Протестна нощ в Скопие: 17 ранени при сблъсъците

Задържани са 26 души, блъскали оградата пред парламента
18 юни 2018 16:23,
48
Протестна нощ в Скопие: 17 ранени при сблъсъците
Снимка: Reuters

Седемнайсет души, десет от които полицаи, са ранени в снощните протести пред парламента на Република Македония, предаде агенция МИА.

Македонското МВР съобщи днес на пресконференция, че са задържани 26 души с насилническо поведение, които блъскали оградата пред парламента, хвърляли камъни и пиратки към сградата и полицейския кордон и се опитали да влязат насила в Собранието, предаде БТА.

Още по темата

Във връзка със задържан журналист от интернет портала "Инфомакс" МВР съобщи, че той отказал да се легитимира и оказал активна съпротива. Съгласно процедурите журналистът бил отведен в полицейското управление и след установяване на самоличността му - освободен.

МВР призова журналистите и операторите, които изпълняват работните си задачи да спазват етичния кодекс на поведение и да не пречат с действията си на служебните лица при изпълнение на техните задачи за защита на обществения ред и мир.

МВР подчерта, че уважава правото на мирен протест, но няма да позволи употребеба на сила срещу полицията и насилствено нахлуване в институциите, както и да бъде нарушаван общественият ред и мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Макетата би трябвало да са доволни от развоя на събитията-то нямаше как да откраднат античността,но за сметка на това получават средновековна история бадева.Щото нашите политици нямат то.пки да постигнат това,което гърците успяха-отказ от антички претенции!Сега проблемът на гърците е само как това да бъде закрепено официално.А нашите им подариха 1000г история с лека ръка...Реално македонската история е 27години,айде с голям напън-105(от 1913,когато тея земи са откъснати от България).
33
4
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
..Протестна нощ в Скопие: 17 ранени при сблъсъците...На някои *** трябва насила да им набуташ зурлите във копанята. та и със макетата така. Рашките и сърболята трудно ще ги пуснат във цивилизования свят. Ама нали и макетата са си тъпички та им се връзват. дано им дойде акъла в северно-македонските им кратуни.
32
2
 
7
 
! Отговори
до българинъ преди 5 години
На нас обикновения българин каква му ползата( Борисов може да се хвали,че е най големия балканец истината е че изпълнил поръката на някой) за България е вредно защото те ще си искат територия от нас и ще ни наводнят с шиптъри,това е изтината.
31
0
 
6
 
! Отговори
Митака преди 5 години
Отбелязаха ли митинга със звън на Преспанските камбани?
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Годините до ЕС не са две А ДВАЙСЕТ и то ако не се разпаднат защото Ципрас си заминава от премиерския пост,огромната част от гърците са против договора с БЮРМ!Не слизай на нивото на неграмотната Ката ШЕКЕРИНОВА която ни се явява някъфф там външен министър-КА!!
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Довечера от 20 ч е обявено началото на Македонската Революция в Скопиекоято ще измете нелегитимната хунта на Заев .
28
13
 
9
 
! Отговори
Българинъ преди 5 години
Хахаха, Македония за добро или зло до месец ще е в НАТО, а до две години в ЕС! Сещате ли се какво означава това за Путин, Коминтерна и сърбоманската клика? Рев, сополи и сълзи! Затова и тук в коментарите са се размазали! Кеф! Ревът на рубладжиите-продажници е като мехлем за душата на всеки уважаващ себе си българин!
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Референдумът къде е, Заев? Заври си псевдодемокрацията там където те работят говедарските ти господари.
26
4
 
15
 
! Отговори
югогрък преди 5 години
Дедите им - българи, бащите им - македонци, те - северомакедонци, ВНУЦИТЕ КАТО НАС - *** !!!
25
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави ви чест днесбг че отразявате тази важна новина .Хиляди македонци са в бойна готовност за защита на името Македониядокато тук в България се правят че ги няма и дори не отазяват новината .Много жени и деца са пребити , пишете за тези хора , показвайте истината
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 30-40 гжодини единствените северни македонци ще са албанци.Щото праждат по 10 деца, а македоните по 1 - 2
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 13(Задно, аз нте съм русофил, но не харесвам името северна Македония. И мразя ЕС, САЩ и Русия еднакво силно.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новото име на Македония се налага с кръв и репресии.Не е на добро!
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ще си вкара бодлив маке таралеж.
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мога да се обзаложа, че на 17 от тези 17 , бабите или дядовците им са българи, но не са им казали :)
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македони=Сърби с гръцка държава.
18
5
 
8
 
! Отговори
Гайбарче преди 5 години
А бе овце, те накрая и нашата черга ще запалят ...
17
8
 
18
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Ах колко тъжно е да си бивш югославянин. Всички български македонци отдавна са си в България. Нищо хубаво не пожелавам на скопските, сърбоманчета. Комунистическия им проект-държава пропада, даже едно име не могат да си отстоят. Смях.
16
4
 
12
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Макета, спокойно, това име, "Р. Северна Македония" ще е трайно колкото "Източна Румелия" ............................ "Когато Българин реши да гони заек, ще го настигне и с волска кола" /Турска поговорка/
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да не им сменят името. Гърция също няма да отстъпи като гледам.И какво правим?Война ли искат да обявят на гърците що ли?Да земат да се обявят за сърби - и без това сърбите ги работят вече 100 години.