Харадинай: Ердоган да не се намесва във вътрешните ни работи!

Турският президент публично критикува косовския премиер
3 апр 2018 10:53, Елка Василева
24
Харадинай: Ердоган да не се намесва във вътрешните ни работи!
Рамуш Харадинай. Снимка: архив, Reuters

Косовският премиер Рамуш Харадинай отправи послание към турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че няма да му позволи да се меси, както посочи, "във вътрешните работи на Косово", пише белградският вестник "Политика". На турския президент, който го критикува заради смяната на министъра на вътрешните работи и шефа на тайната служба, а също, че защитава онези, които са направили опит за преврат в Турция, Харадинай каза, че "албанците нямат навик да се месят в чужди работи", пише изданието.

Никога не съм се намесвал във вътрешните работи на Турция. За решаването на работите в нашата къща никого не сме питали, правим това, което ние искаме. Нека това да бъде на всички ясно, заявил Харадинай, цитиран от програмата на косовската телевизия на сръбски език.

Екстрадирането на шестима турски граждани, членове на движението Фето, ръководено от религиозния водач Фетуллах Гюлен, предизвика "земетресение" в отношенията между Анкара и Прищина, констатира прищинският портал Газета Експрес.

В понеделник Ердоган за втори път заплаши Харадинай, а публично похвали президента Хашим Тачи за помощта за ареста и депортирането на шестимата членове на Фето. Преди това Ердоган жестоко критикува Харадинай заради уволнението на косовския вътрешен министър и шефа на тайната служба, като каза, че кариерата му е свършена и призова гражданите да протестират против него, пише белградският в. "Политика", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да мине през чистилището на Хага.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този бандит не е ли в Хага пред трибунала или се е откупил?
12
3
 
5
 
! Отговори
Не на тероризма преди 6 години
Ердоган ще остави на мира терористите и наркодилъри в сръбската провинция Косово и Метохия, но Путин няма да им даде спокойствие на *** наркоразпространители. САЩ вече не е в играта, спете спокойно деца!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ Е ПРИЧИНА ЗА ПРОВАЛА НА ПОЛИТИКАТА ЗА ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НИ БОРИСОВ. ЗАРАДИ КОСОВО РУМЪНИЯ И КИПЪР НЯМА ДА УЧАСТВАТ В КОНФЕРЕНЦИЯТА, АЕ АВСТРИЯ КАЗА, ЧЕ КАТО ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛ СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВА СЪС ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ.
10
4
 
1
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Вече си го надраскало това бе *** :-) :-) :-)
9
5
 
13
 
! Отговори
Голата истина :) преди 6 години
Дано ония от вестник Заман да ви направят същото, което причиниха на Турция... Вестник Заман да превземе и българия дано:-):-):-) щом защитавате фетоджиите... Абе точно тези са причинителите на радикалния ислям в Пазарджик и тн... Защитавайте ги още, защитавайте ги :-):-):-):-):-)
8
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе какво? Ще напляскаш ердо ли? Най много да му посвириш на кавала. Брюксел също се меси където не му е работа, и Америка се меси, те направо пускат бомби, и какво? Нищо май фриенд, нищо. Срещу държави със силни армии и боговете мълчат ако няма единство, а такова липсва в момента.
7
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на тоя. Така се прави. Ердоган няма право да се меси в други държави.
6
20
 
8
 
! Отговори
6-ти преди 6 години
Реално погледнато Сърбия счита Косово за своя територия и ако мустакатия ман-гал от Анкара са опита да се меси, Харадинай може да извика сърбите. При това те биха действали напълно законно там.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да избираш между Гюлен и Ердоган е все едно да избираш между Хитлер и Сталин. А и двамата са поклонници на "върховния изкусител".
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път чувам за този... Да няма скоро избори там... Защото всеки преди изборите прави прим с Ердоган...:-):-)
3
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано ония от вестник Заман да ви направят същото, което причиниха на Турция...Вестник Заман да превземе и българия дано:-):-):-)щом защитавате фетоджиите... Абе точно тези са причинителите на радикалния ислям в Пазарджик и тн... Защитавайте ги още, защитавайте ги :-):-):-):-):-)
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги харесвам тия, но така се постъпва, а ние се кланяме на всеки и всеки идва и ни заповядва и ни подритват напред-назад.
1
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харадинай говори като истински българин, а не като русофил !