Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци

70% от тях едва смогват да си плащат сметките
3 май 2018 10:30, Елка Василева
75
Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци
Снимка: архив, Reuters

Кризата продължава да удря по джоба все повече гърци, тъй като расте броят на потребителите в Гърция, които едва смогват да покриват разходите си, според цитирано от изданията ново проучване на института за икономически и промишлени изследвания ИОВЕ.

Данните в него показват, че седем от десет гърци едва смогват да си плащат сметките и този процент е скочил през март до 70 на сто от 67 на сто преди този месец.

Още по темата

10-11 на сто от участвалите в изследването са казали, че теглят пари от спестяванията си, за да могат да си покриват разходите.

В същото време потребителите, които заявяват, че спестяват малко или много, са се увеличили до 10 на сто /от 7 на сто преди това/, а тези, които казват, че "са задлъжнели", са намалели до 9 на сто /от 15 на сто/.

От същия институт твърдят, че за пореден месец гръцките потребители си остават най-песимистично настроените в ЕС, като непосредствено след тях са поставени потребителите от България, Румъния, Хърватия и Обединеното кралство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: кризасметкагърци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спестяваха от откраднатото, не работеха.Нормално е сега да теглатеглят.
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме така 30 години. Стига рев за Гърция.
8
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са драскачите , които ни обясняваха как в Гърция е благодат, а България потъвала ? Момчета не се занимавай те с икономика и политика ...няматее толкова акъл. Вижте там робожкитее и на село картофите .
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро бях в Атина за няколко дена.Страшно е положението-мигранти висят по пейките ,и площадите,в трамваите,метрото е пълно с просещи хора с деца на ръцете,ходейки по улиците и срещайки погледите на хората виждаш угрижени лица без усмивки.Личи си че са получили огромен шок след кризата и нещата се влошават явно.
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай горките гърци ,живи да ги оплачеш!На техния фон трябва да се радваме,че ние цъфтим и вържем ли под мъдрото ръководство на рартията ?Ние сме най бедните в цялото северно полукълбо и половин Африка!
5
2
 
31
 
! Отговори
Mitaka преди 5 години
Да дойдат да работят при нас за 500-600 лв като са закъсали, работа ще се намери.
4
3
 
34
 
! Отговори
dada преди 5 години
когато започнат да идват да работят по нашите ниви и да спят по палатки и бунгала значи са в криза.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кризата е у нас!
2
9
 
24
 
! Отговори
Да бъда откровен преди 5 години
А га ядоа кифтяатата на византийците не им беше лошо !
1
3
 
45
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Да се смея ли, да плача ли, средната пенсия в Гърция е по-голяма от средната заплата в България. Пенсионерите там вземат по още една пенсия за Великден и Коледа, тук по 40 лева. Уж гърците не можели да си плащат сметките, в същото време спестяванията растат, а дълговете падат, статистиката ми мирише на стъкмистика...