С вяра в развитието на района: Радев поздрави Ердоган

Държавният ни глава се надява на засилен диалог с Турция
25 юни 2018 17:30,
22
С вяра в развитието на района: Радев поздрави Ердоган
Снимка: БTA, архив

Държавният глава Румен Радев поздрави Реджеп Тайип Ердоган по повод преизбирането му за президент на Република Турция.
 
"Вярвам, че конструктивният и интензивен диалог ще продължи възходящото си развитие в интерес на мира, стабилността и сигурността на Югоизточна Европа и за справяне с общите предизвикателства в региона", заявява българският президент в поздравителния си адрес.

Още по темата

 
Румен Радев изразява увереност, че отношенията между България и Турция и занапред ще бъдат пример за приятелство, добросъседство и ползотворно сътрудничество.
 
"Вярвам, че вотът на турския народ, изразен на 24 юни 2018 г., ще бъде в основата на стабилното и успешно развитие на съседна Република Турция и на нейния просперитет във всички сфери", посочва още Румен Радев в писмото си до своя турски колега Реджеп Тайип Ердоган.

Президентът на Турция успя да спечели 52,6% от вота на избирателите, с което затвърди позицията си. След референдума на 16 април миналата година турският президент има още по-разширени правомощия.

"Турция даде уроци по демокрация на света със своята близо 90 процентова избирателна активност", заяви Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency.

"Нашата нация ми даде отговорностите на президентството и изпълнителната власт", заяви Ердоган, цитирайки неофициалните резултати, които ще го направят първия турски лидер в новата президентска система на управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туркия е изостанала в развитието си
14
3
 
25
 
! Отговори
Президент надали ? преди 5 години
С червените ботушки, потропва Дядо Мраз!Дечица веселушки пилот дойде при вас!
13
4
 
24
 
! Отговори
Давид преди 5 години
България умира и ще вземат територия от живата ни част . Кой да чакам за преднамерено действие - премиера или президента . Та ние нямаме армия и общество . Имаме простолюдие , което - се занимава с проститу-ция и дро-га . Те защо мълчат . Премиер и Президент . При толкова сигнали ? Къде са ?
12
4
 
21
 
! Отговори
Давид преди 5 години
А бе ,Тези разсипват държавата ти едно военно положение те е страх да предприемеш . Говорих с военните и казаха , че си нерешителен . И с мен контактува , чрез съветникът ти . Идваш по Монтана и говориш разни неща , които не се разбират от хората в квартала лежали години в гръцки затвори ! И не се срещаш с хора , които искат нещо да променят . Като настанат промените не искам да те виждам в претендиращите .
11
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бегето е кочинката на Османската империя. Дерзайте робите!.Бъркаш. Когато е била в пределите на ОИ България е била перлата. Сега в ЕС е друга бира, както в изобразителното чешкият художник.
10
12
 
27
 
! Отговори
Хамид бей преди 5 години
Бегето е кочинката на Османската империя. Дерзайте робите!
9
6
 
33
 
! Отговори
А така преди 5 години
Всички ще поздравят султан Ердоган за победата!Не се бутайте един по един.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TOLKOVA LI E LOSH MATERYALA,CE IMA TOZI ZA PRECEDENT.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ходи на локум сега плехото и да вземе мъжа в женски дрехи дето му вика "дама" че и първа дори с него!
6
6
 
22
 
! Отговори
we преди 5 години
до:3 Няма свобода на словото така ли ами всичките тия митинги,ами имаше изявления даже и по държавната телевизия от Индже...недей да лъжете безпардонно!И най-важното Ердоан спечели всички гласове идващи от чужбина,къде е Индже,къде е...пълна манипулация от страна на загубилите с близо 20%
5
4
 
25
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Не "виждам" нещо, наемниците от руското посолство!Крайно време е да "пуснете" нещо за Борисов, че останаха без копейки!
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато чета изказванията на Фатмаков,все едно чета уводната статия на вестник"Работническо дело " от 1975г. Бе кой му пише тия празнословия!? Иво, Ивоооо....
3
11
 
25
 
! Отговори
турчин от Германия преди 5 години
"Турция даде уроци по демокрация на света със своята близо 90 процентова избирателна активност", заяви Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Anadolu Agency..............................................Ердоган също даде " урок по демокрация " като цензурира всички предизборни кампании на опозицията ! Нито една опозиционна предизборна кампания не получи медийно пространство за изява ! Не случайно Ердоган преди 1 г. обвини над 150 медии в тероризъм и ги отстрани за да няма свободни медии !
2
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е.. как Тиквата тр.да се целуне ръката на новия султанИ Радев, се нареди на опашката!
1
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрата е харизал Кърджали на султана!А фатмаков какво е харизал, че го поздравява?