САЩ: Реално е скоро Македония да влезе в НАТО

Това ще помогне да се преодолеят вътрешните политически разделения
5 апр 2018 11:20, Елка Василева
50
САЩ: Реално е скоро Македония да влезе в НАТО
Снимка: архив, Reuters

Реалната възможност Македония скоро да се присъедини към НАТО е най-голямата разлика, когато сравняваме страната днес с миналото, заяви посланикът на САЩ Джес Бейли на форума "НАТО и ти" , организиран в Скопие по повод 4 април - ден на НАТО, съобщи вестник "Нова Македония".

Според Бейли влизането на Македония в НАТО ще помогне да се преодолеят вътрешните политически разделения в страната.

Той подчерта, че е необходимо системните реформи, които се въвеждат в Македония, да не останат само на хартия, и законите, които се приемат в парламента, да се прилагат на практика.

Министърът на отбраната Радмила Шекеринска заяви, че членството в НАТО е от особено значение, защото страната ще стане част от световно най-могъщия икономически съюз, който уважава демокрацията и е гарант за сигурността на неговите членки.

Шекеринска каза, че влизането в НАТО ще позволи безпрепятствен икономически напредък на страната и ще бъде гаранция за нейната бъдеща демократизация, пише в. "Нова Македония", цитиран от БТА.
 


50
Още по темата: МакедонияНАТОСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
би следвало НАТО да са внимателни с бившите социалистически държави като изискат пълен списък на бившите служители на ДС и техните доносници с цел предотвратяване на евентуални конфликти сред населението по съответните държави
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами,разбира се,на краварите им трябва още едно огнище на провокации срещу Русия,към което руснаците да насочат поне няколко ракети...добавени към тези от другите краварски ***,наредени с краварски бази,като паметници на човешкото малоумие и безумие,при което зомбирания планктон се тупа гордо в пилешките си гърди!!!

Една безумна маса от млекопитаещи,изправени с телаЦата си срещу руските ядрени ракети ,за защите на краварските интереси, насипани из целия свят!
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като влязат в блатото и ще трябва да купят самолети, и да ядат трева зелена.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ето кой е кукловода на срещите Суджук-Заев.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заедно срещу оста Москва - Техеран - Пхенян (-Београд ?)
39
2
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 месеца
А Масква позволява ли?
38
1
 
3
 
! Отговори
добра новина! преди 8 месеца
Нека видим как ще го направят макетата.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Миленко Неделковски 35
Мале мила.....сега пък ние си измислихме, че Александър Македонски е .......българин!!! Мдддааааааа...............е, след като укропите измислиха, че са изкопали Черно море и Христос е бил "украинец"............ВЕЧЕ НИЩО НЕ МЕ УЧУДВА!!! Явно комплексите на малките народи се превръщат в чиста шизофрения!!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
I TOGAVA CHE STANAT NAI VELIKITE.
35
2
 
9
 
! Отговори
Миленко Неделковски преди 8 месеца
Велик е българският народ дал на света такива горди синове като македонските орли непобедими, те пък от своя страна дали на света Александър Македонски и фалангата. Да живее Македония, made in България!
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще,ще само да си сменят името,наименованието на език,нация,промяна на учебниците,отказ от югомакедонизма защото гърците не са като българите и, ще влязът в НАТО!!Ако искат ако не искат проблемът си е техен и иначе гърците имат огромно и влиятелно лоби в САЩ,така че фиромите да не се надяват на никакви отстъпки!Или стават нормална държава или изчезват и кой иска да ги дели,без нас!Таралеж в гащи не ни трябва.
33
3
 
2
 
! Отговори
Dublin преди 8 месеца
Това ще помогне да се преодолеят вътрешните политически разделения...
...Zaglavieto da se cete...ince im nasuskvame shiptarite...
32
9
 
12
 
! Отговори
Джендар от София преди 8 месеца
Адее , и македонците ке бидат джендаре ...
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ??? 28
Ха-ха......как пък не!!! Вие сте странен народ.......защо пък да не се порадваме на отан-ците.....още един баласт! НАЗДРАВЕ....ГЛЕДАЙТЕ САМО ДА НЕ СЕ ЗАДАВИТЕ! Хи-хи-хи....знаеш ли, по-добре........на руснаците с такива "приятели" като българите, македонците, черногорците.....даже и врагове не са им нужни! Видяха най-сетне какво представлява "дружбата" им! Е, по-добре късно, отколкото никога.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 22
Как КАКВА полда? Ами за бройката!!!! За да могат после да бръщолевят за някакъв "цял цивилизован(хи-хи) свят"!!!! А че това там са две дузини племенни съюзи НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!...........В бройката....в бройката!!!
29
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как и със каво ще ни защити нас и евентуално Македония НАТО ?Няма отговори само минуси, за една минута идват ракетите към нас при конфликт с Русия една минута.Хайде бе джендери дайте отговори не само като крави да мляскате минуси.
28
8
 
11
 
! Отговори
??? преди 8 месеца
Предполагам, сега тамошните русороби ще се задавят от яд и злоба?

Хе хе хе
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 24
То пък една държава.......................не ставайте смешни! Тия остатъци от велики държави, сега като образования на племенни съюзи, въобще нещо представляват ли? Ние също какво представляваме? Боже, двама затворници не можеме да опазиме, ще се пазиме от руската армия!!! Честно да ви кажа, става ми просто не тъжно, а ме налага мирова скръб като виждам докъде докараха народеца ни.........жените ги заливат на улицата с киселина, те ще им "помагат" с джендърски конвенции! ПОЗОР!!!
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 8===о 25
Ооооооооооооооо................че то "опита за преврат" в черногорията не беше ли като "отравянето на скрипал"???? Ние сме рекли че това го е направила Русия и край!!!! Я НЕ СТАВАЙТЕ СМЕШНИ!!!! РУСИЯ СЕГА, АКО ПОИСКА И ПРЕВРАТ МОЖЕ ДА ВИ НАПРАВИ, АМА КАТО ХОРАТА, А НЕ ТАКИВА СМЕШНИ ИСТОРИИ КАТО В черна гора! Що не се гръмнете!!!
25
8
 
9
 
! Отговори
8===о преди 8 месеца
Дано.
След опита за преврат в Черна Гора извършен от русия , трябва всички държави от западните балкани да влязат в НАТО.