Токът - в България поскъпва, в Румъния поевтинява

Битовите потребители ще плащат с 3,53% по-малко
124
Токът - в България поскъпва, в Румъния поевтинява
Снимка: Булфото, архив

От днес в Румъния електрическият ток, доставян на населението, поевтинява с около 3,5%, а пенсионният пункт се повишава с 10 процента, съобщава БТА като се позовава на Медиафакс.

Още по темата

Съгласно прилагането на нова методология за изчисляване на тарифите на електричеството, която бе обявена на 22 май от Националната агенция за регламентиране в енергетиката, максималните цени на тока за битовите потребители ще спаднат средно с 3,53% от днес.

Също от днес влиза в сила увеличение на пенсионния пункт, въз основа на който се изчислява размерът на пенсиите. Пенсионният пункт ще се увеличи с 10 на сто до 1100 леи (еврото се разменя за 4,66 леи), а минималната гарантирана пенсия ще нарасне от 520 леи на 640 леи. 

Поскъпва обаче паркирането в Букурещ. От днес влизат в сила нови тарифи за използване на паркоместата в румънската столица, като цените ще започват от 10 леи на час за центъра и намаляват на 5 леи, 2,5 леи или 1,5 леи на час според степента на отдалеченост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: Румъниятокпотребители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА НО ТИ НИ СА ГЛЕПАВИ ДА СИ ИЗБЕРАТ БУДА ЗА 3-ТИ ПЪТ ДОКАЗАН ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПРЪВИТЕ СИ ДВА МАНДАТА!И ГАЗТА ВДИГНА С 50% ОТ КАКТО Е НА ВЛАСТ !