Пенсионерите в Гърция на протест, орязват им парите!

Те ще получават с 18% по-малко според икономисти
15 май 2018 21:30, Елка Василева
24
Пенсионерите в Гърция на протест, орязват им парите!
Снимка: архив, Reuters

Пенсионерите в Гърция започват протести в цялата страна срещу поредното орязване на пенсиите.

Днес демонстрацията е в Атина пред министерството на финансите. В следващите дни са организирани протести на много места в страната, съобщи БНР.

Още по темата

Според Министерството на социалното осигуряване около 30% от пенсионерите ще са засегнати от новото орязване от края на тази година.

Според  икономисти на опозицията всички гръцки пенсионери ще получават поне 18% по-ниски пенсии.

Съюзът на пенсионерите изпрати обръщение до гръцките депутати с искане преди всичко да не се гласуват новите мерки, а също и да не се намалява необлагаемият минимум за пенсионерите.

Пред медиите протестиращите възрастни хора споделят, че вече средствата не им достигат дори за лекарства и храна.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Гърците вече се пенсионнират на 67. И пенсиите им намаляват с 3% годишно.Българските се качват с 6% годишно, а и се пенсионират по-рано.Бългаската пенсия в момента е 170 евро, гръцката е 720.В Атина е над 2 пъти по-скъпо от София. Демек стандарта им е 2 пъти по-висок.Дай им още 3-4 години и ще ни ядат праха..
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,па в България строителите на "зрелия" социализъм и номенклатурни кадри на БКП,БСП нали вземат тавана на пенсията,че и по някое хотелче и акцийки си имат.А за земеделска земя да не говорим.
16
3
 
9
 
! Отговори
до "ракийката т преди 5 години
А бе комунистическо изчадие.Иван Костов нали и той е комунист,учил в Масквьl, с жена партиен секретар.Той е внедрен от комунистите с цел чрез него да ограбят народа,както и да си имат опозиция за пред света,но ръководена от техен човек.След като си свърши работата,Костов започна да разтурва СДС.
15
4
 
8
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
Мене 100 ? ми стигат ! Благодарим ти ,Баце ! Благодарим ти ЦК на ГЕРБ !!!
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година гръцки пенсионер плака , че му намалили пенсията от 1600 евро на 1200. Не се издържало и тн. Плаках и аз за страданията му , защото си спомних,че тъща ми с 38 г стаж като учителка получава 180 леваааааааааааааааааааааааааа........92 евро
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
съжалявам гръцките пенсионери с техните пенсии от минимум 800евро живеят нездравословен начин на живот тъпчат се ежедневно с разни луканки филета задръстват си организма докато нашите пенсионери за като кози пазят си здравето консумират наи много двапъти на ден не знам причината хранят се предимно в зависимост от сезона с лапад копприва и пият много вода а зимно време за силват имунната си система като стоят на студено
12
6
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Брат, ти на Миконос ли живееш или в някоя друга милионерска дестинация в Гърция? Кафе 6 лв.? Сирене 20? Намали малко дpoгата, че тия дози са си опасни!
11
4
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Другари комунисти,върнете откраднатите ни пари,спечелени от трудът ни,внесени в НОИ за достойни старини.
10
7
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Ти знаеш ли колко струва кило сирене,кило месо,пиле и колбас вГърция.Колко е едно кафе,бира и цигарите.А бензин,билет за транспорт.Данъците и ,,режийните ток,вода,смет"Поживей със 600евро/или провери и прочети/ и тогава говори за ритане на камбаната.Само като ти кажат дай 6лева за едно кафеили 20 лева за кило сирене ище разбереш защо пискат пенсионерите. А ако знаеш колко е таксата за детска градина на месец/но това е друга бира/Да идеш на почивка за две седмици в северна Гърция може но за живот
9
5
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Хората си търсят правата,и ще се борят за тях.Иначе се превръщат в стадо.Така се прави.
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция е бедна страна. Трябва да гладуват, както са били преди. Нормално е.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките гръцки пенсионери.Как ли се живее с 800 евро пенсия?Като свършат с протестите на техна територия,да минат и към нас да спретнат някое протестче,че нашите пенсионери са доста заспали.
6
5
 
15
 
! Отговори
Протести преди 5 години
Граждански права се отвоюват! Даже ромите следващият месец протестурват ае се събудим БЪЛГАРИЯ!!!
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ ИЗПАДНЕМ ДО ПОЛОЖЕНИЕТО НА ГЪРЦИТЕ.ще стане, не бой се - тия лихви няма кой да ги плаща и това се знае
4
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ципурата ви прецака още след референдума- казхате му да разкара лихварите, а той ви се изплю в лицето ище повече ви закопа!
3
9
 
38
 
! Отговори
ined преди 5 години
Гърците може и да ги мързи да работят, но за това пък знаят как да протестират. Докато ние като волове ще опъваме хомота и ще лапаме мазната опашка.
2
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да *** скапаните комунисти-фашисти в бг, като са подкрепяли тези човеконенавистни режими това им се пада. А на гръцките пенсионери желая късмет и крепко здраве!
1
8
 
18
 
! Отговори
боко преди 5 години
За нашите не се притеснявам ,защото *** като *** !!