На път за Гърция: Солени глоби и следене с радари и хеликоптери

Пътната полиция предприе извънредни мерки за трафика по празниците
5 апр 2018 15:10, Елка Василева
25
На път за Гърция: Солени глоби и следене с радари и хеликоптери
Снимка: архив, Reuters

Силен е трафикът по цялата пътна мрежа на Гърция. Полицията разположи извънредни екипи по контрол на движението.

С радари и хеликоптери следят за нарушение на водачите.

Влезе в сила и новият закон за санкции при нарушения, като са увеличени както паричните глоби, така и административните мерки при рисково поведение на водача, предаде БНР.

Пристанищните власти предупреждават пътниците, които пътуват за островите, да пристигнат поне два часа преди отпътуване на фериботите.

Засилена е и полицейската охрана по гарите, търговските центрове и църквите.

В сила е забраната за движение на товарни автомобили над тон и половина в много участъци на пътната мрежа.

По граничните пунктове също има увеличен брой екипи, които проверяват за нелегално внесени акцизни стоки.

Много българи вече пристигнаха в Северна Гърция, предимно на Халкидики, в Кавала и Александруполис.

В същото време е засилен и трафикът на гърци по посока България, като утре се очаква също силно придвижване на автомобили към българските туристически обекти.

Какви глоби са въведени?

Глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете. Това е минималната санкция в нов Закон за движене по пътищата на Гърция. В него се увеличават всички наказания, които поставят на висок риск здравето и живота на пътниците.

Една от най-високите остава санкцията за използване на антирадар – 2000 евро. Като "антиобществено поведение" вече се тълкува преминаване на червен светофар, употреба на алкохол, неправилно изпреварване. За агресивно поведение към полицай вече ще се отнема книжката.

Забранява се движение на мотори с четири колела (АТВ-та) по асфалтирани пътища, а глобата е 1000 евро.

Новият закон включва двойно и тройно увеличение на глобите в зависимост от годишния доход на водача. Засега обаче това е възможно да се приложи само за гръцки граждани, коментират от полицията. Вече няма да е валидно и намалението от 50% на глоба, ако се плати до седмица.
 


25
Още по темата: трафикГърцияглоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
5
 
! Отговори
гледайе смело преди 1 година
МОже д а видите на клип как в Москва е убит водач на БМВ/от екипа на Путин/ с видео терористична камера и импулсно оръжие следящо милиони цели едновременно от хеликоптер който го снима отгоре.
21
3
 
0
 
! Отговори
Jeasy преди 1 година
Horata si fastat samuletite ot vrajdebnata sofoia...tam nikoi ne pazi.... :-)
20
5
 
2
 
! Отговори
КАТ Са убиици преди 1 година
Всеки роден има родена защита с цел опазване на своя и на останалите живот.

За да застраши околните с висока скорост ,неправилно изпреварване или не спиране на знак STOP терористи и масови убиици чрез КАТ и МВР внедряват вс е по жестоко вредни тежко терористични съоръжения вкл в коли в лични и други документи и на пътя.
Терористи на власт ограбващи милиарди от народа годишно не им пука.!500 EURo струв а голяма къща на село
19
2
 
0
 
! Отговори
СПАзвайте ЗАКОНА преди 1 година
Една от целите на обсебване през холограми и камери е ГЛОБИ Зверски разорителни.
Увредените водачи с цел глоби са в тежко нелечимо състояние вече много години наред .
ЗА зомбирането ползват тежко терористични съоръжения в лични карти ,книжки и талони на автомобили нарочно инсталирани от масови убиици контролиращи МВР Софтуер и хардуер..КАТ НЕ спазва ЗАКОНА а изпълнява НАГЛО ПРЕСТЪПНИ НЕЗАКОННИ НАРЕДБИ
18
3
 
0
 
! Отговори
КАТ СА виновни преди 1 година
ЗА Високи скорости терористите от КАТ ползват холограмни оръжия принудително купувани от водачите под страх от жестоки глоби.Обсебени чрез тях са милиони водачи в момента на Балканите.
Обсебените водачи са полу или напълно зомбирани и карат според подадена от компютъра нагло висока скорост с точност до километр в час.Вижда с е отлично на сателити какви камери ползват КАТ ЗА Обсебване на водачите.До камерите карат споко след камерите бързат ..виждат се балони пред водачите с обсебващи терористи
17
4
 
3
 
! Отговори
НА КАТ НЕ ИМ ПУКА преди 1 година
ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА движението с включени фарове против МЪГЛА/освен в случаiте на силен снеговалеж или гъста мъгла.
Вижте на пътя колко хиляди автомобила облъчват земята с включени фарове против мъгла вкл в ясен и слънчев летен ден.
Освен че заслепяват водачите причиняват им и трайни увреждания на очите.
16
2
 
1
 
! Отговори
Увредиха земята преди 1 година
Както виждате огромни черни пробиви в защитата на Гърция са нанесени с високо проникваща радиация от инсталирани нарочно скенери на автомобили вместо доказано безвредни фарове.Терористи чрез пси препрограмиран е ползват МВР И КАТ За нанасяне на нелечими трайни увреждания на земята чрез стотици милиони автомобили ежесекундно..
Както се вижда от всякъде вкл от хеликоптери и сателити уврежданият апричинявани от нови автомобили са особенно жестоки .
15
2
 
1
 
! Отговори
Ликвидация на КАТ преди 1 година
В БГ трябва да с е уволнят всички от МВР и КАТ писали нагло престъпни актове принуждаващи милиони водачи да нарушават Закона и да увреждат тежко и нелечимо климата,земята и атмосферния океан с включени фарове денем и с налепени холограмни оръжия на предни и други стъкла.
Силно стресирани зони по магистралите заради зомбирани служители от КАТ и МВР подават че МВР служи на една до три фамилии в БЪлгария..
14
1
 
9
 
! Отговори
и в БГ!!! преди 1 година
Искам и в БГ същата санкция - дори и само ако колата с дете мирише на тютюнев дим.
..................
Глоба от 1500 евро ще плаща всеки пушач в автомобил, в който пътува дете.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куде сте червении мишочетаа....Да видите затъващата България, как отива на почивка в скъпата Гърция :)))
Нашето море е същото не можеш да седнеш да пиеш кафе или да хапнеш във Варна. Всичко е пълно до горе и опашка чака.
12
6
 
14
 
! Отговори
Пипето преди 1 година
Ченегесарските номера нямат край :) Абе комуняри сигурно си мечтаете пак за затврените граници, където стреляхме по своите желаещи да се измъкнат от русняшкокомунярската ***, от която още неможеда се отърсим съсвсем, но вече знаем поне каке на балканите, с полицаите на Гърция, Сърбия и дори Турция се чувстваме по-сигурни и спокойни. Айде по-полека нали....
11
2
 
18
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До Ицо

Че на мен статията не ми изглежда колко зле е в гърция. Напротив хората взимат мерки да не те претрепе някой надрусан пиянгур, така че супер. Пускам си автопилота на разрешената скорост и си пътувам спокойно, зора е да стигна жив до границата..
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи да се опазим от опасни шофьори до границата , натам вече гръцката полиция е взела мерки да ни пази от тях и може спокойно да си караме по правилата а не да мислим другата кола знае ли правилата или не.
9
0
 
18
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Тръгнахте ли вече? София се усеща по- спокойна и тиха. Груповото пазаруване и почиване не ся за мен, НО не разбирам защо се изненадвате от всички коли по КПП и магистралите, нали всички сте тръгнали по едно и също време, на познатото място?
P.S Не ви завиждам, хубаво и спокойно е, попътувайте си.
8
5
 
30
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Сигурен бях, че ще започнат пак поръчковите статии в стил "колко е зле в Гърция" :)))

Ами стойте си в БГ-то, тук няма да имате проблеми да шофирате пияни и дрогирани. Дори и да утрепете някой на пътя, всичко се оправя със съответната сума на "правилните хора". Пък и от затвора лесно се бяга.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
6
2
 
21
 
! Отговори
Евала на номер 3 преди 1 година
Браво бе, колега. Толкова красноречиво описа ситуацията в родината ни че направо не е за вярване. Дефекира им фостите по великолепен и лаконичен начин. Дерзай !
Светли праници !
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей скапана полицио виж какво става първо на околовръсното шосе-карат идио-ти с 200 и на горе , а вас ви няма никакви ....Вие сте главните виновни за смъртта на пътя!!
4
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще глобяват предимно българските коли, отишли на почивка за празниците. Манталитетът на комшиите ни е дълбоко познат.
3
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната комунизогеберасточенгесарска дезинформационна статия в стил ранен тошовизъм. Винаги преди празници, започват да обясняват колко е зле в съседните държави, вчера за Сърбия, днес за Гърция. Направо минеш ли границата, те съсипват от глоби и те оглозгват. А не си виждат пропадналата милиционерска ***, в която комченгета се правят на бизнесмени,лалугери просят пари по трънаците край пътищата, а трети се интегрират берейки.