Заев: Подавам оставка, ако референдумът не успее

Македония няма план Б, увери премиерът й
26 юни 2018 10:00, Елка Василева
50
Заев: Подавам оставка, ако референдумът не успее
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Да, ще се оттегля, ако не успее референдумът в Македония, но съм напълно сигурен, че той ще успее. Очаквам сериозни проценти. 75-85 на сто, съгласно процентите на гражданите, които са заявили, че са за ЕС и НАТО.

Така македонският премиер Зоран Заев отговори на въпроси на граждани по телевизия 1ТВ за това дали ще подаде оставка, ако не успее референдумът за името, пише скопският "Слободен весник".

Още по темата

Гражданите няма какво да избират, нямат друга алтернатива. Те само трябва да потвърдят, че искат Македония да бъде членка на ЕС и НАТО, заяви Заев.

Македонският премиер каза, че все още не е обсъждано как ще бъде формулиран въпросът на референдума, но той ще бъде свързан с ЕС и НАТО и, разбира се, с решението за името.

Македония няма план Б. Около 80 процента от гражданите заявиха, че искат да са в ЕС и НАТО. Убеден съм, че гражданите ще вземат решението на референдума, заявил снощи Зоран Заев в предаването "Редакционен брифинг" на 1ТВ, пишат скопските медии, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скопските люде които са се хванали като пиявици за някаква древност която не е тяхна,за българската история,език и земи които не са техни неминуемо ще изчезнат.Не ме интересуват тези неблагодарници към майка си България.Искаме си земите които Коминтерна ни отне и Сърбия заграби.Ще граничим с Албания скоро.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бащата на Вапцаров, личен приятел на Фердинанд и върховист, българин ли е или македонец?
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има Гоце Делчев с БЮРМ, когато е роден в Кукуш, Гърция и е служил в българската армия?
42
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
щял да подаде оставка... Че голяма работа! - Още по-добре! Я бегом обратно на село!
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето цели стада войводи е имало в Македония, но вместо да трепят турците, те са се трепали един друг.
40
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
След като искат да са в ЕС и НАТО, ще се казва "Северна Македония" за сега. Точка.След като са вътре, един ден могат да решат "Северна" да отпадне. Никой няма да може да ги спре. Това по-умните в Македония отдавна са го разбрали.
39
1
 
19
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
И за мен македонците са за нас загубена кауза, прекалено са промити. За което е спомогнал и типичното македонско твърдоглавие. Наша кауза трябва да бъдат българите избягали от мизерията, бесарабските българи, българите в Тракия , не тези с фалшивата история! За тях ще се погрижат албанците!
38
3
 
3
 
! Отговори
минало бешело преди 5 години
Беше.Сега не е.
37
16
 
2
 
! Отговори
симитли преди 5 години
дедо беше македонецтато беше македонеци яс сам македонецот кочериново нодолу е македония
36
4
 
18
 
! Отговори
Босилеградски преди 5 години
Съзнанието на т.н.македонци окончателно е промито от сърби и руснаци.По-добре да затворим границата с тях и една висока стена да не чуваме какво кудкудякат.Полза от тях и от техните чукари-никаква .Ай с...КАКВО ИМ СЕ ПОДМАЗВАМЕ,КАТО ТАКИВА ВИНАГИ СА ГОТОВИ ДА ТИ ЗАБИЯТ НОЖ.пО-ДОБРЕ ДА СПАСЯВАМЕ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ,КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.
35
1
 
17
 
! Отговори
отзвук от Паисий преди 5 години
О , неразумний македонецо ,поради что се срамиш да се наречеш българин........
34
1
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
До пиринНадай се тетко на умрели уища...
33
2
 
18
 
! Отговори
до Сандански преди 5 години
Може да си македон , но не си от Сандански , от Пирин . И ти не знаеш от къде си , защото македонците земя нямат , те са българи .Ти си вярвай в каквото искаш , това е истината.
32
13
 
3
 
! Отговори
пирин преди 5 години
кога ли ке заври и у пиринска македония мале. малееее
31
5
 
7
 
! Отговори
зузу преди 5 години
Този , само ако знаеше какво ги очаква впоследствие , оше сега ще си подаде оставката.Глупчо.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се случва с всеки народ, който плюе на предците си и на миналото си. Македонците има още да патят. Сега почва. Когато останат 10% от гражданите, а всичко останали са шиптъри-мюсюлмани тогава ще ги питам какво ще правят.
29
6
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До СанданскиЯ по-добре си пиши на руски! Личи си, че си психопутинист-***:))))))))))))))))))))Македонският не ти се отдава!
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв бунт тече от гърдите на майките ви като сами нищо не постигнахте. Когато ви дадоха земята на Сърбия дума не казахте. Мълчахте като мишки.
27
1
 
11
 
! Отговори
напразни усилия преди 5 години
Лелееее..какво изопачаване на бугарскиот,та да стане мекедонски!!! Измислете си друг език-като албанците и гърците,та да ви признаем за македонски девойчета.
26
18
 
2
 
! Отговори
Сандански преди 5 години
Нас, македонците од Пирин ,од Егей ,од Вардар , една майка не е рагяла.Нас, македонците од Пирин ,од Егей,од Вардар ,едни куршуми са не гагяле, една ортома ни висела на вратот , една кама ни го секла гркланот.Ние,македонците не сме раснати во имаштиа.Од градите на нашите майки не тече мед и млеко.Од градите на нашите майки тече немир,тече пелин, тече бунт.Од градите на нашите майки тече крвта на Кумитите,тече крвта на Войводите.