Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите

Опозиционен лидер бе убит днес в Ерзурум
Обновена: 24 юни 2018 19:49 | 24 юни 2018 19:34, Красимир Ангелов
370
Първи резултати от Турция: Ердоган води на изборите
Снимка: Reuters

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган води на президентските избори в страната, а неговата Партия на справедливостта и развитието печели най-много гласове за парламента, сочат първите предварителни резултати, цитирани от турският ежедневник "Hurriyet".

Според изданието при обработени 20% от бюлетините, на президентските избори води Ердоган с 58,2%. На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем Индже с 27,3%, на трето е Мерал Акшенер от "Добрата партия" със 7,6% от гласовете.

Сред партиите на парламентарните избори води Партия на справедливостта и развитието с 51,9%, следвана от Републиканската народна партия с 15,6%, Партията на националното действие с 13,1% от гласовете. "Добрата партия" е на следващото място с 8,5% от гласовете.

Същевременно стана ясно, че регионалният лидер на Добрата партия в Ерзурум - Мехмет Дурмаз, е убит при престрелка по време на обиколка в района. При нападението са убити още двама души, твърдят от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито, чакаме!
254
9
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
До 2025г.ИстамбулТова баба Ванга ли ти го е казала, или дядо Ванго?! :-))И мечите на криводзурлатото балканско изчадие са едни странни ...
253
10
 
5
 
! Отговори
2025г.Истамбул преди 5 години
Разсипаният от гражданската война град бръмчеше като кошер.Из полуразрушените квартали се чуваха престрелки водени от различни прокюрдски групировки, остатъци от правителствената армия и народното опълчение..Едно куче зави и млъкна внезапно-крив турски нож се заби в гърлото му.Глад,смрад и мизерия цареше в града.Кучетата и котките почти изчезнаха изядени от хората,а да купиш козешки джолан си беше късмет и се смяташе за деликатес.
252
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един народ каквото сам си докара, друг не може. Важи и за нас, и за турците. Сега ще видят кон боб яде ли. Икономическите ядове се очакват наесен, след това, както всеки диктатор, Ердо ще си измисли външен враг и ЕС е много удобен.
251
9
 
14
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Много турччолляк в този сайт, бре. Що не си пишете по турчолляшките сайтове , ами кибичите тук ? Като ви е толкова мил и драг пашата, марш у Туркя. Ще има да гладувате и посмърчате да ви приемат в ЕС. Идват гладни години, никой диктатор не е останал ненаказан.
250
8
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
"Турция ке падне" и наистина падна.Поне голяма част от народа в турция показа лицемерието си, а то е, че не иска светското, а шериата!
249
6
 
3
 
! Отговори
.... не вярвам преди 5 години
Има да се говори, ,пише, за тъпият ЕрДоган, Президент, как да го спрем? Магия-да умре?!
248
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорТы не профессор, ты придурок
247
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък искам да спечели Ердоган за да затъне Турция още повече.Лирата се срива,инфлацията расте,инвеститорите бягат,кадъните се забулват,кюрдите ги напъват здраво от изток.Накрая ще го обесят на някое минаре ишаллах!
246
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оправихме я България, сега вече оправяме комшията.
245
9
 
9
 
! Отговори
БЯЛ ВЪЛК преди 5 години
Ман,афите защо не си пишат по техните си анадолоазиатски сайтове?
244
17
 
14
 
! Отговори
Баръш преди 5 години
Честито Турция върви към дъното с еврейската марионетка Ердоган, тоя ще заличи Турция като държава
243
7
 
5
 
! Отговори
340 коментара преди 5 години
за Ердоган, а?
242
13
 
24
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
Ако предположим ,че няма фалшификации в полза на Ердоган , мога да кажа браво на Индже дори и за тези 30 % понеже всички знаят при какви условия опозицията води предизборната си кампания , нито една телевизия не излъчи предизборните кампании на опозицията ,нито един вестник не писа за тях ,единственият им начин да покажат митингите си на обществото беше чрез Youtube !Евалла на Индже , при такива тоталитарни условия успя да събере малко повече от 30 %
241
3
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Имеется хас да не води! Ъпсурд!
240
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой балък вярва ли ,че изборите са преминали без фалшификации ?!Аз лично не вярвам ! Още на референдума Ердоган показа на какво е способен като призна за валидни над 3 милиона неподпечатани бюлетини които му гарантираха победата ! Дори ревизия не допусна гьонсуратлията !
239
20
 
20
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
До Great TurkeyИндже квичеше, че на митинга му в Истанбул е имало 5 милиона души. Този кауун е уж преподавател по физика, но много ме съмнява дали може да брои. 5 милиона е горе-долу цялото население на балканската котчина булГЕЙристан. Сега си представи всички тези хора, събрани на едно място! Тия лъжат като български историци, алконолизираните им секуларисти!!
238
17
 
13
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
" Ердоган строителя на модерна Турция " със западни пари и финанси !А иначе много се хвали ,че сам е постигнал това ! А знаете ли ,че по моста ,който беше построен от Демирел навремето хората преминаваха с автомобилите си като плащаха изчислено с днешните заплати равностойността на днешните 10 турски лири , а сега султан Ердоган построи мост по който за да минеш трябва да платиш 120 турски лири , тоест 12 пъти повече ! Султана обира турския народ ,а овцете га аплодират ! Невероятно ,но факт !
237
14
 
5
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
Алкохоликът Индже щеше да скъса пагоните на генерал Исмаил Метин ... леле леле леле леле ...Гледам алкохолизирания кемалист по телевизията, оглежда и се ослушва като пръдднал заек в люцерна ... Докато в това време подразделенията на генерала гонят терористите на ПКК 60-70 километра навътре в Ирак! Инджеееее Индждеее ...
236
16
 
21
 
! Отговори
Great Turkey преди 5 години
Къде са милионите от митингите на Индже в Измир и Истанбул? 2 милиона, 5 милиона?? С лъжи до тук се стига. Хората не вярват на прази обещания, а виждат този човек, какво направи и продължава да прави за народа си. Коренно промени облика на страната. Вижте улиците на Турция в момента и преценете, дали някой е в състояние да спре тази сила.. Сбора на гласовете на другите петима кандидати е по малък от този на Ердоган, за какво говорим? Смачка ги! България само може да си мечтае за такъв политик..