Турция гласува: Ключов тест за Реджеп Тайип Ердоган

Сметките му не включваха Мухаръм Инс, кандидат за президент
24 юни 2018 09:38,
55
Турция гласува: Ключов тест за Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: Reuters

Турция гласува на президентски и парламентарни избори – ключов тест за Реджеп Тайип Ердоган, предава Reuters, цитира "Фокус".

Новоизбраният президент ще получи нови големи пълномощия, дълго търсени от Ердоган и подкрепени от малко мнозинство от турците в референдум от 2017 г. Критиците твърдят, че това ще продължи да ерозира демокрацията в страната-членка на НАТО и ще укрепи едноличното управление.

Ердоган, най-популярният, но и разделящ лидер в съвременната турска история, премести изборите от ноември 2019 г., твърдейки, че новите правомощия ще му позволят да се справи с нарастващите икономически проблеми на страната - лирата загуби 20% от стойността си спрямо долара тази година, и да се справи с кюрдските бунтовници в югоизточна Турция и в съседните Ирак и Сирия.

Но сметките му не включваха Мухаръм Инс, кандидат за президент на секуларистката Републиканска народна партия (СНП), чието добро представяне в митингите на кампанията е консолидирало отдавна разделената опозиция в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
m преди 5 години
utre dolarat 10 liri
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 убити в Турция включително и опозиционен лидер. Как светът допуска такава диващина!Къде са международните наблюдатели!Касация!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган не може сам да състави правителство44 процента на 21 на 11за президент процентите са 55 на 29 на 8,5
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
парламентПСР - 44 процентапартията на индже - 21 процента
29
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо е много анти но е голям политик !
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мухаръм Инс" ... това да не е турския клон на Лев Инс?:)))) падам от стола... то бива неграмотност ама и дори и преписването не ви се отдава.
27
11
 
9
 
! Отговори
мачкай,султане преди 5 години
Ердоган ще ги размаже!Самия факт,че не се явяват с една кандидатура е показателен!Тези хора са едни глупави егоисти,взели се на сериозно!Така не се прави политика!
26
18
 
26
 
! Отговори
Rambo 1 преди 5 години
С всеки изминал ден все по-вече се възхищавам на турците,тези хора с всеки ден ме убеждават че Турция е държава на бъдещето успех на Ердоган това е политик бъдещето на света принадлежи на:Китай,Сащ,Япония,Турция,Индия и Бразилия както и Мексико и Индонезия всичко друго отива на кино Турция е държава за разлика от България,държава с демографски прираст и с качествени политици!Турската армия за мен лично е 4 тата в света след тази на Сащ,Китай и Русия!
25
2
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
вчера чух по една от дистанционно управляваните ес медии, че турците нимали да изберат ердоган, защото цените на картофите и лука в турция се били покачили. :-)))интересни ще са резултатита от турските избиратели в германия и останалата част на ес.
24
12
 
19
 
! Отговори
Кемал Ататюрк преди 5 години
По-добре е да изберат Мухарем Индже пред Реджеп Ердоган, защото ми е съпартиец. Успех Мухареме ще ти е нужен.
23
6
 
14
 
! Отговори
Хасан Йозал преди 5 години
Вариантите са два: победа на Ердоган още днес на първи тур, или загуба за Ердоган след две седмици, защото всички ще се обединят зад Мухарем Индже. И тогава ще бъде всички срещу Ердоган.
22
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган направи Турция в производителка на своите безпилотни самолети, вертолети,военни кораби,първия самолетоносач,танкове ,ракети,турския автомат армията в момента е Африн,ЕЛ БАБ,Мюнбич,Идлиб Сирия и в Кандил северен Ирак
21
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искате Турция да остане с територия колкото България гласувайте за Индже , защото те обещават да дадат на кюрдите цяла югоизточна Турция до Анкара
20
16
 
10
 
! Отговори
Спиртус Санктис преди 5 години
Великият мохамеданин, стълбът на исляма и корана, най-правоверният, заместникът на Алах на земята, фараонът на мюсюлманите всъщност е най-големия производител на алкохол в Турция. Що така бе, Реджепе? Нали Всевишният ви е забранил да къркате.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28По голяма глупост не съм чел през живота си, Ердоган успя да девалвира новата турска лира с 300 % за по-малко от 10 години, ФАКТ !
18
10
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Турция в ЕС?Че това си е жив кошмар,пълна л.у.д.о.ст!Тъй че-Победа Ердогане,Asia forever!
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не съм виждал Турция толкова разединена, но това е следствие от доста неделновидната политика на Ердоган, хората са казали, който се е хванал с кремълските КаГеБейшници далече не е стигнал, лошото в тая ситуация е, че който и да спечели нещата няма да се оправят, и силното разделение в обществото ще продължи и икономиката на Турция ще засили отрицателна тенденция, а това не е много добре и за нас
16
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган превърна Турция в просперираща държава с построените от него автомагистрали ,хиляди фабрики,тунели,мостове,безплатно здравеопазване и училища,пенсиониране на 42 г за жените и 50 г за мъжете, признаване на стажовете на българските изселници в Турция,двойно пенсиониране на изселниците и в Турция и в България, затова ,хаинлик недейте прави
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индже обеща терориста Демирташ за свой заместник и да спре всички големи проекти като турската кола,канал Истанбул,обеща автономия на кюрдите
14
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Турците им трябва лидер като Ердоган още 5 години и ще е в десетте най големи икономики в света