Ердоган на новото летище: Ако е рекъл Аллах, ще е марка!

Това ще е най-голямата аерогара в света, настоя той
Обновена: 22 юни 2018 09:46 | 22 юни 2018 09:30, Елка Василева
81
Ердоган на новото летище: Ако е рекъл Аллах, ще е марка!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган направи първо символично кацане на третото летище в Истанбул, един от големите проекти, които той изтъква в кампанията си за изборите в неделя, съобщи Франс прес.

Държавният глава кацна снощи на това летище, което трябва да бъде открито частично на 29 октомври, когато е националният празник на Турция, пише БТА.

"Ако е рекъл Аллах, нашето летище ще се превърне в марка, която ще стигне далеч отвъд нашите граници", заяви той при пристигането си в Истанбул след митинг в южния град Газиантеп.

Разположено на европейския бряг на Истанбул, близо до Черно море, това ще бъде "най-голямото летище в света" според Анкара със своите 67,5 милиона квадратни метра.

Ердоган каза, че до 2023 г. то ще може да обслужва по 150 милиона пътници годишно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
27
 
10
 
! Отговори
Тук Каровски преди 5 години
Ердоган бей забрави,че за една нощ американците могат да го направят Ердоган свинарчето.
27
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сто F35 да дадат на Турция,няма потенциал за световна супер сила.Най-много САЩ и Русия да я разпарчетосат след НЕКоя гражданска война.
26
2
 
38
 
! Отговори
Кафа булгаристан йок преди 5 години
Трима,колеги(германци- Рафаел, Кристиян и Ралф) един по друг, бяха със семействата си в Турция.Това в разстояние на месец и само от нашата фирма. Питам ги ,защо не ходите в Бг викат: А там е скъпо, постоянно нещо се прави и строй, единствено нощният живот е добре.Обаче в Турция,е по-евтино,по-чисто и има по-голямо спокойствие.Сами,си насрахме морето,и никой не ни е виновен.Този народ не си заслужава природата(море,планини,реки,езера-естествени,пещери).В бг,мутрите строят,и всичко е законно.
25
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера официално бе връчен първият военен самолет F35 от фирмата производител на Турция,общо 100 броя трябва да връчат до 2020 г,отделно турската страна поръчал допълнително още 30 броя
24
19
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
"Значи, който прави големи проекти е диктатор?" Не, ***, не разбра. Не всеки педерасст е коафьор, но всеки коафьор е педерасст. Сега изясни ли ти се смисълът на написаното.
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в северен Ирак аскера тихомълком е отрепил 35 високопоставени терористи от ПКК по време на събрание
22
2
 
28
 
! Отговори
turk преди 5 години
До Защо?samo do 05.2018 sa doshli v Turciq 11mln turisti tva e rekord za spravka i za stroeja ne izliza nito peni ot djoba na tr vsi4ko e ot qponski i ujno koreiski firmi veche se ulivate ot zloba
21
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик си Ердоган ти превърна Турция от бунище в могъща държава ,дано да спечели че още много грандиозни проекти тепърва започват за ужас на злодеите
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че има БТА тоест от къде да се краде Текста , Симеонов кога ли ще почне Симеонов Медиите?
19
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги турчеещи се *** като е толкова хубаво в туркия що не тръгнете веднага бе, ами седите тук на помощи????
18
28
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 5 години
Всеки диктатор се опитва да разсейва общественото недоволство с мегаломански градежи. Елементарни трикове и похвати от памтивека. Винаги обаче е имало хора които виждат и зад бляскавата фасада
17
13
 
38
 
! Отговори
статистика преди 5 години
Скоро Турция ще бъде 100 милиона души, младо, работоспособно население. Обратно, България след двайсетина година ще стигне към 4,5 милиона, старо население и много ц*гани. Българите ще са към 1-2 милиона. Турция по естествен демографски път ще овладее околните празни територии.
16
4
 
31
 
! Отговори
LBN преди 5 години
Този, че не е наред, не е, ама летището не го строят заради "мегаломанщината му", а защото им трябва. Летище Ататюрк отдавна е сред топ 5 в света по затовареност и просто не може да приема повече. А и ние ще спечелим от това ;)
15
5
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Защо?,*** това написаното от теб е лъжа,не 150,а 50милиона са достатъчни,направи справка,колко милиона туристи са посетили Турция през 2017г,ще си разбереш лъжата,а тази година %ще скочи с40,така че не пиши по-вече глупости,мисли как ще се измъкнеш ти ,от ***,както беше написал един журналист.
14
31
 
15
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо му е на този човек такова летище, като голяма част от хората напускат страната, а туристи не идват. Кой би искал да отидев страна в която има диктатор? Може би си мисли че 150 000 000 души годишно ще ходят да му се кланят и да гледат каква хубава диктатура е спретнал. По вярно е сигурно, че за такова голямо летище са отпуснати многооо пари и от тях ще може да вземе и той многоооо пари. Така ми се струва. А може да започне да следи народа и с дронове и за това да му трябва летище:))
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На откриването да им изпратим Веселин Маринов да им изнесе концерт. Ще им върви по вода.
12
13
 
43
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Българина все недоволен! Хората правят, а вие освен да плюете и да произвеждате завист друго нищо не можете! И вие правете големи проекти кой ви е виновен!?
11
21
 
12
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Днес по немските новини - летището няма да обслужва европейски линии ... има много начини да набуташ милиарди ( които не можеш да си позволиш ) в киреча!Този е един от тях!
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак!
9
8
 
37
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Тоя може да е всякакъв,ама поне не разчита на еврофондове и вървящите с тях заповеди от Началниците...