Ердоган ще закрие седем турски министерства

Официалното обяснение е оптимизация на работата им
28 май 2018 16:15, Екип на Bloomberg
22
Ердоган ще закрие седем турски министерства
Снимка: Pixabay

Официалното обяснение за закриването на седем министерства, включително на знаковото Министерство на европейските въпроси, е оптимизиране на работата, така че координацията да бъде подобрена, както и да бъдат спестени средства. Това посочи кореспондентът на БНР в Турция Мариян Карагьозов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В момента има Министерство на търговията и на митниците, на икономиката, на финансите. Те трябва да бъдат обединени. Също културата и туризмът в момента са в отделени ведомства. Туризмът може да бъде прехвърлен към някое от икономическите министерства, а дали ще бъдат едно или две – остава да видим".

По думите му функциите на Министерството на европейските въпроси ще бъде прехвърлено към Министерството на външните работи.

Логичен ход ли е закриването на министерството, отговарящо за европейските въпроси, или по-скоро е някакъв дипломатически знак към ЕС?

"По отношение на дипломатическите знаци управляващите отделиха солидно внимание в манифеста си за външната политика. Там акцент беше поставен и върху подобряване на отношенията с редица играчи в международните отношения. Споменават са балканските страни, централноазиатските страни, Русия, но също така се говори и за възстановяване на отношенията с ЕС. Така че от една страна имаме този знак в предизборната платформа на партията на справедливостта и развитието, а от друга страна виждаме тези слухове за затваряне на министерството. А опозицията от своя страна също се обяви за подобряване на диалога с ключове европейски страни като Германия и с ЕС като цяло".

Защо турската лира продължава да поевтинява вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
"Вместо да злодеете елате в Едирне на алъш вериш виждате колко много ви се надцени лева, чакам ви с нетърпение, много целувки, бай." - Всичко си вземам онлайн. Ако имам проблем цъкам на бутона и ми връщат парите :)Няма какво да правя в Едирне......
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да злодеете елате в Едирне на алъш вериш виждате колко много ви се надцени лева, чакам ви с нетърпение, много целувки, бай.
18
16
 
6
 
! Отговори
Не на чаршафите преди 5 години
Тези започнаха да закриват министерства, за да бъдат спестени средства. Еййй къде сте бе хасанчовци, османчовци, иванчовци и разни там ястреби и всякакви пернати пуйки? Къде сте бе да ни светнете, защо трябва да пестите средства? Нали до вчера ни убеждавахте какъв икономически тигър бил пуйкистан, а днес вече ще спестявате? Нали бяхте голямата икономическа сила? Само за няколко месеца САЩ ви разклатиха "силната икономика", а за 1 година ще коленясате тотално и ще ревете за помощи. Ха ха ха.
17
11
 
8
 
! Отговори
12 преди 5 години
Няма проблем, скоро ще си имате и вие един Ердоган, и то абсолютно същия, да не кажа направо точно този.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как върви изкупуването на лирите? Останаха ли...
15
19
 
14
 
! Отговори
да преди 5 години
ама ето я Турция до нас - като толкова й се кефите..емигрирайте там !!!!да..доходите там 1,5 - 2 пъти по-високи от нашите, така че....какво чакате...но странно...емигриращи към турско няма..що ли...пък е такъв рай...на приказки....
14
9
 
30
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО... преди 5 години
ТАКА --ЕРДОГАН НАМАЛЯВА ЧИНОВНИЦИТЕ В МИНИСТЕРСКИТЕ КРЕСЛА И РАЗХОДИТЕ ИМ ЗА ДЕБЕЛИ ЗАПЛАТИ!РАЗБИРА СЕ , ЧЕ НИ ЗАСЯГА ....И ТО , ЯКО!!!/..по-малко хрантутници на Държавната ясла.../Дай ,Боже и за нас един Ердоган!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ерсдухан...след мен и потоп.
12
3
 
23
 
! Отговори
ето преди 5 години
Само да ви припомня че народа плаща данъците,осигуровките и привилегиите на над 100 000,държавни служители!такова чудо няма дори и в Турция...а после защо няма пари за пенсии!
11
15
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И нас какво ни засяга това ?!!!
10
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До фактне броя на чиновницитеа усложняване на процедурите като се почне от законово ниво и се стигне до наредбата за превоз на пътници в град транспортДупедатите пишат законите така че да максимално размитислед това министерствата пишат под законовите актове да са максимално усложнени за да има работа за администрациятавсичко това се прави за да ИМА КОРУПЦИЯ - за да вземеш някое разрешително "снеси" едно или няколко яйцаАко закона не позволява тълкуване - тоест е конкретен = без корупция
9
4
 
42
 
! Отговори
факт преди 5 години
Сега в Турция а скоро и при нас,огромен брой чиновници докараха страната до просешка тояга за 30г.
8
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А везири ще назначава ли? И как върви изработването на короната? Че този съвсем се взе за султан.
7
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува това нас НОРМАЛНИТЕ ХОРА
6
5
 
37
 
! Отговори
@ преди 5 години
Министерство на Европейските Въпроси!!!?Леле... С цялата си развинтена фантазия, не мога да си представя какво работят в това министерство.Браво на Ердоган.Това е като родната перверзия за министър Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г (Лилето Павлова).Министър на Председателство!!! Без думи....Не съм фен на Ердоган, но ако ще окастри държавна администрация, със сигурност е на прав път.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България също има няколко паразитни министерства които трябва да бъдат закрити.
4
9
 
24
 
! Отговори
?! преди 5 години
Накрая остава само главния мюфтия и Ердоган става главен мюфтия...хаахахаахаа
3
13
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Браво, турците вземаха данък десятък, а сега плащаме по 60-70% данъци да храним гуреливата *** из министерствата. Как ще ги стигнем турците ?
2
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Првилно, светът се променя компютрите заменят бюрокрацията и ние трябва да закрием 5-6 министерства и парламента и там да се сложи изкуствен интелект.
1
34
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям е Ердо няма ли по комшийски да удари едно рамо на БГ. Все пак най-добре живяхме по турско. Имоти, челяд, ***, земя, вардиха ни, развъждаха ни, всичко си имахме. Дойдеха демократете и комутистите и изядоха и изпиха всичко де що имаше. Нека сме обективни! Турците са добри благодетели! От турци лошо не съм виждал, аван от еврогейове, аман от руснаци, аман от американци.