Край на домашните за учениците в Турция

Учебният материал ще бъде научаван още в час
20 юни 2018 20:32, Елка Василева
32
Край на домашните за учениците в Турция
Снимка: архив, Reuters

Турските учители вече няма да дават домашни на учениците, а учебният материал ще бъде научаван още в клас. Това заяви турският министър на образованието Исмет Йълмаз, като изтъкна, че старите практики нямат място в новия начин на преподаване.

"Отсега нататък никой учител няма да дава домашна работа на учениците. Искаме нашите ученици да се съсредоточават повече в час и да научават още в клас учебния материал", заяви министърът.

Ученето наизуст също вече не се прилага в турското училище, каза Йълмаз.

"Старите учебни методи няма да се повтарят. Искаме (учениците) да могат да прилагат в живота това, което научават в час", каза още той.

"През следващия период ще предоставим на нашите деца образователна система, която съответства на нашето време и на живота. От следващата учебна година няма да бъдат давани никакви домашни на учениците ни", добави министърът, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ученициТурциядомашни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Четейки злобните ви и завистливи коментари се сещам за шопете - На мен ми е зле ама по- важно е на Вуте да му е зле! Дреме им в Турция за злобните ви изказвания и срещу тях да тичате, не можете да ги настигнете. А като гледам някои коментари колко неграмотно са написани, стигам до извода, че напразно са отишли усилията на учителите за Домашна работа.
25
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 5 години
Нашите турци със средно и средно специално обазование ,като се изселиха ги прилапаха като топъл хляб работодателите и много бързо се издигнаха и забогатяха , защото са образовани ,умни и трудолюбиви и не може да се сравняват с анадолците.
24
2
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Това не важи за елитните частни училища ,където детето е цял ден и естествено учи под контрола на възпитатели .Важи само за работническата класа ,от която искат само да си напише името и да може да гласува. А на много богатите децата учат в Швейцария ,Англия и Америка.
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смесените паралелки забранени ли са в Турция?
22
4
 
7
 
! Отговори
Киро Х преди 5 години
То там в Турция материала за изучаване е доста лесен - само да научат, че Аллаху Акбар и са завършили! Нямат нужда от домашни! Имама им преподава материала директно в час! А какво правят следващата година, ще попитате - ами затвърждават наученото в предишната!
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звучи прогресивно, но е много съмнително, като се има предвид страната - Турция. Дори финландските деца получават домашни, въпреки че образованието им е безупречно. Турското е далеч от необходимото. Ако на турските ученици не се дават домашни, съвсем ще затъпеят!
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се прави с цел да не се стресират родителите, голяма част от които са абсолютно неграмотни. Отива чaветo при майка си и я моли да му помогне да сметне колко е 4 по 5, ама мама не може...Татко е зает да брои броеницата, батко лъска на вимето на козата...Решението? Без домашни!
19
8
 
20
 
! Отговори
we преди 5 години
Дреме им на мандала на турците за злобните ВИ коментари...
18
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ум у тия, бе!Ум царува, ум робува, ум патки пасе.И на кого взели да се хвалят - на нас дето им знаем и кътните зъби.Да ходят да лъготят хората в Ю. Америка може да им се вържат.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те нашите и с домашни нищо не могат да научат.50 % излизат от средното училище функционално неграмотни.
16
12
 
16
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
И затъпяване без граница, но Ердуганчо това иска не умни хора, а стадо
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
леброн, ще бие никой няма да прави драма.
14
4
 
5
 
! Отговори
Финландия преди 5 години
Ний тука кой брат кой сестра кой майка кой татко си бърками по дупките да ни фащат паяжина
13
3
 
8
 
! Отговори
Те у Финландия ... преди 5 години
...са цъфнали и вързали. Толкова време отделят на децата там и по цялото Скандинавие, че някои братя и сестри създават потомство. Цялото Скандинавие е изтрещяло,макар че Финландия не е Скандинавия
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6 Слушай, не ми се прави на умен защото не си. Пиши на кирилица. че да стане ясно какви ги говориш. Иначе въобще не обръщам внимание. И да драскаш все тая.
11
3
 
6
 
! Отговори
раша преди 5 години
какво ще запомни в час и със това ще остане и става по-*** без домашни у-ка не е у-к като не учи урока си в къщи той не знае нищо и става *** и за смях
10
12
 
14
 
! Отговори
Тито преди 5 години
До турчинаАбе многознайковци, КЪДЕ ЗАВЪРШИХА ТЕЗИ лекари-турци, СДЕЩАШ ЛИ СЕ ИЛИ ДА ТИ ПРИПОМНЯ, А?😊😊😊
9
15
 
22
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Мъдро решение. Така децата ще имат повече време да играят и общуват с родителите си. Подобно е и във Финландия. А, у нас вместо да играят и общуват със семействата си децата са подложени на образователен тормоз денонощно..
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо откак им стана началник всичките поумнеха.
7
19
 
29
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
До 1Дааа Турция върви назад с необразовани хора, а вие много образованите тичате при необразованите турци да се лекувате като закъсате със здравето.