По комшийски: Президенти по килима, президентши по паветата

Румен Радев прие македонския си колега Георге Иванов
14 юни 2018 14:00,
88

Снимка: Булфото

Президентът на Македония Георге Иванов пристигна на официално посещение у нас.

Българският президент Румен Радев го посрещна на официална церемония на площад "Александър Невски", а Георге Иванов поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Незабелязани не останаха и двете първи дами, които крачиха след половинките си, но не по килима, а встрани – по паважа.

Десислава Радева избра рокля, решена в светлосиньо, тъмносиньо и бяло. Вертикалните геометрични форми издължават силуета, създават асиметричен ефект и изумително много наподобяват стила на Брижит Макрон. Със сигурност това е едно от най-добрите модни попадения на Деси Радева.

Съпругата на президента на Македония Мая Иванова демонстрира значително по-класически избор със строг костюм от две част в синьо, комбиниран с топ, който се явява като акцент на иначе едноцветната стилистика.

По-късно днес държавният ни глава ще проведе среща на четири очи с колегата си от югозападната ни съседка. Темите на срещата им са неясни, можем само да гадаем дали ще обсъдат вчерашния скандал в Скопие, при който Георге Иванова отказа да подпише бъдещия договор за името на Македония, което преди два дни беше договорено официално между правителствата в Скопие и Атина - "Република Северна Македония".

През това време двете първи дами пък си имат своя програма.

В къщата-музей на Никола Вапцаров ще заведе Десислава Радева съпругата на президента на Македония Мая Иванова.

Иванова е почитателка на поезията, затова Радева й е приготвила подарък - антикварно издание с българска поезия на македонски език, пише "24 часа".

В томчето са събрани произведения на големи български поети като Валери Петров, Борис Христов, Блага Димитрова, Атанас Далчев, Христо Фотев и др.

А къщата на Вапцаров не е избрана случайно - да се види откъде са корените на поета, след като в Македония от години върви спор в опит той да бъде изкаран македонец.

Двете първи дами ще разгледат Художествената галерия и Етнографския музей и ще присъстват на литургия в катедралния храм "Св. Ал. Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
"Решетников отдавна ви е отсвирил.Путин го потвърди наскоро.Вече прави четки на македонците-кирил и методий били техни,азбуката също--Откъде мислите Зайчев има кураж да ни се прави ербап." Боже, как ни уплаши!!! Ами какво може да се очаква от един *** като Путин??? Комунистите трябва поне малко да го ограмотят, че се излага пред цял свят и най-вече пред българите!!! Нямам думи!!!
69
2
 
2
 
! Отговори
Georgi Georgiev преди 5 години
Ами обувките!Журналисти, забравихте да коментирате чепиците на достолепните госпожи!Народа го е казал, свинчета с звънчета.
68
0
 
2
 
! Отговори
Тъпо преди 5 години
И какво е това антикварно томче с българска поезия на " македонски "език?Деса символично признава " македонския" език ли?Какъв е този жест ,бе г- жо,това е позор! Защо не подари автентичен документ как е възникнал македонскиот език?Лицемерието е нещо грозно!
67
4
 
8
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Без вкусно облеко и от двете страни, две татри. Не са ли виждали съпругите на дригите президенти, та да сверят малко нещата...***
66
4
 
7
 
! Отговори
до DK преди 5 години
Тя кака Деса няма как да упражнява предишната си професия - секретарка-любовница на генерал. По обясними причини. Тъй че още поне 3-4 години ще ни занимават с шарените й парцалки.
65
5
 
14
 
! Отговори
DK преди 5 години
Какво пък търсят двете съпруги на официални приеминай-добре се справяше зорка първанова и се мяркаше тук-тамесегашната се е залепила за президента все едно е на бал и някоя ще и го отнемеда си стои и си върши своята работа с каквото се е занимавала преди това-учителка доктор и т нстига с тези поамериканчени истории и след това медиите коментират с дни как е била облечена,като че ли от това зависи световния мир
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важното от срещата е г-жа Деса Селска с какво била облечена.
63
3
 
0
 
! Отговори
Костов преди 5 години
Златко, Златко,Толкова ли не знаеш че литургиите започват сутрин в 9.00 или 9.30 часа (както е в ПКСХП Александър Невски)?Това на което присъстваха госпожите, беше беседа за историята и най-важните светини в храма от отец Костадин от храмовото духовенство, и кратка музикална програма с църковни песнопения, изпълнени от хора на катедралата.
62
4
 
14
 
! Отговори
456 преди 5 години
Рокля над коляното, заголени ръце, къде са намира?! Мелания Тръмп е пример за протоколно облекло!
61
5
 
23
 
! Отговори
Дългата Деса-златна преди 5 години
Дългата другарка на Руми Радев - Деса ще ни излезе златна. Да са живи и здрави данъкоплатците. Не знаех, че тя е била толкова ценно национално богатство, че да я охранява НСО за 15000лв. месечно. В същото време много българи гладуват
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гротеска,"генерали без армия".За съпругите,без коментар,той се вижда.
59
7
 
6
 
! Отговори
123 преди 5 години
Най-сетне нашите да са по-стройни!
58
4
 
14
 
! Отговори
решетников преди 5 години
До ЦК на ГЕРБ. По-добре сам, отколкото с такъв алигатор.
57
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георге си отива от прецеденството след 3 месеца. Грипен Решетника ще го гледаме как се върти на лоста още 3 години. За какво имат да говорят знаят само руският поп с антенките и неговия великан.Първата втора по букле по става! С тоя анцуг съвсем на гребкиня е заприличала.
56
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деса го дава мнооого провинциално. Тоалетът и е на ръба на безумието. Акцентира на участъци от фигурата си, които следва да неглижира, или направо да прикрие. А тия голи рамене направо са разгром на цялото недоразумение. Много осакатено схваща понятието "свобода на въображението". Напънът за свобода на въображението се е сумирал в някаква еснафска визия на гражданка отскоро. Иначе за Радев - твърдо ДА!
55
21
 
13
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Блазе му на Радев -има си женица и се явява с нея ! А хаджи Бацко нали е парясник,се излага сам...
54
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак се е облякла като за спортно мероприятие-резил!
53
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубава плажна рокля има генералшата.
52
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е уважението към жената в съвременната и прогресирала Европа.Вместо да коментирате, замълчете и се засрамете.
51
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Деси се излага.По тия пъвета може да изкълчи глезен и после тежко му на Зелените чорапи.