Хиляди на протест в Скопие, искат предсрочни избори

Опозицията твърди, че правителството е некомпетентно
3 юни 2018 08:45,
76
Хиляди на протест в Скопие, искат предсрочни избори
Снимка: БТА

Десетки хиляди привърженици на консервативната опозиция протестираха пред главната сграда на македонското правителство в столицата Скопие с искане за предсрочни избори, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Партията ВМРО-ДПНЕ, който управляваше от 2006 до 2017 г., организира голяма антиправителствена демонстрация снощи против едногодишното управление на лявото правителство и иска предсрочни избори да бъдат свикани през март или април догодина.

Опозицията твърди, че правителството е некомпетентно, съсипало е икономиката, понижило е заплатите и пенсиите и е позволило на корупцията да процъфтява, както и че е навредило на националните интереси, преговаряйки с Гърция за възможно ново име на страната, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи в момента България се опитва да играе троянски кон на Брюксел и нато в Македония. Целта е в тази малка държавица тия две организации да си постигнат аспирациите, и нито едната нито втората се отказва да подкрепя комунистическата теза че има македански народ и македонски език. Желевчето като призна тая държава извърши полугаване на българската история на Македония и националните ни интереси. Ако България се съгласи с предлаганото от уса име северна Македония, това са пряко териториалниПирин
46
10
 
8
 
! Отговори
sisa преди 5 години
kakvo e ob6toto mejdu makedoneca i bugarina hahahaha tapotata
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се отричаш от корените си значи да се отричаш от родителите си. Погледнете какво е написано в Библията за хора, които не почитат родителите си. Македонците така и не разбраха тая проста истина и ще има още много да патят.
44
1
 
7
 
! Отговори
Мария преди 5 години
В текста ми бяха прибавени не написани думи и изопачени такива,незнам на кого да Благодаря.
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Бог иска да затрие некого първо му зима акъла.
42
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо си измислете име на нещастната държава, че така никой не ви признава за кифла. Пък после подписвай нек`ви договори.
41
5
 
25
 
! Отговори
Абе македонецо! преди 5 години
За какви капитулации говориш, че нема да подписвате.Па вие не сте били свободни никогиш!Те и без подписване си ви окупираха и не се интересуват от вашите подписи.Земи прочети някоя история на Македония дето не е писана у Белград. То и ние сме прости ама вие ни ударихте у земи.
40
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Македонец".... колко добре ви беше в Югославия ... винаги съм се чудел защо не се върнете пак в Сърбия. Всичко ще ви е наред - история, идентитет, азбука, вяра, традиция - сите южно-сръбски ... :)
39
8
 
19
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
Когато се изкъпе един македонец остава *** вода и чист Българин.Ето това е да си македонец
38
29
 
14
 
! Отговори
Makedonec преди 5 години
Ние сме Македонци. Нашата зема се вика Македониа. Ние НИКОГАШ нема да потпишеме капитулациа и да се откажеме од тоа што сме.А Заев со бандата предавници, што се поставени на власт од странски амбасадори и без победа на избори, е мора да се поави на суд и да лежи затвор за ВЕЛЕПРЕДАВСТВО на државата Македониа.Да живее Македониа!
37
5
 
5
 
! Отговори
Makedonec преди 5 години
До АнонименToa e rusko zname.
36
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте ЗНАМЕНАТА хора,ЗНАМЕНАТА ВИЖТЕ,ЗНАМЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ВМОРО И ЗНАМЕТО СЪС ЗВЕЗДАТА ОТ ВЕРГИНА+СРЪБСКИ ЗНАМЕНА!!!!МАКЕДОНИСТИТЕ СА ТОТАЛНИ ***,,ТИ,АМА ТОТАЛНИ!Договърът с Гърция много вероятно отива в киреча,ТИЯ СА НЕСПАСЯЕМИ,ВИЖТЕ ГИ ДОБРЕ НАИВНИЦИ КОИТО ГИ СМЯТАТЕ ЗА "БРАТЯ"!ВИЖТЕ СИ ГИ БРАКЯТА,СВИРЕПИ, ЗОМБИРАНИ СЪРБОМАНИ И АНТИЧНИ СКОСПКИ СЕЛ,,ДУРИ!!Да пожелаем пълен успех на гърците и албанците!АМИН!!
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който се интересува от темата да гледа вчерашното предаване на Горан Благоев "Вяра и Общество" ВЕЧЕ И ТОЙ КОЙТО Е ЕДИН ОТ ОТЯВЛЕНИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ДОГОВОРИ,МАЙКИ ЦЪРКВИ И тем подобни глупости НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ НА ЧЕРНОТО БЯЛО-ФИРОМИТЕ ИСКАТ ДА НИ ОТКРАДНАТ ИСТОРИЯТА КАЗА ГОРАН БЛАГОЕВ!!Всички които оплюха БПЦ трябва да СЕ ИЗВИНЯТ защото Светият Синод постъпи правилно като отказа участие в "прослава на македонската ОА"!ТАМ НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО,НАГЛИ И БРУТАЛНИ ФАЛШИФИКАТОРИ НА ИСТОРИЯ!
34
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зайко байко - нехранимайко ще си ходи. Предателят Костов изкара повече, което ще рече, че в Евробългария сме доста по-наивни.
33
5
 
29
 
! Отговори
Тез макета преди 5 години
Кога са на визита при Путин се пишат за славяни, а кога са пред запада, са македонци. Поне да не си преписват българска музика, азбуката и цар Самуил.
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами моретата са си три. Двойка ли си имал по география?
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде ги преброи трите морета. Виж картата след санстефанския мирен договор преди берлинския конгрес
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са смешни на фона на тия древногръцки храмове /или древномакедонски?/А ново `компетентно` правителство дали ще успее да измисли име на измислената им държава?И сто правителства да сменят докато не махнат звездата на Александър Македонски от знамето си и не се върнат към корените си все ще са в блатото.А междувременно докато се туткат шиптърите се размножават.
29
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия му дала България на 3 морета ! Хахахаххахахахахха И русияя спечели и всв нали :)))))на русияя, македонияя им даде писменост :))) *** чета
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
даже най-близкият съратник на пътин, вече не го харесва:"" Лукашенко: Русия се опитва да приватизира победата във Втората световна война!""