Вкара ли Сърбия войска в Косово, влиза в конфликт с НАТО!

Предупреждение за това е получил сръбският президент Вучич
5 юни 2018 15:00, Елка Василева
91
Вкара ли Сърбия войска в Косово, влиза в конфликт с НАТО!
Александър Вучич. Снимка: архив, Булфото

"Ако се опитате да влезете със своята армия и полиция в Косово, НАТО ще третира това като неприятелски акт". Това предупреждение е получил сръбският президент Александър Вучич.

Фактът, че великите сили не признават и нямат намерение да спазват Резолюция 1244 /за Косово/ на Съвета за сигурност на ООН, за нас означава само, че имаме много малки възможности да направим нещо, каза Вучич

Той посочи това в отговор на журналистически въпрос дали след зачестилите нападения срещу сърби в Косово и спекулациите на медиите в Прищина за разполагане на сръбски сили за сигурност по границата Белград може да "вкара" в Косово хиляда души от своите сили за сигурност, както е предвидено в резолюция 1244.

"Това не е справедливо, но ние се борим в съответствие с много малките възможности и в рамките на много тясно пространство за маневри", каза Вучич.

Във връзка с тази идея за връщане на хиляда сръбски войници в Косово сръбският президент е бил предупреден, че ако Сърбия се опита да направи подобно нещо, ще се стигне до конфликт с най-голямата военна сила в света, пише сръбският вестник "Блиц".

"Ако се опитате  да влезете със своята армия и полиция в Косово, НАТО ще третира това като неприятелски акт", цитира Вучич предупреждението, което е получил.

Той казва, че многократно е сравнявал ситуацията например с резолюцията за Йерусалим, където западните сили отхвърлиха натиска на Тръмп да прехвърлят посолствата си в този град, както това направи Белият дом. Те се оправдавали с факта, че подобна стъпка би противоречала на резолюцията за Йерусалим.

"Тогава им казах, че всички заедно се държат противоправно, нарушавайки Резолюция 1244, а те само вдигнаха рамене, погледнаха съветниците си и... нищо", обясни Вучич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснах една сълза за сърбетата... Има Господ, който да въцдаде справедливост. Не сме 1919, а 2018 и те трябва да осъзнаят, че живеят в нея.
65
1
 
5
 
! Отговори
До крис номер 70 преди 5 години
Какво "християнско" видя в Сърбия?! Държава, която окупира Поморавието, Вардарска Македония и Западните покрайнини, изгори нашите училища и църкви, изби свещениците и учителите ни и прогони стотици хиляди бежанци в България. Ти виждал ли си Тачи да избива български свещеници и учители и да пали български църкви? Така че, когато правиш сравнения, бъди внимателен, понеже не друг, а сърбите са тези, които извършиха геноцид на 1/3 от българската нация.
64
3
 
10
 
! Отговори
Крис преди 5 години
Въобще не мога да си представя, че тук има хора плюещи по християнска Сърбия, за сметка на шиптърско косово с премиер един от най-големите военно престъпници - хашим тачи-змията, човек занимаващ се с търговия на органи. Но това са предимно гъзолизници на американците , абе кавали вие добре ли сте въобще? Останало ли ви е малко мозък в пилешката ви главица? История четете ли, за да осъзнаете, че преди 700г. заради това разделение сме стояли 500 години роби... западът, никога не е бил с нас!
63
4
 
13
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Жандарма САЩ,заради който са повечето войни в Света,заради който на Балканите загинаха стотици хляди хора.САЩ подрепяха наркотрафикантите от Косово и въоръжиха един куп главорези.Е крайно време е Европа да се осъзнае и да разбере,че васалното положение не е за аплодиране!арма САЩ е виновен за почти всички войни в Света!За Балканите,да не говорим!Благодарение на тях са стотиците хиляди жертви.Дадо
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Макенроу. Разкажи малко повечко за този договор между Гърция и Румъния, че ми стана интересно?
61
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64. По-скоро Русия няма да рискува да влезе в конфликт с НАТО заради Сърбия! Руснаците веднъж сърбаха попарата заради сърбите като ги подкрепиха през 1914 г. Това им костваше милиони убити и осакатени и май-вече ликвидиране на държавата им. Днешна Русия не е СССР. Това което става със сърбите в Косов, е почти същото което сърбите са правели с българите след 1918 г не само в Македония, но и в поморавието. Тук не става въпрос да се делим на русофили и русофоби, а да сме българи преди всичко.
60
5
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Шеебем ленинскиьот ви съботник каза зайо байо и сграбчи зайка за минджата
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влезе ли в конфликт НАТО със Сърбия, влиза в конфликт с Русия. Не мисля, че Сърбия ще рискува или пък НАТО.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Битола",ние къде сме били били сме,ама СЕГА вие сте на майка ви в.....а на нас никой никога не ни е търсил сметка как се нарича държавата ни защото не сме измислени през 1934 година и конституционализирани през 1944 година!Клетници,няма по-измислена държава от ФИРОМ,да има един народ две държави има много примери ама на някой народ да му кажат да си смени държавното име,е такова чудо нема никъде!Наистина вие фиромците сте уникални.Как само подскачат фиромците заради майка Сърбия тц.тц.тц.
57
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жоре Мангалотатарот,"Жоре" Косово НИКОГА не е било сърцето на Сърбия-НИКАД КОСОВО ниje било срце Србиje!Това е една опашата лъжа и мит,сърцето и душата им СА ДНЕШНИТЕ ЧЕРНОГОРСКИ ЧУКАРИ а черногорците по причина на много исторически обстоятелства се явяват сръбските "македонци",сега вече има и черногорски език!Мюсюлманите в Босна са малко по-различен случай защото се спори са ли или не са сръбските племена еднородови или много близки както например чехи и словаци!Има и босненски език вече!
56
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите е крайно време да разберат че сме 2018 година а не 1918 когато получават на тепсия български и унгарски земи и правят "федерация"а всъщност Велика Сърбославия със земите на словенци и хървати,и след разгрома на АвстроУнгария и с Босна и Херцеговина!Свърши се с подаръците а тия които ги създадоха те и унищожиха великата Сърбия!Като искат населени със сърби общини дават населените с албанци общини на Косово,на българите Цариброд и Босилеград,на унгарците и хърватите съответните общини
55
4
 
11
 
! Отговори
Дебър преди 5 години
До Битоля всеки 2 българин има ген от Македония то вие какви сте еничари на сърбо комунистическа служба
54
7
 
12
 
! Отговори
СПАРТАК преди 5 години
Създаде ли НАТО конфликт със Сърбия влиза в термоядрена война с Русия. Аре да видим сега стиска ли им.
53
3
 
24
 
! Отговори
ФИРОМ преди 5 години
До БитолаГлупав фиромецо, не коментирай неща които болната ти промита кратуна не разбира. Предателите никой не ги обича. Бяхте българи, после станахте сърби, сега сте антични македонци. А утре... Утре АЛБАНЦИ!!!
52
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Мелез виж се на какъв език пишеш ве. Ние си имаме език и пишем само на кирилица. Ти пишеш на кирилица и латиница . Крадьо :) Кво ни итеррсува твоята рускаа история. Има само една Българи . Има само една създадена държава 681 България. Има едно племе Траки. Върви да пасеш патки на село при албанците.
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Косово има Българска воена част, Украйнска, Американска, Британска + ООН.
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вучич да върне западните покрайнини на България, а не да се святка на Нато. Видя че само с няколко самолета му замина държавата предния път.
49
7
 
33
 
! Отговори
Жоре Монголотатарот преди 5 години
Сърбите казват, че ще дойде Видовдан.....само че той за тях дойде с отнемането на Косово. Така както навремето те откъснаха жива плът от България, така на тях им взеха сърцето....буквално. Ей ви Видовдан- ние нашите уроци ги научихме преди 70 години, вие чак сега. Да, боли много, кърви и се мъчите, но някога замислихте ли се за злините които вие причинихте...Скоро и на братята гърци ще им дойде реда за десетките разорени села и избити дечица в Тракия и Македония...защото бяха българи
48
3
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До БитолaИмаш право да си горд и самочувствието ти има покритие... - все пак сте първите лицензирани кенеfочистачи на Европа...
47
32
 
3
 
! Отговори
Битолa преди 5 години
КининБехме с Мaршaл Тито, бехме с Европскaтa Униja и СAД и пaк ше бъдеме. A вие къде у мajкa си п..... бехте? Стaлин, брежнев, горбaчов, елцин, путин дa не зaбрaвим некой вaш цaр))))))