Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци

70% от тях едва смогват да си плащат сметките
3 май 2018 10:30, Елка Василева
75
Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци
Снимка: архив, Reuters

Кризата продължава да удря по джоба все повече гърци, тъй като расте броят на потребителите в Гърция, които едва смогват да покриват разходите си, според цитирано от изданията ново проучване на института за икономически и промишлени изследвания ИОВЕ.

Данните в него показват, че седем от десет гърци едва смогват да си плащат сметките и този процент е скочил през март до 70 на сто от 67 на сто преди този месец.

Още по темата

10-11 на сто от участвалите в изследването са казали, че теглят пари от спестяванията си, за да могат да си покриват разходите.

В същото време потребителите, които заявяват, че спестяват малко или много, са се увеличили до 10 на сто /от 7 на сто преди това/, а тези, които казват, че "са задлъжнели", са намалели до 9 на сто /от 15 на сто/.

От същия институт твърдят, че за пореден месец гръцките потребители си остават най-песимистично настроените в ЕС, като непосредствено след тях са поставени потребителите от България, Румъния, Хърватия и Обединеното кралство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: кризасметкагърци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 48Ей Джеки, эа северозападо у БГ. отговарям аэ, но не се разбира ти кой си и къв го раздаваш
49
9
 
19
 
! Отговори
:) преди 5 години
Един геребероиден *** се пъне да ми докаже, че България се оправяла, вървяла нагоре и т.н. Е, да, ама дядо ви постоянно бръмчи из Европа и вижда, че по-закъсала и пропаднала държава от БГ-то няма. Гадно, тъжно, но факт. А и Евростат ясно го каза - БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА! Коментарите са излишни! Дори Румъния ни задмина като малка гара!!!!
48
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че според бг комплексара гърците цъфтят, а той е жертва на световен заговор, защото е с две завряни дълбоко в дупето ръце.
47
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще повярвам,че гърчолята са зле,когато всички българи работещи там се върнат,защото гърците са им заели работните места.
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 45Тука един(33) ви баламосва,че 50% от българите били богати.Сигурно затова северозападна България искат да се присъединят към Румъния!!!Ми да се присъединяват бе, ама и в Румъния трябва да се работи.Иначе и в северозападна България вече искат да ядат асфалт.Това трябва да ти говори достатъчно и да не ръсиш мозък та да се излагаш така.
45
4
 
12
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Не,той без да иска си призна,че е работник в частна фирма и спестявал.Явно е от тези,които мизеруват цяла година и спестяват за да могат да отидат няколко дни в Гърция и после да се правят на голямата работа пред приятелите и по форумите.Ясни са ми такива.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По гръцките курорти менютата вече са на български.Какво да говорим повече?
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука един(33) ви баламосва,че 50% от българите били богати.Сигурно затова северозападна България искат да се присъединят към Румъния!!!
42
6
 
11
 
! Отговори
:) преди 5 години
33, Каква ти е заплатата, бе баровец? 2000-3000 лева? Това са пари за семки. Стигат за храна, дрехи, една количка и една ипотечка на 100 кв. апартамент "ново строителство" в някое от новите гета, където се бутате вие "успешните". Пожелавам ти един ден и ти да го разбереш, за да се ориентираш правилно в този живот. Засега ти пиша 2+ (плюса е за старанието и пламъка в очите), седни си!
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДимитракисЗа това ви намалякис пенсионакис от първис януаракис с 17,2 процентакис.Игракис още сиртакис!
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не ги мислим гърците,а да си погледнем нашето дередже и да се опитаме да го оправим.
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поръчкова статия. Плашим гаргите, че да не вземат да се успокоят. Гърците си живеят живота. Ние сме за окайване. Кризата започва скоро.
38
0
 
9
 
! Отговори
22 преди 5 години
, като си толкова богат, *** на курс по български, че се излагаш! Не се пише "Гръг"!
37
4
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Искам да съм грък в криза.
36
3
 
24
 
! Отговори
:) преди 5 години
Всички гърци, които познавам мрънкат по цял ден, но в банките имат по 100-200к евро, карат хубави нови коли и половината имат вили по моретата и ги дават под наем. Затова, фалита на гърците няма да е скоро. Виж мизерията в България е видима и осезаема. Пишете за нея. Дори да обеднеят още толкова, гърците ще живеят поне 2 пъти по-добре от нас българите.
35
4
 
10
 
! Отговори
До 33 преди 5 години
А ти пак излъга.Ако 50% бяха умни и печелеха добре,щяхме да сме цъфнали и вързали.Даже в най-развитите страни богатите не са 50%,ама нали това са ти опорните точки спуснати от шайката,която ни ограбва вече 10 години,какво друго да пишеш.Ако беше толкова умен,колкото се опитваш да се изкараш,нямаше да пишеш подобни глупости.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
33-ти, дай определение за висока заплата.Всеки има различни критерии за висока.
33
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците никога няма да станат като нас,защото знаят как да привличат туристи,защото предлагат добра храна и уютни хотели,защото чадър,шезлонг,маса и стол на плажа са безплатни(само срещу някаква дребна консумация),а тук са 25 лева.Защото в нашите ол-инклузив предложения ви пробутват само ***,а някои 4-звездни хотели са в безобразно състояние.Ако се научим да уважаваме клиента,може и ние да се оправим.
32
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32 Пак непозна. 50% са умни и бачкат на високи заплати . А малкия процент сте необразовани и неспособни. И изглежда единственото оправдания в живота ви е , че другите крадат :)) Много тъжно, ако имам такива съграждани.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22И колко % сте, около 10%, от които само 2% от тях са изкарали парите си с честен труд, без далавери, кражби, подкуп, рекети, усвояване /кражби/ на фондове и т.н.