Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети

Българи и румънци нямало да посмеят да ги свалят
Обновена: 30 мар 2018 08:29 | 30 мар 2018 08:25,
373
Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети
Снимка: архив Reuters

При нов опит за погром над сърбите в Косово, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия.

Това обещал Владимир Путин на сръбския си колега Александър Вучич в телефонен разговор, твърди белгардското електронно издание Srbija Danas, цитирано от "Фокус".

Сайтът се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като "най-важния партньор и съюзник в Европа" на Русия, може да разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието.

Според него още преди време Путин лично наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси.

Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани в Сърбия, т.е. в Косово, за най-малко 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин:

"Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война".

В документа "стратегия за защита на Сърбия" се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния.

"Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите", категоричен е източникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
48
 
19
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Значи Албания не може да анексира Косово, а терористична Русия може да анексира не руски Крим
250
38
 
13
 
! Отговори
До 255 преди 6 години
Руската армия е наполовина професионална.Останалата част е държава оръжие ,веднъж в живота си.Руснаците нямат ресурса ,възможността и модерни тренировъчни съоръжения с които да им е изцяло професионална армията.
249
23
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко. А така можеше да ни пазят и нас. Ние, ЕС, та ЕС. На ви ЕС с всичките му ценности.
248
14
 
25
 
! Отговори
Студио "Х" преди 6 години
дО шопаКакто преди години в Албания или Косово ,американците докато анИлизираха как да вземат летището,то руснаците бяха вече там и ой ,каква беше изненада за тях. ТАКА че и сега анИлизират ,анилизират ,харчат пари за военни разходи ....както и при тези ПРО и бац всичките тези ПРО се оказаха ненужни срещу суперхиперзвуковите) ракети на Русия .А колко пари хвърлени са ,ой ,много и за каво .Путин с един удар удари прехвалените ПРО и американска военна мощ.Това е Истината шоп,харесва ти не ти харе
247
19
 
38
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 6 години
Косово е сръбски !!!
246
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любопитен факт е, че руската армия се състои главно от малцинствата от периферните им республики - чеченци, буряти, якути и т.н. Руската армия е професионална, там служат наемни войници ( контрактники ). За войници се цанят бедни руснаци и нацмени (на руски това е презрителното име на неруснаците - НАЦиональное МЕНьшинство )
245
25
 
57
 
! Отговори
wild horse преди 6 години
Колко злобни,просташки и долнопробни коментари по адрес на Сърбия и Русия,които са братя по кръв и по вяра. Завиждате,че се продадохте за жълти стотинки и сега безвизово миете чинии и берете ябълки. Свободолюбивият дух на българина е мъртъв,други управляват и ума и живота ви. На кого ще накривите кепето с жалката си армия,счупени самолети и политическа импотентност. Чакайте НАТО.....от умрял писмо
244
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито имат Руснаците. Аааааа ????
243
37
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
На руснацитата не им остава нищо друго освен да се дървят и да плашат, но реално всеки ден обръчът около тях се затяга. Разбира се, на тях ще им дойде дюшеш ако сърбите започнат някаква обречена офанзива, защото ще отклонят вниманието на НАТО от самите тях. Затова пускат такива фишеци. Аболютно същата политика водеха и при Милошевич, Саддам и Кадафи, докато ги излъгаха да си изядат боя.
242
10
 
33
 
! Отговори
Професора преди 6 години
Руснаците винаги са уважавали сърбите повече от нас , но тъпите ни тесногледи политици все са се опитвали да се ''докарват'' пред братушките , но те винаги са ни прецаквали по отношение на политиката (още от времето на *** Димитров и отношението ни към македонците , натрапвано ни от ссср) . Русия няма интерес от силна България на балканите..
241
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко изненадани ще бъдат разни хора. Вече чувам свистене на падащи МиГчета...
240
42
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Всеки ден от Италия излита безпилотен самолет с размерите на голям руски изтребител и леко-леко, през Гърция, България, Румъния и Украйна обикаля руската граница и Крим и преслушва и заснема всичко. Всяко струпване на войски и техника се наблюдава и анализира. Докато рузките с вини излетят, докато стигнат Косово, натовската авиация вече ще ги чака там. Живи няма да се върнат.А пък сърбите ако много знаят, босненци и хървати ще им го турят от зад. И те имат да си връщат територии.
239
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и за Сирия говорехте че, ушанките ще пропаднат, ама май спечелиха, колкото за Косово, колкото и да смятате необходими самолети и жива сила от страна на Русия, пропускате факта споменат в статията - ракетите им достигат до всяка точка на конфликт.
238
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** не е дорасла да прави такива десанти на 1500 км разстояние. Освен това като почне да загробва с лекота спецчастите си, че се оголи фронта в Донбас и Сирия и украинците ще си върнат всичко.
237
1
 
3
 
! Отговори
A преди 6 години
До Hafen die WahrheitWerno li?
236
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, колко специални части може да превозят по въздуха, предвид това, че в един Ил-76 влизат около 300 души десант. Да кажем 20 самолета - 6000 души. Ами техниката? Един Руслан вози два танка, десет Руслана - 20 танка. 20 танка са сериозна сила, 6000 души лека пехота.... не чак толкова. Но нали се сещате, че от 20 самолета НАТО ще свали поне 5-6. Примерно 600 души ще станат на кайма още при десанта. И тогава целия военен план пропада.
235
12
 
20
 
! Отговори
Стратегикон преди 6 години
Албанците са напаст! Но сърби и руси ще им покажат де зимуват раците.
234
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е! Повечето пишещи тук на са копали окоп за стрелба стоешком и не им е много ясно под шапката за какво иде реч.
233
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 238БРАВО ПО-ДОБРЕ СИ ГО НАПИСАЛ И ОТ МЕНЕ!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЛИДЕРА НА ЕВРОПА В ЛИЦЕТО НА БАБИЧОК НЕ ПОЖЕЛА ДА ВЗЕМЕ ТВЪРДА ПОЗИЦИЯ СПРЯМО ПРОСИЯ!
232
4
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Ми що не миха 1999г.Сега вече невъзможно НАТО.