Поройни дъждове и градушки в Румъния, Сърбия и Хърватия

Бурите взеха жертви, предизвикаха сериозни щети
14 юни 2018 10:07, Елка Василева
3

 

Съборени покриви и дървета, свлачища и наводнени пътища и стопанства са последствията от бурите и поройните дъждове, които обхванаха редица зони на Румъния през изминалата нощ, съобщават Медиафакс и информационният сайт Зиаре.

Силният вятър е съборил покрива на бензиностанция, който е паднал върху няколко автомобила в град Ръмнику Вълча.

В западния окръг Караш-Северин има затворени пътища, в град Слатина са наводнени улици и домове, редица села в района са останали без електричество.

Бурята е съборила покрив на блок и в южния град Крайова.

В окръг Мехединц двама души са били ударени от гръм - мъж на 78 години, който е починал, и жена на 68 години, която е откарана в болница в тежко състояние.

Предупреждението "червен код" остава в сила и днес в западните окръзи Караш-Северин и Тимиш, а за други четири окръга е валиден "оранжев код".

Над 3300 пожарникари и над 2200 технически средства са в готовност за намеса в помощ на населението и местните власти, а министерството на вътрешните работи заяви, че е предвидило допълнителен персонал в случай на нужда.

Бури, градушки и поройни дъждове предизвикаха щети и в Сърбия и Хърватия, съобщава Асошиейтед прес.

По улиците на западния сръбски град Ужице се натрупаха пластове от лед след силна градушка, а автомобилите затъваха в поройните води. Мъж се е удавил, отивайки да препаркира автомобила си.

В централната част на страната градушка и силни ветрове причиниха щети на овощните градини.

Болница в Загреб беше частично наводнена, което попречи на извършването на планирани операции, пише БТА. Представители на службата за извънредни ситуации заявиха, че са имали 30 намеси в града по време на бурята снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снимките ви в 90% от статиите са супер зле. Стегнете се малко
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мислех че само в България има наводнения. Така ме учат по цял ден бай ганьоовците от панелите. Сега излиза, че в цял свят има наводнения :(((((