Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци

70% от тях едва смогват да си плащат сметките
3 май 2018 10:30, Елка Василева
75
Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци
Снимка: архив, Reuters

Кризата продължава да удря по джоба все повече гърци, тъй като расте броят на потребителите в Гърция, които едва смогват да покриват разходите си, според цитирано от изданията ново проучване на института за икономически и промишлени изследвания ИОВЕ.

Данните в него показват, че седем от десет гърци едва смогват да си плащат сметките и този процент е скочил през март до 70 на сто от 67 на сто преди този месец.

Още по темата

10-11 на сто от участвалите в изследването са казали, че теглят пари от спестяванията си, за да могат да си покриват разходите.

В същото време потребителите, които заявяват, че спестяват малко или много, са се увеличили до 10 на сто /от 7 на сто преди това/, а тези, които казват, че "са задлъжнели", са намалели до 9 на сто /от 15 на сто/.

От същия институт твърдят, че за пореден месец гръцките потребители си остават най-песимистично настроените в ЕС, като непосредствено след тях са поставени потребителите от България, Румъния, Хърватия и Обединеното кралство.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: кризасметкагърци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
6
 
! Отговори
и неволята не идва преди 5 години
гювеча им свърши разкрити са и никой няма да ги хрантути както досега Да си стягат дебелите *** и да се захващат на работа
69
0
 
24
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
Вие познавате ли поне един грък, който да работи в България на полето? Или поне една гъркиня, която гледа български старци?
68
9
 
11
 
! Отговори
До 67-Койчо преди 5 години
Койчо ,ти ли си ,,българите"?И от каква камбанария гледаш пубере. Гърция ние можехме да я видим само през крив макарон,а сега хиляди нашенци правят километрични опашки и ходят безпроблемно там.Като и ти може би ще ходиш, вече не се искат яки връзки,международен паспорт, туринг клуб трима гаранти -партийни членове и инструктаж в МВР.
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко зле трябва да сме ние,щом като наши сънародници,работещи в Гърция-познавам шофьор на камион и продавачка в магазин,не искат да чуят за връщане обратно в България!?
66
11
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Както са зле гърците са 100 пъти по добре от бълхарите
65
1
 
23
 
! Отговори
честно преди 5 години
Защо журналисти не видят кризата в България? Гърция ще се оправи, а кризата в която живеем тук сякаш не съществува. ПРЕДИ 2 дни четох статия как 80% са доволни от заплатите си, не ставаше дума за София. Този геноцид на народа ни, като че ли не е важен за отразяване.
64
7
 
16
 
! Отговори
господ гледа преди 5 години
а как ни се смееха през годините на прехода и обиждаха на роби на труда бедняци мизерници хак им е
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...ако пуснат един облак над софия, ще видят на мониторите си милиони хора и ежедневните им маршрути, кой колко и какво е ял, къде е ял, дали му се спи, изпозлва ли дроги, какви дроги, ядосан ли е, спокоен ли е и т.н.това не е фантастичен филм, търсете в укипедия и навсякъде в интернет за smart dust и neural dust, дори в бг правят операции с тези наночастици. не е масово разпсотранен, но се очаква до 1-2 год в комбинация с 5g мрежите и internet of things да бъде употребяван навсякъде.
62
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаха изход с драхма и валутен борд.
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 60,че ротшилд е съсипа е ясно, ама до чипове в мозъка няма да се стигне. чипове няма да има, само поради една причина: вече има т.нар smart dust и nero dust, който се използва от военните и в медицината. все още е скъп, но в близките години, ще се купува на тон. инжектира се или се вдишва и с него освен че могат да те проследят къде си чрез gps и wifi, могат да ти отчетат настроението, да ти измерят температурата, да ти проверят всички органи, и ако пуснат един облак над софия..
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Безмилостната криза удря по джоба все повече гърци.70% от тях едва смогват да си плащат сметките."---Мамата си тЛака ... Ник'во моЛе в ГъЛция това лято ... :)
59
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ротшилд съсипа Гърция чрез ЕС и Меркел. Дадоха им такива заеми, които никога няма да могат да върнат. Ще им вземат пощите, железниците, пристанищата. Банките им вече ги притежават. Това чака всички останали страни. Нео-феодализма е бъдещето. Ще има частни градове, ще се притежават от евреи, а в тях ще работят безправни роби с чипове в мозъка. Всеки един хабадист ще притежава минимум 2800 гойски роби. Робството на черните ще е детска песен пред това което идва, ако не ги ликвидираме преди това.
58
2
 
3
 
! Отговори
Отворен си много преди 5 години
До :)Знаеш ли къде щеше да бръмчиш по времето на баща си?
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начи 70% са станали българи :)
56
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам, че гърците са толкова зле. В Гърция влизат по 20-30 милиона чужденци всяка година, за да почиват там и внасят много пари.Просто гърците са свикнали да живеят нашироко за разлика от нас.
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчета продължавате да се излагате като женки и да лъжете. Никъде в поста не съм казал 50% богати ??? Казах 50% умни ? Разлика правите ли ? Това имах предвид, че вие сте от другите проценти ...личи си и по мисленето и по интриганското писане. Колко пари вземам? На теб точно едвали , ще ти отговоря с този тон на питане . Второ кой си ти да разпределяш бюджета на всеки за какво стигал ? Статистиката говори сама , колко излизат на вън. Вашето мнение е без значение ...то не се базира на нищо.
54
4
 
18
 
! Отговори
53 преди 5 години
А ти с кой се сравняваш???? С Македония??? Или с другите комедианти - Албания?????От мен да научиш едно - ако се сравняваш с просяка, ще си винаги беден, но ще си мислиш, че си ОК. Ако искаш да си наистина ОК, сравнявай се с богатите и успелите, ама истински успелите, не такива като теб, с жълто по устата, които се радват на трохите, които им подхвърлят.
53
15
 
10
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
Каквото и да си пишете... всички балкански народи ще бъдем 100% роби (икономически) до 5 години ако не изчезнем от еврохейския съюз веднага!!! Имаме още малък шанс да се спасим и да бъдем горда (може би и самостоятелна страна).
52
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До :)Дадка, България е най-бедна в ЕС, не в Европа.Има разлика.Интересно, че всичките, които ни обяснявате колко е зле България бръмчите по Европа и се пишете паралии.Що един не написа, че не му стигат парите за хляб и никога не е напускал страната?
51
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 10Ами отиди в Африка като ние сме по-бедни бе умен.Като гледам от Африка идват тук не обратното.Тъпата червена пропаганда не върви.Тия работи си ги разправяйте на сбирките в пенсионерските клубове на БСП