Бурите отнеха живота на поне трима румънци

Стотици са спасени и евакуирани от наводнените райони
Обновена: 1 юли 2018 16:06 | 1 юли 2018 16:00, Камелия Цветанова
2
Бурите отнеха живота на поне трима румънци
Снимка: Reuters

Румънските власти обявиха, че поне трима души са загинали, а стотици са били спасени, след като гръмотевични бури и тежки валежи удариха цялата страна, създавайки внезапни наводнения, пише американското електронно издание The Washington Post, цитирано от "Фокус".

Още по темата
Министерството на вътрешните работи обяви в неделя, че 760 души са били спасени или евакуирани от наводнените райони и че 20 000 аварийни работници са се заели със спасителните работи.

Мъж, пресичащ преляла река с кон в южната част на Румъния, се е удавил в неделя, след като е бил пометен. 70-годишна жена се е удавила в събота в източната част на Румъния, след като е била пометена от наводненията.

Мъж, който в този момент е брал зеленчуци, също се е удавил. Властите обявиха, че пет национални магистрали са били наводнени, а железопътният транспорт е бил прекъснат в централната част на Румъния. Няколко прекъсвания на тока също са били докладвани. Очаква се от понеделник времето в Румъния да се нормализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези наводнения се случват в бившите български територии...
1
3
 
2
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Това не е възможно, румънците са мбого по-напред от нас и при тях това не може да се случи. Само в България се случва заради Бойко, защото си е купил остров с парите от данъците ни. Сега нарочно се пускат такива слухове за да си мислим, че и в други държави се случва, но това са гнусни инсинуации. Случайно ли се купи този остров, не мисла, там са скрити парите за пенсии.