Гръцки депутат: Военен преврат заради договора с Македония!

Призова военните да арестуват премиера, президента...
15 юни 2018 13:30, Елка Василева
35
Гръцки депутат: Военен преврат заради договора с Македония!
Снимка: Reuters

Депутатът от гръцката крайнодясна националистическа партия Златна зора Константинос Барбарусис поиска от "военното ръководство на страната" да арестува министър председателя Алексис Ципрас и министъра на отбраната Панос Каменос, както и президента Прокопис Павлопулос, съобщава "Катимерини".

Това стана по време на дебатите в гръцкия парламент за вот на недоверие срещу правителството, поискан заради споразумението между Атина и Скопие за името на Република Македония.

Още по темата

Изказването на Барбарусис предизвика остра реакция от управляващото мнозинство, на което депутатът отвърна: "Главите ви ще паднат в Преспа".

Председателят на парламента Никос Вуцис свика компетентните комисии, които ще разгледат предложение за отстраняване на Златна зора от дебатите за вота на недоверие, съобщи агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Според Вуцис изказването на депутата от Златна зора е открит призив за държавен преврат, както и опит за предизвикване на безредици през следващите дни. Съобщава се, че останалите парламентарни политически сили са осъдили единодушно изказването на Барбарусис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В смисъл, откраднали сме от себе си? Щото "древните" македонци са се казвали Българи.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е толкова проста. Който най-много е крал от древните македонци той и най-много реве за името и. Ние сме най-мълчаливи защото сме откраднали само пиринският и дял.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато един гостуващ западен министър чул непознатата дума "политиканствам", попитал балканския си колега какво означава." Провеждане на разговор на политическа тема на ниско интелектуално ниво", отговорил той.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
алеко кнсктантинов е написал как стамболов прави избори и не са му простили. сега забраниха "Бай *** прави избори" в училищата. А Стамболов е премиер до 1894 г. и след като Фердинанд е навлязъл в материята го е ликвидирал с помощта на ВМРО.А ВМРО е ултратерористична организация с много терористични актове и убийства, БКП ряпа да яде.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За резултата от войната можем много да критикуваме безволевия Радославав, който не е смеел да се противопоставя на Фердинанд, за разлика от Стамболов и К.Стоилов.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фердинанд НЕ ГО дължим на Стамболов. Това е много опростено Схващане. Стамболов е искал да се върен Батенберг. Но Русия не му позволява. При това положение Стамболов счита, че всеки кандидат ще е по-добър от креатурата на Русия - Валдемар Датски.Бил е прав. Фердинанд съвсем не е толкова проста личност колкото го изкарват. Ние имаме над 30 години при него, и само 5 са неуспешни. Именно Фердинан обявява независимостта ни. докато той има силен премиер като Стамболов, всичко е било наред.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги коментатори. Вземете си прочете коментарите. По нищо не се различавате от гърците и макетата. Същия тип високопарни коментари от хора, с кръчмарски познания по история. Не случайно балканските народи толкова се мразят по между си. Все един дол дренки са.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, господин Константинос Барбарусис,Помолете господин Ердоган да ви направи преврат. Той е специалист по самопревратите. Може да помогне и на Вас!
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стамболов е бил най-обикновен предател и продажник.И аз не разбирам защо толкова го величаят. Може би защото е бил антикомунист.Иначе няма абсолютно никакви достойнства и заслуги спрямо България.
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така - Фердинанд го дължим на Стамболов. И до сега се чудя защо толкова го величаят.Измъкна Фердинанд от една виенска кръчма. Заради неговата некадърност губим и Балканската и Първата световна война, губим територии включително южна Добруджа и трябва да плащаме обезщетения на победителите във войната 25 милиона златни лева, което е било огромна сума за времето си.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимена Фердинанд го дължим на Стамболов
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коминтерна обяви македонците за отделна нация от българската.Но това стана след Втората св. война.Докато Македония беше присъединена към Сърбия след Първата св. война.Понеже бяхме губещи тогава /а и винаги в световните войни/, ни бяха взети територии - Западните покрайнини. А Македония, за която се проля толкова много и българска и македонска кръв беше дадена на Сърбия. И това го дължим на некадърника Фердинанд.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ ако се наложи гърците да ти плащат пази боже ... Добре, че ЕС им налива пари та да живеят на широко, че иначе ще умрът от глад. Разпадне ли се ЕС и тия се почват с гражданска война. Просто държавата им фалира а те както се научиха да работят като араби и да взимат немски заплати няма да им е леко да осъзнаят, че само с плажуване, измислици за история, маслини, портокали и сиртаки не става и ще се окаже, че са по бедни и от нас.
21
6
 
14
 
! Отговори
и те така преди 5 години
Скопяните и малаките не могат да си поделят озурпираната история на древна Елада.И земята на българите.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА да си чул "Напъва се като гладен грък на сране". А да знаеш, че преди ВСВ основно прислужниците на богатите български фамилии са били гъркини от солунска македония. А да знаеш, че по време на гражданската война там в БГ са дошли като бежанци десетки ако не и стотици хиляди гърци. Леля ми, сестра на баща ми се жени за един такъв и има 2 деца с него. Обратния вариант е също много популярен. Нищо не е черно и бяло.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе интересно защо не съм видял гъркиня да сменява памперсите на бг пенсионер срещу 1/4 от пенсията му, а с такива българки в Гърция е пълно.Доброволни робини за 400 евро.Срам.
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако малаките си спретнат една гражданска война ей така както само те си умеят направо ще се изкефя. То бива, ама тия са направо по зле и от макетата. Е ще се наложи 200/250 000 бг прислужника да се приберат в родината а сигурно ще ни дойдат на гости и поне още толкова бежанци, но сме си комшии, ще ги приютим.
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а защо македония да не се казва югозападна българия?
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най подходящи имена за БЮРМ. Да се има предвид, че това е стара българска земя, отнета насила от Бг и подарена на малаки и шумадиици. 1. Югозападна България.2. Кутмичевица.3. Куберова България.4. Коминтерния. 5. Титоландия. Идеите са без патент и могат да се ползват свободно. Само да отбележа, че България си е България от памти-века независимо къде и кога е била територията. Така са само най древните народи Китай, Индия, Египет и България.
15
15
 
5
 
! Отговори
Архимед Ксенофонтис преди 5 години
ГЪРЦИЯ ПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА ЗА МАЙКА МАДКЕДОНИЯНЯМА НУЖДА ОТ ВОЕНЕН ПРЕВРАТ..И ГРЪЦКАТА АРМИЯ Е 180 ХИЛЯДИ РЕДОВНА АРМИЯ , И ОЩЕ 260 ХИЛЯДИ РЕЗЕРВИСТИ, СЛУЖЕЩИ ПОНЕ МЕСЕЦ ВСЯКА ГОДИНА .