Ердоган на новото летище: Ако е рекъл Аллах, ще е марка!

Това ще е най-голямата аерогара в света, настоя той
Обновена: 22 юни 2018 09:46 | 22 юни 2018 09:30, Елка Василева
81
Ердоган на новото летище: Ако е рекъл Аллах, ще е марка!
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган направи първо символично кацане на третото летище в Истанбул, един от големите проекти, които той изтъква в кампанията си за изборите в неделя, съобщи Франс прес.

Държавният глава кацна снощи на това летище, което трябва да бъде открито частично на 29 октомври, когато е националният празник на Турция, пише БТА.

"Ако е рекъл Аллах, нашето летище ще се превърне в марка, която ще стигне далеч отвъд нашите граници", заяви той при пристигането си в Истанбул след митинг в южния град Газиантеп.

Разположено на европейския бряг на Истанбул, близо до Черно море, това ще бъде "най-голямото летище в света" според Анкара със своите 67,5 милиона квадратни метра.

Ердоган каза, че до 2023 г. то ще може да обслужва по 150 милиона пътници годишно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Ти пък през час ли си тука работа нямаш ли си?
7
3
 
8
 
! Отговори
Азис преди 5 години
Демиург е ...за разлика от демолишъна Тиквун...
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През час статия за Ердоган
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитват се да му обяснят да не се занимава с големи проекти- летища , атомни централи и тунели ама не слуша... Такъв ни с екология мож го уплаши, ни с фондации.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко още статии ще има за Ердоган днес? Относно опитите, те са прекратени преди 150г след 500 годишни експерименти. Частични опити се провеждат ежеседмично когато опитните мишлета идват на шопинг ежеседмично. Сега дали са успешни ще кажете от мишата дупка.
3
12
 
27
 
! Отговори
кучетата си лаят... преди 5 години
А лирата продължава да пада...
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще трябва да стане най-голямото в света до 2023 г., ако се изгради напълно. Предстои да стане двойно на сегашното, което предстои да се открие. Сега има 3 писти, а през 2023 г. трябва да има вече 6 писти.
1
15
 
33
 
! Отговори
Жо преди 5 години
МЕГАЛОМАНЩИНАТА е нещо, типично за диктаторите. Те виждат себе си в безумните си начинания и това нежно почесва егото им.Не е важно, колко голямо е летището ти, а колко ще са летищните му такси и колко авиокомпании ще искат да кацат на него.