Заев оцеля, но отварят ли се вратите към НАТО и ЕС?

Гледайте разговора с Петър Богоески утре в "Брюксел 1"
Обновена: 13 апр 2018 19:48 | 13 апр 2018 19:33, Екип на Bulgaria On Air
1

Кабинетът на македонския премиер Зоран Заев премина изпитанието след вота на недоверие и оцеля. Той бе внесен от ВМРО-ДПМНЕ, които се обявиха против политиката на правителството.

Според опозиционната формация договорът за добросъседство, подписан с България, е вреден за интересите на Р Македония, а сближаването на позициите с Гърция по темата за името на страната действат в ущърб на македонското национално достойнство.

Правителството не информира ВМРО - ДПМНЕ за хода на преговорите с Гърция за името на страната, заяви за предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR новият зам-ген. секретар на партията Петър Богоески. Той коментира процесите на реформиране на опозиционната формация и отварянето й към ЕС и европейските ценности след свалянето на Никола Груевски от лидерския пост.

"Евроинтеграцията на Р Македония е държавотворен процес. Всеки, който пречи на този процес, е против самата страна. А България като застъпник на европейската интеграция на страната ни е директен приятел на Република Македония", заявява Богоески в разговор с Милена Милотинова.

В същото време преди около година реформаторското крило подкрепи сприятеляването между България и Република Македония, което отваря много врати и пътища за страната. Ако обаче то не се случи и не се реши спорът с името на Македония, няма път за страната към НАТО и ЕС.

Политически трусове – какво е състоянието на македонския политически живот и защо ВМРО - ДПМНЕ поиска оставката на премиера Зоран Заев? Отговорите - от зам.ген.секретар на ВМРО-ДПМНЕ Петър Богоески в предаването "Брюксел 1" утре в 17:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари