Русия зад Сърбия: Путин с помощ за проблема с Косово

Вучич му поискал съвета как да отговори на агресията на Прищина
30 мар 2018 21:40,
168

Докато отношенията между Русия и Запада вървят към охлаждане, руският президент се готви да помогне на Сърбия, съобщи Bulgaria ON AIR.
Още по темата
Владимир Путин ще прати военна помощ на Белград, в случай на нов опит за погром над сърбите в Косово. Това е обещал самият той в телефонен разговор със сръбския си колега Александър Вучич.

Поводът е напрежението в Северно Косово от началото на тази седмица, когато местната полиция арестува за кратко сръбски политик.

Основното послание между двамата президенти е безрезервната подкрепа на Москва към Белград.

За проведения телефонен разговор медиите научават от анонимен източник, говорил пред сръбска медия. Според него още преди време руският президент лично е наредил на военните си експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост.

Съгласно документа, наречен "Стратегия за защита на Сърбия", руски спецчасти могат да бъдат разположени в западната ни съседка в рамките на най-малко денонощие. Но само 2 часа са достатъчни на руски самолети да стигнат до Косово. 

Като причина защо е проведен този разговор между двамата президенти, сръбската администрация е заявила, че Вучич е поискал съвета на Путин как да отговори на агресията на Прищина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
0
 
! Отговори
. преди 6 години
"Помощта" на Русия винаги излиза много скъпо. За десетилетия напред.
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово да се връща на Сърбия и едва тогава могат да повдигат въпроса за Крим.
136
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На народ като сърбите и южните сърбомани а.к.а т.н. македонци им трябва точно малцинство като албанците ДА ГИ РАЗКАТАЕ!КоГА точно НАТОе сринало смърдия??Смърдийците сринаха Вуковар например и си получиха заслуженото!!
135
7
 
15
 
! Отговори
до айдук преди 6 години
явно си не пълнолетен и не знаеш историята , аз ще ти я кажа , когато нато срина сърбия руснаците пратиха само 150 човека няколко бронетранспортйира и войната спря веднага , айде не пиши глупости като не знаеш , има поне гоогал , напиши руски войници в прищина и ще видиш
134
2
 
22
 
! Отговори
De преди 6 години
Имали ли сте си работа с шиптъри албанци много по зле от нашите ***.През войната в Сърбия бе президент Елцин и ако не знаете получи пари от САЩ да не се намесва в Сърбия както и в Ирак.Бях в Германия и го писаха и съобщиха по телевизията.Сега е Путин и разликата е голяма.Чудя се защо изобщо чета Бг новини и ваши не компетентни мисли.За да си що годе добре осведомени трябва да се четат немски руски американски и доста други новини и да ги съпоставиш като разсъждаваш
133
22
 
8
 
! Отговори
Айдук преди 6 години
Точно така навремето преметнаха Милошевич, да се опълчи на цялото НАТО разчитайки на Русия.Когато обаче заваляха бомбите,руснаците протестираха и до там.
132
4
 
28
 
! Отговори
petko76 преди 6 години
Най-голямата военна база на сащ се намира именно в косово !сащ водят война срещу православието
131
3
 
28
 
! Отговори
123 преди 6 години
НИКОГА в Европа не е имало мюсюлманска държава!Създадоха Косово умишлено (изкуствено мюсюлманско оразувание), за да могат да дестабилизират Балканите (и Европа), когато решат и когато им се наложи. И преди се е случвало да започне световна война от Балканите, може и пак да се случи (не дай Боже, както се казва!).
130
14
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Тежко и горко на народ, който чака някой да го подпира или закриля. Безплатни са само ритниците по задникът!
129
3
 
24
 
! Отговори
хххл преди 6 години
Англичаните създадоха КОСОВО - ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА никога не е съществувала с цел да имат хегимон над балканите тяхна заветна мечта като колонизаторикосоварите са най големите *** занимаващи се с наркотици проституция рекет убийства но западните демокраций си затварят очите. Елцин не взема отношение навремето от проблема да пие водка.Запада показва двойния аршин за Косово , КипърКъпърския проблем го създадоха англичаните и подкрепиха Турция защото вече не е тяхна колония
128
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 146 АнонименЧакаме те . Идвай. За да те видиме извикай силно на площада , аз съм со ро сои ден джендар от София и идвам да пребивам врачаните. И ще започне голямо шоу.
127
3
 
8
 
! Отговори
до 143 преди 6 години
Ама какъв тон ! Какво изразяване ! Ама много така някак си нежно , женственно звучи ! Да не си от джендарите ?
126
14
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Това ЗАД Сърбия, как да се разбира?Защото отзад ако, трябва и аз мога да подпирам.
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 138 До НАТОфЕЦНе. В заблуда си. То оръжието е с искуствен интелект и ще изтребва само определини човеци
124
1
 
15
 
! Отговори
До 134 анонимНИК преди 6 години
Нееее. Много нови държави ще се пръкнат на мястото на краварника. Еее, ще им мирише на кравешки л....на,но във всичко има риск..
123
22
 
2
 
! Отговори
копирам и подкрепям преди 6 години
На мен ми изглеждат правилни косовските действия, какъв погром си измислят тия. Русия само гледа как да поддържа вече минималнто си влияние, което е останало само в Сърбия и в сръбската част на Босна
122
15
 
1
 
! Отговори
fesa преди 6 години
Полицията арестува корумпиран политик,а народът го брани.Балкански ценности,никога няма да станем европейци.
121
2
 
4
 
! Отговори
До НАТОфЕЦ преди 6 години
Хи,хииии. Не по телевизията бе,наивник. Ще гледаме от оня свят....
120
1
 
7
 
! Отговори
до 133 преди 6 години
Хайде идвай в центъра на Враца ама гледай да си с по скъпи дрехи, скъпа кола и доста кинти в джоба , че трябва да заработиме нещо. Балканът е голям . Никой няма да те намери.
119
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133 Анонименнапълнил ти е евроатлантическия гараж с отработено масло....