Депутат заплаши Вучич със смърт заради Косово

Ристич изпратил писмо със заканите до Путин
29 юни 2018 11:00, Елка Василева
17
Депутат заплаши Вучич със смърт заради Косово
Александър Вучич и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Сръбският народен представител Славиша Ристич изпрати писмо до президента на Русия Владимир Путин, в което заплашва сръбския президент Александър Вучич, че ще има същия край като убития сръбски премиер Зоран Джинджич, ако се се опита да постигне споразумение с Прищина.

В писмото си Ристич пише, че в историята на руско-сръбските отношения сърбите „са се оплаквали на руските владетели от многобройните сръбски врагове“, но сега за първи път трябва да направят това заради сръбските власти.

Депутатът посочва, че президентът на Сърбия се готви да подпише всеобхватно мирно споразумение с Прищина и припомняйки „трагичната съдба на покойния премиер на Сърбия Зоран Джинджич“, предупреждава Вучич какво може да му се случи.

„Главната причина за тази „прекалена кооперативност“ на президента на Сърбия е в това, защото той е обещал това на Запада при идването си на власт. Трагичната съдба на покойния премиер на Сърбия Зоран Джинджич ясно предупреждава Александър Вучич какво се случва с онези, които не изпълнят обещанията си“, пише в писмото, публикувано на facebookreporter.org. и цитирано от РТС.

Всички близки до режима в Сърбия медии изтъкват русофилството на Александър Вучич, казва Ристич в писмото си до Путин и посочва, че Вучич се гордее, че досега се е срещнал 13 пъти с него.

Ристич, който се е подписал като председател на организацията Народно движение на сърбите от Косово и Метохия „Отаджбина“ /Отечество/ признава, че „мисията на Путин при настоящите власти в Белград би била деликатна“, но все пак го призовава да им обясни, че никаква евроинтеграция не може да компенсира загубата на територия като Косово и ако бъде постигнато споразумение за нормализиране на отношенията, Путин няма да подкрепи такова решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
ДРР преди 5 години
Повечето сърби си остават ***!Всичко което заграбиха , без нашите Западни покрайнини,се отцепи!Вярно е ,че Косово е първо българска територия от 7 век,доста по късно смесена и със сърби,но в различни райони,и едва през османско се преселват албанци!Но те вече са 90% в Косово и не искат да чуят за Белград!Сърбина иска Косово с албанците ли или без?Сложно е,но се говореше за компромис за сръбския район да мине към Сърбия ,а ще може ли и Западните покрайнини да ни върнат?
10
3
 
1
 
! Отговори
Беден И грозен Гущер преди 5 години
Европа винаги ще бъде мащиха за нас. Тя никога не ни е обичала.А на нас мащеха не ни трябва, нали си имаме майка България. Пък и баща си имаме, черен анадолските ***. Дето 500 години ни е таковал майката. А както знаем не е наша работа да съдим родителите си. Единствения път за нас е Турция.
9
1
 
1
 
! Отговори
SlavianoFIL преди 5 години
До Анонимен 1,,,haide bRe..., soroshoMURRsho...dai da vi vidim...Samo da nI rIVeTI posle...
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тая логика - да помолим Борисов да ни върне в Турция. Тиип одма ще се съгласи. Баце и без това половината ни територия вече я е дал.Сега драпа да им подари и летище София. И понеже си нямаме Патриоти - това като нищо може да стане. Борисов отдавна се натиска да го узакони.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ревеш на Путин бре братко србин? Нали си много велик....силен.....смел...Оправяй се сам бе, гигант шовинистичен.
6
16
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
прав си. Руснаците създадоха голяма разправия с освобождението на територията България. Косово на сърбите, България на турците. Това ще донесе известно спокойствие на Балканите.Руснаците освен простотии друго не са направили
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и Бойко и Радката трябва същото да направят заради Западните покрайнини и Македония, а не да им се пишат приятели на тия гадни сърбежи.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя,вместо да реве,да беше направил 10 деца на жена си,и да ги беше изпратил в Косово!
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1И като гледам, понеже нямаш никакв връзки с Русия, КАК СИ ЦЪФНАЛ И ВЪРЗАЛ....................................................не си разсмивай ц-ъ-р-в-у-л-и-т-е си, моля ти се!!!
2
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руснаците им е изгодно да има замразен конфликт сърбия косово за да може сърбите да са в тяхно подчинение. В момента в който се разберат за косово ще свлязат в ес и балканите ще станат много по добро място за живеене но руските гадове не искат това...
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова не трябва да имаш нищо общо с русия и да изчистиш държавата си от руските слуги