Българите са измислили ракията?! Сърбите в шок, не знаят какво да правят!

"Какво ще стане, ако продължим да пием ракия и станем българи, Боже опази"
Обновена: 7 апр 2018 13:59 | 7 апр 2018 11:32, Елка Василева
283
Българите са измислили ракията?! Сърбите в шок, не знаят какво да правят!
Снимка: архив, Булфото

Като гръм от ясно небе и право в бъчвата със сливова ракия до сърбите достигна мълвата за шокиращото българско археологическо откритие, което разтърси сръбските земи. Първоначално това беше едва слаба мълва, но после тя се превърна в рева на лъва от герба на нашия източен съсед: БЪЛГАРИТЕ СА ИЗМИСЛИЛИ РАКИЯТА, пише сръбският вестник „Телеграф“.

Досега, пише сръбското издание, смятахме археологията за наша приятелка, която може да подкрепи всички наши твърдения, но какво да мислим за нея сега, когато българските специалисти от Националния исторически музей начело с Филип Петрунов откриха в крепостта Лютица над Ивайловград парче от стар казан, за който смятат, че е бил използван за варене на ракия?

За да бъдат нещата още по-зле, продължава вестникът, парчето от казана е от 11 век и то не е първото открито досега. А Ивайловград изобщо не е първият. Не знаем как да ви съобщим, пише „Телеграф“, но в крепостта Дръстър над Силистра е открито трето парче от казан.

Поколения сърби растат, научавайки от своите родители две много прости неща и то още преди да се научат да четат и да пишат. Първо, ракията е сръбско национално питие. Второ, ракията заедно с останалите спиртни напитки е започнала да се произвежда едва през 16 век, когато технологията за дестилиране започва да се разпространява в Европа.

Концентрирайте се, пише изданието, и си помислете добре и ще си спомните как баща ви седи на леглото до вас, преди да заспите, гали ви по главата и повтаря: „Шестнадесети век, шестнадесети век, шестнадесети век, шестнадесети век, шестнадесети век. Петре, не забравяй, шестнадесети век. Шестнадесети век“.

Но сега българските археолози разрушиха всичко, пише „Телеграф“. А като последен пирон в ковчега идва откритието на Константин Тотев, който открил парче от чашка от 14 век, на което пишело, че от чашката е пиел някой си българин на някакъв религиозен празник.

Понеже се откриват само парчета от казани и чаши, който знае какво още може да се случи, така че все още има надежда, пише още сръбският вестник.

Белградчани, с които са разговаряли от изданието, не са много големи оптимисти.

„Не съм сигурен какво да мисля. Цял живот те учат, че ракията е наша и сега това. Страхувам се, че българските открития са убедителни. Може би ще трябва да се примирим с това, че пием българско питие“, казва объркан млад мъж, с който разговаряхме близо до църквата „Александър Невски“ в квартал „Дорчол“, пише вестникът.

Една госпожа на средна възраст, която се връщаше от снощен рожден ден, казва, че на тържеството никой не е искал да пие ракия.

„Никой не искаше да рискува, пиеше се само бира и водка, защото руснаците са сърби.Знаете ли, това не е шега, докато не разберем какво се случва, ракията е "off limit". Тук има и морален проблем, мисля какво ще стане, ако продължим да пием ракия и станем българи, Боже опази“, каза жената, като се прекръсти.

Мъж пък, който седеше на пейка в Студентския парк и пийваше коняк от патронче, каза, че няма такива морални дилеми. „Аз съм стопроцентов сърбин, в кръвта ми няма нито капка от този български алкохол. Всъщност виждате какво пия“, каза мъжът, пише сръбският „Телеграф“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ракиясърби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
31
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Тия са много откачени. Като сме царували в тяхните земи е нямало сърби, откъде се пръкнаха. И като пиели ракия, щели да станат българи. Ами досега като бяха заблудени станаха ли българи? Същите *** са си с ракия и без нея.
160
2
 
27
 
! Отговори
ПУТИН преди 6 години
А Българи и Сърби не са ли едно и също нещо.Сърбия е била Българска Земя
159
14
 
1
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 6 години
Не знам кой е измислил ракията но ще ви кажа кой е измислил френската любов.не е французойка а българска мома след като запяла вав минали векове....мома свири на ***
158
8
 
5
 
! Отговори
до 146 преди 6 години
Абе учен когато е била Свещенната римска империя вече не е имало нито келти нито готи пък камоли тракил Е гати и капацитета.
157
1
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Не бих дао свойе селоНи шайкачу, ни йелечеА ни казан од ракийеУ коме се шльива печеСервите имат ного смешни шапки, шайкачи (военното им шаячно кепе).Одят като с разцепена глава.
156
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той българина нещо смислено не може да измисли така или иначе..
155
8
 
6
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
До 159. Прочети за разговорите на Георги Димитров и Тито за присъединяване на България към Югославия - гениална идея която би направила Югославия най-мощната държава в Източна Европа след СССР. Прочети защо нещата се провалят преди да драскаш врели некипели базирани на.... ми на нищо ;)
154
21
 
4
 
! Отговори
всичко преди 6 години
с което се гордеят българите е много смешно,за да не кажа жалко,погледнато от страни,но простия *** не може да се усети и се бие ли бие в гърдите
153
5
 
26
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
До ChefaАми защото нямаме самочувствие като не си знаем историята. Защо според теб Паисий пише своята история? Народ без история няма бъдеще. Това правят с нас. Лъжат за историята ни, за да ограбят и това, което е останало от нас. Виновни са всички, които поддържат лъжите, писани от враговете ни. И най-много русофилите и гръкоманите. Виновно е нашето невежество и незнание. Виновен си и ти защото не мислиш за българския дух, а само за материални облаги. Духът ни обединява , не парите.
152
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравят и за азбуката - веднага да се откажат и от нея. Да напуснат и Белград - стар български град. Комплексирано народче съставено от българи-ренегати и шепа босненски славяни от планините около Рашка. Те са стара бългаска провинция с големи апетити за чуждото.
151
4
 
15
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
До хПич, така е но аз не цитирам официалната история, съчинена от враговете ни, а укритите или тенденциозно тълкувани факти. Съпоставям и фолклор и ономастика и артефакти лингвистика и писменни източници, данни от ДНК анализите, статистически анализ, промяната климата, наличието на жизнени ресурси и сладка вода и истината става разпознаваема. Неудобна е за гърци, руснаци, немци, сърби и др. Затова продължават да се осукват и все по-трудно е да се скрие истината, че сме траките!
150
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Adolf EichmannТито беше убиец,в Голи оток са изтезавани и избити много българи от Македония,само за това,че са се нарекли българи.
149
3
 
35
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Тито е бил разумен и мъдър мъж, но Сърбите са зле. Те не могат да ни понасят защото се считат за чисти южни славяни а нас като смесица което е донякъде така, но според тях те трябва да са властелини на Балканите. Забравят, че България и Византия винаги са били над тях на балканския полуостров. Писменост взимат от нас - ракия пият по наши рецепти. Никога не са воювали с нас като мъже а винаги подмолно. Ем се съюзяват с Русия и Комунистите ем пазят дистанция от тях. Объркани хора, не знаят нищо...
148
6
 
33
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
До До 133Колко тюркски думи има с старобългарския език? Колко топоними? Колко са тюркските гени в нас? Почти 0! Къде има документ в който да пише, че сме тюрки? Няма такъв. Къде в България има следи от славяни ? Никъде. Навсякъде има следи само от траките. Славяните са късна руска измислица, за да оправдаят неоснователните си претенции за земите, където се говорят близки езици. Защо Константин Велики дава автономия на своите съплеменници траките, а Юстиниан независима църква?
147
8
 
24
 
! Отговори
Богомил преди 6 години
До АнонименМалка грешка. Константин Велики не е от трибалите, а е от мизите, роден е в Ниш. Същите мизи, които цели 1100г се наричат в древните извори ту мизи, ту българи. Той е българин.
146
5
 
25
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Сърбия е рожба на ИРИ за да напада БЪЛГАРИЯ в гръб при войните ни с Византия. База и плацдарм за превратаджиите от новата ни история. Продажна и долна шумадийска ***.
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин145 Ало,тук става дума за ракия ,виж,за самолета си близо-наши летци използват за първи път,бомби и извършват първият боен полет в световната авиация с бомбардировка -Радул Милков и Продан Таракчиев.Морският нос"Милков"на земя Греъм в Антрактида,е именуван на Радул Милков.Полетът е извършен на 16 октомври 1912 с френския "Албатрос F 2".
144
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен150 Шовинизмът на сърбите е създаден ,когато сърбия"се разширява на юг",с помоща на Русия и някои велики сили,след края на Руско-турската война.Ньойски договор,Балканските войни.
143
7
 
21
 
! Отговори
Македонец преди 6 години
Сърбите, когато се спънат, не падат - те литват. Не знам как се обичат толкова много с мужиците, след като се знае, че руското джудже е най-високо и руският болен е най-старият...
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шовинизма в сърбия се създаде от МИЛОШЕВИЧ.от Русия и Китай с финанс. Кредити.При ТИТО , СФРЮ се разви ФИНАНСОВО от подкрепата на САЩ, ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБПИТАНИЯ, И РЕПЕРАЦИИ ОТ ГФР. ТОГАВА казваха"всичко ние америчко и върло квалитетно"