Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети

Българи и румънци нямало да посмеят да ги свалят
Обновена: 30 мар 2018 08:29 | 30 мар 2018 08:25,
373
Сръбски медии: Нов погром в Косово и Путин праща самолети
Снимка: архив Reuters

При нов опит за погром над сърбите в Косово, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия.

Това обещал Владимир Путин на сръбския си колега Александър Вучич в телефонен разговор, твърди белгардското електронно издание Srbija Danas, цитирано от "Фокус".

Сайтът се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като "най-важния партньор и съюзник в Европа" на Русия, може да разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието.

Според него още преди време Путин лично наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси.

Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани в Сърбия, т.е. в Косово, за най-малко 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин:

"Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война".

В документа "стратегия за защита на Сърбия" се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния.

"Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите", категоричен е източникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
11
 
13
 
! Отговори
Той е преди 6 години
До ***-русофолистик 237Те "инструкторите" от ЦРУ лапнаха още по-голям швепс при Гута, тъпкано им се върна, заедно с дружките им от ИДИЛ! И по-добре е да не ти издрънкат това оръжие по тиквата ти, че звезди посред бял ден ще видиш...
230
4
 
13
 
! Отговори
Той е преди 6 години
До Анонимен 238Ама си празноглаво дрънкало, та Лукойл /Нефтохим/, отдавна е собственост на западни компании, със седалище в Амстердам! Няма лошо, да удариш по "съюзниците", национализирай го, ама кой ще ти позволи, като си в окупирана страна?
229
49
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да предприеме екстрени мерки срещу тираничния режим в пРусия! 1-НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА" НЕФТОХИМ" 2-иЗГОНВАНЕ НА 200 "ДИПЛОМАТИ" ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО И ЗАКРИВАНЕ НА КОНСУЛСТВАТА В бУРГАС,Варна, Русе,Пловдив/барабар със Свинаря/ 3-Анулиране на договора с пРусия за ремонт на МиГ 29, а агент Иван-в панделата. 4-Изискване за връщане на целия български архив ,плячкосан от руснаците след 1944г. 5-ИЗГОНВАНЕ НА 300 000 РУСКИ МАФИОТИ ОТ БЪЛГАРИЯ, КАТО ИМ У НАС.СЕ КОНФИСКУВА СОБСТВЕНОСТТА .
228
45
 
22
 
! Отговори
Джендър-русофолистик преди 6 години
Абе,да ви в утрепаните ***.Пийте си лосиона за вана и стига сте дрънкали оръжие,мамка ви комунистическа.Един чайник не са кадърни да струпат,*** умрелите си самолети щели да пращат...от онези безаналоговите,дето падат сами,като круши...Вагнеровци лапнаха ли швепса?Нека се пробват пак и пак да го поемат целия...
227
8
 
33
 
! Отговори
1877 г. преди 6 години
Първо погледни картата на България през 1877 г. на запад стигала до Ниш сегашна Сърбия а на юг до Костур сегашна Македония после ми говори за манипулативното "освобождение" и Русия
226
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук пишат пълни кpетени. Повечето в казарма не са ходили, но с голям патос си лафят за война.
225
39
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия е най-мощната военна сила в света"- тоя е минал от кока на синтетика , но е вярно че Русия са най-мощният наркоразпространител в света , а косоварите се опитват да им се пречкат
224
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на "великите сили" не им пука за вас потурнаци ... да не мислите, че на путин му пука за Сърбия ? Просто е притиснат в ъгъла, уплашен за живота си и готов на всичко за да се задържи на власт и вие обикновените хора ще платите цената както винаги и с песен на уста
223
14
 
32
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Де така Русия да мислеше и за нас :( Ама ние нали сме Евро*ейски съюзник .....нас НАТО ни защитава с 20 танка на полигона Ново Село !
222
25
 
32
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Давайте господин Путин, с вас ме. Натовари те джендари са малко в България, а и с пражки не могат да свалят самолет, а сигурно и няма да разберат че са минали самолетите ви.
221
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОСОВО И МАКЕДОНИЯ СА ПОДАРЕНИ ТЕРИТОРИИ НА СЪРБИЯ СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!! ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ НЕ СА ОТВОЮВАНИ ОТ СЪРБИЯ С ВОЙНА КАКТО Е ПРИ БЪЛГАРИЯ ОТВОЮВАНА Е ТЕРИТОРИЯТА !!!СЪРБИЯ НЕ МОЖА ДА ЗАДЪРЖИ ПОДАРЪКА КОЙТО И НАПРАВИХА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ!!ТЪЙ, ЧЕ И МАКЕДОНИЯ И КОСОВО СА В ПЪЛНОТО СИ ПРАВО ЩОМ ИСКАТ ДА СЕ СА КЪМ СЪРБИЯ ! ПОДАРЕНА ТЕРИТОРИЯ НА СЪРБИЯ НИЩО ПОВЕЧЕ НЕ ОТВОЮВАНА!!!
220
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ае като ви спрат интернета и Инстаграма, друга песен ще запеете, ама сега сте много смели на военни действия.Тая работа не е Кънтър Страйк, майне дамен унд херен!
219
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като ви казвам да не купуватe имоти в БГ ... всеки момент може да избухне война в балканската клоака и обикновените хора ще платите цената пак
218
53
 
20
 
! Отговори
sc преди 6 години
"Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война"... а вие руски прасетаМръсни защо рискувате да ви смачка военната сила на НАТО??? Заради това, онзи мизерникПуткян да се задържи на власт още 2,5, 10 месеца?!?Няма такава долна гад като нискоръстовия ***, огради руския народ като в кошара, НИКОГА рАша не се е поставяла в такава тотална изолация!! Вече прилича на една огромна Сев. Корея!Срам за руския,народ че търпи
217
56
 
21
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Мда. Крайно време е Свободният Свят да се разправи веднъж и завинаги с терористичната територия Русия. По груби сметки ще са необходими около 200 танка Леопард и Абрамс и около 200 000 пехота. Разбира се след солидно бомбене по стратегически цели с тактически ядрени ракети и сателитни бластери. Територията на Руската мафия ще бъде обработваема нива за 7 дни, не повече. След което мирът ще възцари.
216
36
 
22
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Русия е готова ОТНОВО да наруши международното право със заплахи от световна война. Това вече минава всякакви граници!!
215
40
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко!!!Нека само се опитат да минат руски военни части през България без разрешение!!!Май са забравили колко пъти сме ги пуцали!Трябва много да си шашав да си мислиш че може да минеш през територия на НАТО без разрешение!
214
36
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помним Сръбско-Българската война , помним Балканската и Първата Световна, помним и Македония. От Русия и Сърбия нищо добро не сме виждали. Трябва ни оръжие, веднага, и национализация на Лукойл и изгонване н всички руски мафиоти от България
213
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската пропаганда няма край , по големи Мошеници от Руснаците няма , виждате навсякаде се бъркат Хакерите им
212
36
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаци, Сърби и Българи братя завинаги