Хиляди в Скопие на протест срещу новото име на Македония

Демонстрантите скандираха "Никога Северна, винаги Македония"
24 юни 2018 17:35, Красимир Ангелов
107
Хиляди в Скопие на протест срещу новото име на Македония
Снимка: Reuters

Нова вълна на недоволство бе изразена в македонската столицата Скопие.

Под мотото "Никога Северна, винаги Македония" и "Не искаме да живеем в Северна Македония", демонстранти се събраха пред сградата на парламента в западната ни съседка.

Те се обявиха против подписания преди седмица в Преспа договор, който слага край на спора за името и поискаха документът да бъде обявен за невалиден.

На този фон гръцкият външен министър обяви, че днес ще подпише, а още утре сутрин ще изпрати писмата до ЕС и НАТО, в които Гърция заявява, че няма да се противопоставя на пътя на Република Македония към евроатлантическата интеграция.

Още международни новини четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: македонияскопиеГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Makedonec пиши с македонски букви на Кирил и Методи
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MakedonecМлъквай! Тая ваша държава изобщо няма история. Тя е изкуствено създадена, подарък на Сталин за Тито. Какви сте вие вече никой не знае. Стига сте ревали срещу България! Нещастници! Не е тя врага, който търсите. Скоро може и да разберете кой е ако продължавате в същия дух.
87
2
 
1
 
! Отговори
Павел Димитров преди 5 години
До MakedonecТи просто северно македонче , запомни едно македонска държава няма. Вие сте Българи и само това ,че Ви промиват мозъците вече 100 години е причината да не го признавате и разбирате.
86
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Ми прависа за името най ша и оди Долна Македония,населена с долни македонци.Хора забравили своя род ,без история!
85
2
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 5 години
До Македонец......Ти пък какъв корен имаш, промито мозъче?
84
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава която всеки ден поругава българската история, българския език и която Ж Е Л Е В призна. Господ наказа някои президенти за националните им предателства по идентичен начин. Нека следващите президенти да внимават да не ядосват светаго бога.
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След интеграцията очаквайте антибългарската истерия да достигне космически висоти. Тя и сега е невероятно силна. Защо предадохме историята си и не им дадем ултиматум че ще ги признаем само ако си признаят че са втора българска държава както Австрия на Германия. Защо е това безродие на нашия елит, какви патриоти са патриотите коалиционни партньори.
82
1
 
5
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Протести до дупка му е майката докато яловият Заек се научи на демокрация и референдуми.
81
5
 
17
 
! Отговори
Нико преди 5 години
На украинци и македонци угодия няма
80
2
 
10
 
! Отговори
Делчевъ преди 5 години
Уставот,секогаш,никогаш ми то много правописни грешки веднага да им въведат в училищата български правопис и правоговор!
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко прости са били византийците - не са знаели, че има македонци и нарекли императора си ***.А пък самия Василий Вулгарооктон подарил на охридския архиепископ скъпа плащеница, на която било извезано "Пастирю на българите".Намира се в Нац.ист.музей.
78
4
 
7
 
! Отговори
ЕДР преди 5 години
Преди да дойдат българите на Балканския полуостров през 6-7 е.още преди н.е тук живеят различни тракийски племена,от Бяло море до Дунав!Тук макета не е имало!По късно са завладени,но етноса остава както по време на Османската империя,покорени или съюзени различни народи!Затова българския ген е частично и тракийски!Същото е във географска Вардарска Македония!Тракия е друга работа,съответства на местното население!
77
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
България = Северна Македония,Гърция = Южна Македония,Сърбия = Западна Македония,Румъния = Влашка Македония,Турция = Анадолска Македония,Све Балкани е Македония, нищо не знаете вие тука :)Нищо, че БЮРМ = Албания ..... скоро ...
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сладури.И защо демонстрират с този велик българин, който се бореше за свободата и, `за да се върне Македония към майка България`? Цитатът е на самия Гоце Делчев. Сега сигурно се обръща в гроба.
75
4
 
12
 
! Отговори
За робите преди 5 години
Предишният ни президент не беше ли македонец от Благоевград? Само питам, де...А предишният македонски премиер Любчо Георгиевски не взе ли български паспорт?
74
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гоце Делчев е роден в Кукуш, Гръцка Македония.Български учител и български подофицер.Загинал е 40 години преди измислянето на македонската нация.Тогава с какво право му ползвате името?
73
4
 
12
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
До 69 ,,Да живее Георги Димитров"Този не ли отдаавна умрял,как така да живее?
72
6
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
До Един ТРАКИ е прякор, даден от враговете на БЪЛГАРИТЕ. Коренният балкански човек не се e самоназовавал ТРАК. Ако ТРАК е било престижен прякор, то поне едно от над стоте местни тракийски племена е щяло да го приеме за етноним. Траки са ни наричали нашите СМЪРТНИ ВРАГОВЕ. Целта е да се прекъсне Българската ни родова памет. Незнаейки древното си и славно минало, Българите нямаме опора против гръцките домогвания и преиначавания на нашата история, обичаи, религия, богове и т. н. Нямаме опора и против експанзията на разни мними доброжелатели, които ни натириха да търсим великите си предци в д
71
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70 Дрън ,дрън ,в днешна Македония са живели , Дардани,Пеони и македонци на юг!Няма никакви траки ,кавито имало в Пиринско!Ей,голяма работа сме ние българите!Мислим се наследници на траките и веднага и там имало траки !Демек вие сте като нас!Ние може да се пишем траки,а те не може ,да са македонци!
70
5
 
5
 
! Отговори
Един преди 5 години
Тук един " благоевградски" провокатор прави жалки опити да се представи на античен македонец.Пуснали са агентура да пробва реакциите!Не се връзвайте,тук не е географска Северна Македония,поле за типичните антибъларски съчинения от определени политици!Още повече на тяхната територия в древността са живели единствено тракийски племена,древното тракийско царство Паония,по късно географски завладени от Александър!Нищо повече,едва 12 годишна империя на Великия Александър!