в. "Елефтерос типос" председателят на гръцката асоциация на животновъдите Димитрис Камбурис.

Според изнесени от него данни живи агнета в Гърция се предлагали на цени от 2,20 евро за килограм, докато в България те вървели по 3,20 евро за килограм.

При тази ситуация търговците ще се затруднят да внасят агнета от България, тъй като цената им вече е по-висока. Това, естествено, ще спре незаконното предлагане на внасяни от България агнета на ниски цени, които да се продават за гръцки.

Изглежда, че търговците са склонни да дадат от 4,5 до 5 евро за килограм, докато животновъдите искали от 6 до 7 евро за килограм, пише вестникът.

В. "Прото тема" припомня, че през януари властите в Гърция са разкрили голямо количество заклани агнета, внос от Румъния, които са били предлагани на пазара за гръцки.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Миташки преди 6 години
Не копуваите братя ще пада оше....
11
5
 
10
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Така ще бъде империята на злото наречена САЩ ни разруши цялата икономика барабар с селското ни стопанство раздаде земите на мафиотите затуй ще ядем ГМО и *** на европа
10
3
 
6
 
! Отговори
ДО 9 преди 6 години
Това са ЕС фондовете - така се плаща и в БГ . Какво не разбра ?
9
1
 
15
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Според гръцкия закон, фермерът получава субсидията при производството, а не при продажбата. Така, че след като си прибере субсидията от няколко хиляди евро ЗА АГНЕТАТА, ГРЪЦКИЯТ ФЕРМЕР може да ги пусне и за БЕЗ ПАРИ...
8
5
 
20
 
! Отговори
бля бляяяяяя преди 6 години
"Изберете българското", да ама друг път! Миналата година румънските агнета бяха по-евтини от нашите сега гръцките!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еее ама то и при нас е евтино ако го вземеш от дядо Х от село У, само че не всеки може да отиде и да намери въпросният Дядо да му гледа агне за гергьовден и разчита на близката хранителна верига, която със своите 3-*** посредници по пътя взима същото агне и добавя 100% надценка за всички да има да хапват....
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер, в Норвегия пък килограм агнешко от скъпа верига излиза 14 лв...
5
5
 
10
 
! Отговори
ANTI_VEGAN преди 6 години
До АнонименChestno li e, veganasis? Pasi si trevata I ostavi horata da se hranqt kakto prezenqt. Mai si I djendar mi se struva :D
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските производители на храни задминаха не само Гръцките , а всички цени в богатата Западна Европа. Иначе много са възмутени от цените на тока, бензина, тракторите и т.н. Не ставаме нито за производство нито за търговия.
3
3
 
34
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Чудесно! Така българските търгаши ще са принудени да свалят прекомерно високите цени.
2
2
 
4
 
! Отговори
бла,бла преди 6 години
Извинявайте, но как да не се доверим на човека от първия коментар?! Все пак, то са аргументи, то е чудо. Например:NIAMA KAK DA NE VISE DOVERIQ GOSPOZO-GOSPODINE NOMER EDNO AGNEZKOTO E DOKAZANO VREDNO I VAKSINITESA ZA6TO ZABLOZDAVATE HORATA AS NERAZBIRAM. NAYSTINA TRIYABVA DA BADAT ZABRANENI.
1
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AGNESHKOTO MESO E VREDNO I ZATOVA KONSUMAZIATA MU TRYABVA DA BADE ZABRANENA