Сърбия: С Русия в сърцата, с Европа в главата

Управлението на държава е рационална работа, заяви Зорана Михайлович
Обновена: 11 юни 2018 11:05 | 11 юни 2018 11:00, Красимир Ангелов
82
Сърбия: С Русия в сърцата, с Европа в главата
Снимка: Reuters

Сръбското правителство няма намерение да променя стратегическата посока на страната -  Европейският съюз, заяви сръбският вицепремиер Зорана Михайлович в интервю за вестник "Блиц".

Тя бе категорична, че всички, които управляват страната, трябва да покажат по-ясно тази политика, съобщава БТА.

"Трябва да избягваме ситуации, в които преди обед искаме в ЕС, а следобед - с Русия. Никой не ни пречи да сътрудничим с Русия, никой не може да отнеме правото на нито един сърбин да обича Русия и да ни кара да анулираме историята. Управлението на държавата обаче е рационална работа, политиката се води с главата, а не със сърцето! Русия винаги ще ни бъде в сърцето, а главата казва - Европа и Запад", заяви Михайлович.

Вицепремиерът на западната ни съседка отбеляза, че страната иска компромис за Косово не за да получи някаква карта за по-бързо приемане в ЕС, а защото от решаването на този въпрос зависи бъдещето на Сърбия.

"Замразен конфликт в Косово ще замрази Сърбия, която няма да може да се развива. Решение няма да ни донесе нито Русия, нито САЩ, трябва да го направим сами. Или можем да чакаме нещо да ни падне от небето, докато и последният сърбин не си тръгне от Косово", допълни Михайлович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Зорана Михайлович какво мисли по въпроса за връщането през 2019г. на заграбените ни Западни Български Покрайнини - Босилеград и 7 села в околията, Цариброд и 9 села в околията, както и Струмица, (намираща се понастоящем в Северна Република Македониjа) и 6 села във Видинско? Тези земи бяха дадени за временна администрация за период от 100 години през ноември, 1919г. на (несъществуваща вече) Югославия. Бойко преди да глашатайства за приемането в ЕС на Сърбия и СРМ, трябва да иска връщането им!!!
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На Сърбия сърцето е в Русия,а стомахът ѝ е в ЕС."-Вук Дражкович,сръбски писател и бивш политик.Зорана Михайлович наскоро се скара с премиерката Бълнабич,защото последната я игнорира,поради това,че не е достатъчно образована и прекалено амбициозна.
69
2
 
0
 
! Отговори
Муто преди 5 години
Може да са ни нападали 4 пъти и да сме се отървавали. Но, сега ако решат да ни нападнат, както нямаме нито авиация, нито сухопътни войски - никаква армия практически. За два - три дни ще ни окупират и ще капитулираме! Разчитаме на НАТО! Ама помощ от НАТО за България ще е колкото бе за Гърция от Турция! Да бе, да! Ама едва ли.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Prekalenoambicioznata Zorana Mihaylova e blizo do istinata, no ne I iznasya da ya kaje, a tya e, che, kakto kazva izvestniyat srabski pisatel I politik-Vuk Drashkovich, "Sarbiya e sas sarceto si v Rusiya, a sas stomaha si v ES" . Sarbite mrazyat zapada, no ne se otkazvat ot parite mu.Politikata Im vinagi e bila licemerna.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не минава вече номера лев мигач десен завой,беше, и Тито умре и скап..ната Югославия,Сърбия е 77470кв,км без излаз на море и не се знае с каква перспектива въобще и дали още няма да я цепят!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия ни е нападала 4 пъти и винаги под нареждане от Русия!Но винаги са яли бой!*** са ако смятат че Русия ще ги изпусне.Или че ЕС ще ги приеме като знаят какви руски поддлоги са сърбите!
65
0
 
5
 
! Отговори
палачинки преди 5 години
както я смятат и ваку и таку няма да стане няма да им мине номерът
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64 не ме интересува какво са сторили Сащ или друг на Сърбия мен ме интересува какво са сторили на Българите в Македония !И помним исторически факти от удари зад гърба с нож .Събите са най-мразената нация на Балканите заедно с Турците и това е факт!!!
63
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВсичко лошо сторено на България от Сърбия е с покровителството на САЩ, Англия и Франция и с помощта на предатели, като Паси, Костов, надежда Михайлова, трафикантите Джуканович, Джинджич, Бериша, Харадинай, терориста Хашим Тачи и тази Михайлович ли беше? Всяка нация си има ***, но е жалко, че в този сайт се разнася вонята.
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да но Сърбия нито Русия ги защити нито Европа и Косово вече не е тяхно и няма да бъде!Но мен Сърбия и вобще не ме интересуват те венаги са ни били врагове че да им съчуствам!Господ бави но не забравя какво сториха на България в миналото!!
61
6
 
5
 
! Отговори
Внимание! преди 5 години
Сърби, стойте далеч от кърлежите ЕС и НАТО, балансирайте и ще сте добре. Другият вариант е да разрушите държавата си и тя да заприлича на мизерната Евробългария.
60
7
 
12
 
! Отговори
България е еъв НАТО преди 5 години
Където е стъпил руски ботуш и трева не никне
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още Диоген е казал, че никой не може да служи на двама господари.Същият този велик мислител Диоген, който се скарал на Александър Македонски, че му загражда слънцето, а преди това отговорил на въпроса "Какво можеш да правиш" на пленилите го македонци с "Мога да повелявам на човеците".
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия трябва да се присъедини към Евроазийския съюз.Сърбите ще станат братя с мюсулманите от Кзакстан,Ъзбекистан и Таджикистан.Ще со ходят на гости и ще се веселят.60 милиона мюсулмани от Евроазийския съюз ще получат право на свободно движение и работа в Сърбия.Ще бъде прекрасно.
57
3
 
15
 
! Отговори
Ами, преди 5 години
Ще ги видим и сърбите. ДА НЕ СТАНЕ,ОТ ДВА СТОЛА,НА ЗЕМЯТА.ТАЯ ,ДЕТО Я ХИТРУВАТ,НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ.
56
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите ще се оправят. И винаги са се оправяли, да не ги мислим.Само ние винаги сме били на страната на губещите. От много нагаждачество и хитруване.
55
3
 
12
 
! Отговори
Халал на ЕС преди 5 години
да е Сърбия!Има само две страни в света, които са генетични неблагодарници и гнасове.Всеки, който е бил ортак с тях се е проклинял:N 1- БългарияN 2 -СърбияРазликата е, че сърбите са малко по-хитри от нас-все пак много отдавна Тито ги прати в Европа.Змия в пазвата сме двете ултара ненавистни една на друга страни.И знайте:В сърцето на "сръбина" е музиката,веселбата и ракията!В главата му е как да гътне некоя булка и направи някой музовирлък.
54
1
 
2
 
! Отговори
Рамирес Педросо преди 5 години
Пор-ъчай,мойта салата
53
7
 
12
 
! Отговори
истината е преди 5 години
Ето *** пример колко по-зле е в Сърбия хаха. Значи поръчвам си салатата - не съм изял до половина салатата си и келнерът ми носи нова чиния пълна догоре. Поръчвам си бира, не съм я допил и на масата ми има нова бира. Ядеш и пиеш на корем качествени храни и питиета. Първия път се уплаших да не ме набутат със сметката - оказва се че колкото ти е куверта това е сметката, всичко консумирано допълнително не се плаща.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименнЕ ИСКАМ ДА СИ СЛОЖА РУСНАЦИТЕ НА НААЙЗИ А ТЕБ! щом е хубаво