"Нефели" донесе потоп в Гърция: Къмпинги с българи – под вода!

Плажове под вода, прелели реки... властите взимат мерки
Обновена: 27 юни 2018 11:57 | 27 юни 2018 10:00,
166

Циклонът "Нефели" донесе библейски наводнения в централна Гърция и достигна до полуостров Халкидики, където много наши сънародници са на почивка.

Най-сериозно е положението в Ситония, на втория ръкав, където само през последното денонощие са се изсипали близо 100 л/кв.м дъжд.

"Продължава да вали дъжд навсякъде. Властите в Халкидики искат да се обяви частично бедствено положение, особено в Никити, където първите етажи на къщите са под вода", обяви пред Bulgaria ON AIR кореспондентът на БНР Катя Пеева.

Водата е твърде много и е разчупила заграждения на някои язовири, стихията отнесе и автомобили в морето.

"На къмпинг "Каламици", където има много българи, там също всичко е под вода, властите взимат мерки", съобщи Пеева.

Още по темата

Според метеоролозите обаче отново ще продължи да вали. В Сивири, където има много туристи, реката е излязла извън коритото си.

Властите предупреждават за силни бури и в Егейско море, което означава, че фериботните връзки до някои острови също ще бъдат преустановени.

Синоптиците обещават подобряване на времето в южната ни съседка от утре.

"Най-важното е, че при този силен циклон, а и при тези наводнения, няма пострадали хора. Може би защото медиите разпространяваха информация дни преди този потоп и хората взеха мерки предварително", заключи Катя Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
6
 
! Отговори
тебе та знаем преди 5 години
Верно уа. Ти не си платен ***, а палтен гъ-с, бачкащ по тротоарите на Слънчака нощно време и сега изтърваш клиентелата.
51
3
 
5
 
! Отговори
До шиб-ан-тията 71 преди 5 години
Шиб-антийо кло-зетна, от злоба ще пукнеш, не от природни бедствия.
50
8
 
11
 
! Отговори
Сафридис Малякис преди 5 години
Ами сега семитофиникийците наречени гърци да излязат на протест с искане Нефели да се прекръсти на Северно Нефели, да се посбият с полицията и правителството им да подпише договор със Зевс повече да няма такива действия от негова страна. Аааа, и да ореват Европа за неколко милиарда помощи, да не забравим.
49
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На море в България само ако ме вържат и завлекат насила там.Навсякъде където съм ходил е по хубаво от скапаната мтруо ко чи на.
48
20
 
14
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
До 67. Затова Руснаци, Германци и Англичани го изкупиха цялото щото е насрано и бетонирано от мутрите. Колко са платените шоро.ши които плюят собствената си държава. Ай сиктир. Продажник!
47
5
 
35
 
! Отговори
Доуточнение преди 5 години
До уточнение 53,След една седмица няма да има и следа от този потоп!Това да не ти е Бг софийска вода да прави ремонт и после 2 месеца да зеят дупки от ремонта
46
19
 
16
 
! Отговори
уточнение 53, преди 5 години
След една седмица комарите ще са се нароили още повече и направо ще отнасят доматиту и сириниту от бг вестника, разпънат под чадърите по гръцките плажове. Обаче пък чадърите са безплатни, нъл тъй!
45
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По скоро изглежда на платено да се плюе България. Никоя напреднала държава света, не се плюе. Колкото и проблеми да има , защото това оказва удар върху икономиката. Само тука в средата на сезона може да се види плювачии на България. Не знам кое е платено ...
44
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак такава драма няма, в момента съм наблизо. Снощи валя доста, не е като да не е валяло. Явно на определени места е в повече, хората обаче са организирани, службите им работят, ИМА ДЪРЖАВА.Чак пък да не се пътува...като чуе човек такова заявление-заклинание от министерството на чаровницата Ангелкова....освен да му се прище да тръгне. С такива глупотевини едва ли ще се откажат да почиваме в Гърция. Дал съм си и дума -нито стотинка повече на гнусното черноморие, бетонирано и осххно с откраднатите от нас пари от знайни и незнайни мутрокомунисти.
43
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното платено оплюване на Гърция от герберастките ***.Жалки сте. Утре няма да има и следа от наводнението.Гръцките служби работят за разлика от герберастките.
42
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По гръцкото крайбрежие често се случват подобни неща. Валежите са силни, макар и за кратко. Но, хората работят, службите им си действат и бързо възстановяват пораженията.Ние да му мислим, че не дай Боже се случи нещо при нас, положението става, като след война...! И с години не могат нищо да поправят...!
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48Панелен *** няма как да ми обясни за наводнения точно това лято ! Където всеки ден дават държави в Европа под вода :) Айде върви да си лягаш и не се прави на интересен, че мн разбираш от литри и дебит. От далече си личи, че си неук.
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано сънародниците ни са си взели шнорхели.
39
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 51 Така е "дружба" е отличен курорт с минерални басейни. Ама какво им обясняваш на панелите . Те не си познават родината ..тръгнали да хвалят 3 села около Кавала. Те там за първи път са виждали плаж :)) Нормално е да го мислят за нещо Велико. Тука за тези места, които им казваш им миришат крачкатаа.
38
11
 
17
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
Единственото което ми хареса от новината са първите и последните 5 секунди от второто клипче. По темата. У БеГе-то си ми е най- добре. И не забравяйте! Българското черноморие не е само Слънчака. Като искате да си ходите в Гърцията ваша си работа, но поне недейте да плюете България. Всяко нещо с мярка
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде патриотите почнаха да реват за Солун и Беломорието хахха Искам някой да си направи експеримент, да върнат на България всички така мечтани, отрязани земи, дето всички реват за тях и само се успокояват, че липсата на земи ни е проблема. Да видим колко пък много ще ни тръгнат нещата. Щото липсата на излаз на Бяло море е най- големия проблем на българите, ще знаете
36
13
 
24
 
! Отговори
Капитан Нико преди 5 години
В цяла Гърция, и най-вероятно и в Европа няма курорт с по-добър климат и природни дадености (вкл. минерална вода) от св.св. Константин и Елена. Това го казвам от позицията на човек притежаващ два имота на Халкидики. Не случайно византийският император чието име носи го е избрал. А той е можел да избира от цялата империя която тогава е била половината свят.
35
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Тоя пък , щял да застрои 17 000км :) хахахах Какви отчаянии хора пишат тук. България изобщо не е застроена ! Освен двата курорта и двата града Варна и Бургас ... Всичко деуго е пусто. Кое е презастроено толкова ? Шабла ли ? Кранево ли ? Равда ? Обзор ? Бяла ? Ахтопол ? Синеморец ? Пишете само за слънчака...Ами на всякъде в света има курорти бе вие маймуни ли сте ...Само до кавалаа ли сте ходили ? Кавала е СЕЛООО !
34
11
 
10
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
До Анонимен 41:Един "Панелен ***" ще ти го обясни защо има само тук "наводнения". Защото във Варна и София са паднали 50л/кв.м. (я има и толкова) и всичко е под вода. За Гърция са ти го написали 100л. Схващаш ли разликата? А и на всичкото отгоре падналите количества в БГ нещо избягваха да ги обявяват. Защо ли?
33
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Офф ако Гърция това, ако България онова. Ами и аз ако се бях родил принца на Швеция... ама не съм. Искате да ми кажете, че ако имахме ландскейпа на Гърция, тук нямаше да е презастроено хахахха Айде, айде... Те големите бизнисменьи не искат да строят по Черномороето ни, ама пуста природа - принуждава ги с тези обширни плажове и липса на земетресения 😁