Българите са измислили ракията?! Сърбите в шок, не знаят какво да правят!

"Какво ще стане, ако продължим да пием ракия и станем българи, Боже опази"
Обновена: 7 апр 2018 13:59 | 7 апр 2018 11:32, Елка Василева
283
Българите са измислили ракията?! Сърбите в шок, не знаят какво да правят!
Снимка: архив, Булфото

Като гръм от ясно небе и право в бъчвата със сливова ракия до сърбите достигна мълвата за шокиращото българско археологическо откритие, което разтърси сръбските земи. Първоначално това беше едва слаба мълва, но после тя се превърна в рева на лъва от герба на нашия източен съсед: БЪЛГАРИТЕ СА ИЗМИСЛИЛИ РАКИЯТА, пише сръбският вестник „Телеграф“.

Досега, пише сръбското издание, смятахме археологията за наша приятелка, която може да подкрепи всички наши твърдения, но какво да мислим за нея сега, когато българските специалисти от Националния исторически музей начело с Филип Петрунов откриха в крепостта Лютица над Ивайловград парче от стар казан, за който смятат, че е бил използван за варене на ракия?

За да бъдат нещата още по-зле, продължава вестникът, парчето от казана е от 11 век и то не е първото открито досега. А Ивайловград изобщо не е първият. Не знаем как да ви съобщим, пише „Телеграф“, но в крепостта Дръстър над Силистра е открито трето парче от казан.

Поколения сърби растат, научавайки от своите родители две много прости неща и то още преди да се научат да четат и да пишат. Първо, ракията е сръбско национално питие. Второ, ракията заедно с останалите спиртни напитки е започнала да се произвежда едва през 16 век, когато технологията за дестилиране започва да се разпространява в Европа.

Концентрирайте се, пише изданието, и си помислете добре и ще си спомните как баща ви седи на леглото до вас, преди да заспите, гали ви по главата и повтаря: „Шестнадесети век, шестнадесети век, шестнадесети век, шестнадесети век, шестнадесети век. Петре, не забравяй, шестнадесети век. Шестнадесети век“.

Но сега българските археолози разрушиха всичко, пише „Телеграф“. А като последен пирон в ковчега идва откритието на Константин Тотев, който открил парче от чашка от 14 век, на което пишело, че от чашката е пиел някой си българин на някакъв религиозен празник.

Понеже се откриват само парчета от казани и чаши, който знае какво още може да се случи, така че все още има надежда, пише още сръбският вестник.

Белградчани, с които са разговаряли от изданието, не са много големи оптимисти.

„Не съм сигурен какво да мисля. Цял живот те учат, че ракията е наша и сега това. Страхувам се, че българските открития са убедителни. Може би ще трябва да се примирим с това, че пием българско питие“, казва объркан млад мъж, с който разговаряхме близо до църквата „Александър Невски“ в квартал „Дорчол“, пише вестникът.

Една госпожа на средна възраст, която се връщаше от снощен рожден ден, казва, че на тържеството никой не е искал да пие ракия.

„Никой не искаше да рискува, пиеше се само бира и водка, защото руснаците са сърби.Знаете ли, това не е шега, докато не разберем какво се случва, ракията е "off limit". Тук има и морален проблем, мисля какво ще стане, ако продължим да пием ракия и станем българи, Боже опази“, каза жената, като се прекръсти.

Мъж пък, който седеше на пейка в Студентския парк и пийваше коняк от патронче, каза, че няма такива морални дилеми. „Аз съм стопроцентов сърбин, в кръвта ми няма нито капка от този български алкохол. Всъщност виждате какво пия“, каза мъжът, пише сръбският „Телеграф“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ракиясърби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин145 Ало,тук става дума за ракия ,виж,за самолета си близо-наши летци използват за първи път,бомби и извършват първият боен полет в световната авиация с бомбардировка -Радул Милков и Продан Таракчиев.Морският нос"Милков"на земя Греъм в Антрактида,е именуван на Радул Милков.Поретът е извършен на 16октомври 1912 с френския "Арбатрос F 2".
140
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ний искаме да въведем еврото.Чехите казват по този случай-Само луд може да иска да влезе в еврозоната точно сега и да плаща 3 трилиона дългове на старите членки.
139
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето сърби си вярват на глупотевините та дори че са "небески нАрод"е,има някои дето добавят"небески нАрод ье..ен у глАву"и са си такива тия галеници като гърците на Европа,едните фалираха от мерак да са нещо повече от тия около тях а другите са белязани като геноциден народ от съседите си с изключение на сърбоманите по вардарско!Ходете да им пълните кафаните и си въобразявайте как са си променили мнението наивни български софийски и западнобългарски коп...уета.
138
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133 в цалство България/ в свещената римска империя/ е имало келти,готи,траки,елени, еврей, и малко славяни. ЗА какви славяни говориш.
137
18
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не само ракията, Българите сме измислили бирата, уискито, шампанското, кока-колата , колата и самолета и още и още......велики сме
136
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пак ги тресе някаква си антибългарска шовинистка шизофрения АБЕ СМЕШНИЦИ РАКИЯТА НИТО Е БЪЛГАРСКО ТВОРЕНИЕ,НИТО СРЪБСКО А Е АРАБСКО-АРАК!!"Морален проблем,пази Боже да станем българи"ХАХАХАХАХАХА,добре че не съм се родила сръбкиня и имам хубав женски глас а не грачим като гарван!Иначе доста българи са станали сърби и то не по причина на ракията ами по причина на изродския сръбски манталитет!Не е случаен и резултата по вардарско след 100 години сръбско чу,,,кане в главата и не само!МРШ!!
135
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ной-големите комплексари в цяла Европа са сърбите,а в целият свят -македонците.Доказано!
134
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава Севрюкова беше казала за сърбите,че когато за нас стане напечено,само те ще ни се притекат на помощ?!С оглед досегашната история звучи невероятно,но кой знае.
133
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По интересното е,че за парада на гергьовден взимаме назаем от сърбие 25 танка и 12 самолета.Танковете ще ги карат наши хора,а самолетите-техни.
132
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите са най-големите плагиатори,които освен чужди територии,отнемат и културно наследство и традиции.До преди 10 години,нищо по въпроса за"пиротския чилим","пегланата кобасица" и "пиротски качкаваль",днес това били стари сръбски традиции и сръбски бренд.В Западните покрайнини-българска изконна земя,населена с българи,не остана нещо,сърбите да не са си го приписали-чипровския килим,балкански кашкавал,луканката...Пеят наши песни и играят наши танци,представяйки ги за сръбски.
131
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е ,когато един народ живее с митове и легенди.Сърбите си мислят,че светът е създаден след като те са си създале държава-в 13 век,на чужда територия.Всичко е тяхно,сърбите са"ста милиона"и подобни глупости...
130
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости. Написаното е по-зле и от съчинение на петокласник. Този сайт става все по-***.
129
6
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 130Съгласен съм,напълно си прав.Имах предвид дано не станем сърби,че може и техният шовинизъм да ни зарази.От сърби добро не сме видели.
128
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НЕ Е ТУРСКО!Правиш се на разбиращ, но не си. Турците имат питие наречено Раки (Raki) и се чете Ракъ, което се произвежда от анасон. Няма нищо общо с Ракия, освен първите 4 буквички. Има вкус на Мастика/Узо, все пак се прави от анасон. Проверявай си фактите, ако обичаш!.Напротив,имали сме такова питие с анасон в България,даже името му е "анасонлийка",но през комунизма го правеха като Мастика.Имат го и арабите,наричат го Арак,макар да лъжат,че мюсулманите уж не пиели алкохол.
127
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСтига с твойте траки,аман,само измрелите преди новата ера траки ти се въртят в главата!
126
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже опази,сърбите да станат българи!Пу.пу....Хахааа,ами те генетично са полубългари,образуват държавата си върху български земи,с българско население,а управляващите им владетели са все роднини на българските царе,в България бил цар брата,а в Сърбия владетелка била сестра му.Провери да видиш!Все роднини.
125
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия не е добре. Просто манталитета ни е друг и на бежанците им идва тежко. Според статистиката шанса да умреш бездомник или от глад в Германия е 8 пъти по голям отколкото в която и да е славянска държава. Хората по нашите ширини са странни. Не работиш, няма пари за хляб, но винаги има един съсед скътал шише с ракия :)
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на сърбите пръднята наи много мирише ЕИИИ БРЕ
123
6
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
Не българите са измислили ракията, а дяволът я измисли. Вредни неща са измислени от дявола. Европейците сигурно ще нарочат българите, че те са измислили цигарите и наркотиците, което не е вярно изобщо. Наркотиците идват от Германия. Да му мисли Ангела Меркел.
122
2
 
5
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
НАгли престъпници на власт по времето на Сергей Станишев нанесоха тежък удар на природата и земята като криминализираха този целебен за Земята процес. МНого погиващи БЪлгарски села са оставени без дестилатори вкл исключително ценни от жива МЕД/Cu/терористи ползват митничари.полицаи и данъчни за конфискуване на важните посуда обезпечаваща ценна ежегодна информация на земята .тов а на фона на големи заводи з а производство на фалшифи напитки вкл маркови.