Обява на сърбин: Продавам бъбрек, плащам си... тока!

Сръбкиня пък мисли да предложи око, то ще е по-скъпо
2 юли 2018 20:00, Елка Василева
29
Обява на сърбин: Продавам бъбрек, плащам си... тока!
Снимка: Facebook

Сърбин на 72 години от Ниш публикува обява в социалната мрежа, че продава единия си бъбрек, за да плати задълженията си за ток.

Стоядин Митич каза пред агенция Бета, че вече е получил 4-5 предложения и със сигурност ще приеме някое от тях, защото това е единственият начин да осигури отново за семейството си ток, който им е спрян от месец.

Най-високата "оферта" за неговия бъбрек, получена до момента от Митич, е за 6000 евро.

"Знам, че у нас продажбата на органи не е разрешена, но официално ще бъда донор. Съпругата и дъщеря ми са уплашени от решението ми, съзнавам и аз риска, но няма да се откажа. Нуждата му принуждава", обясни Митич.

Мъжът каза, че пенсията му е 17 000 динара /1 евро = 118 динара/, а тази на неговата съпруга, която е тежко болна от астма, е 12 000 динара.

"За някакво уж незаконно потребление "Електродистрибуция" ми иска 177 000 динара, а над 200 000 динара ми трябват, за да ми пуснат отново тока. Нямам тези пари, а няма да разреша съпругата ми да си отиде. Никога не се знае кога ще й потрябва инхалатор, а как да го използва, като нямаме ток", казва Митич.

Той обясни още, че мъките на семейството му са започнали през 2013 г., когато подписал споразумение с "Електродистрибуция" за изплащане на старите задължения на вноски. "Макар че тогава платих всичко, което трябваше и изпратих искане до "Електродистрибуция", те не дойдоха да ми пуснат тока и трябваше сам да направя това. Редовно си плащах потребената електроенергия, докато на 21 май не дойдоха и ми свалиха електромера заради незаконно потребление и ми изпратиха сметка от 177 000 динара", каза Митич.

Той е внесъл жалби в "Електродистрибуция" и в съда, но жалбите му са отхвърлени, пише Б92.

Жена от същия квартал в Ниш пък обяснява, че токът на семейството й е пуснат по съдебно нареждане – временно, за две години, защото дъщеря й е диабетичка на инсулин. "Когато мине това време, не знам какво ще правя. Мисля да предложа за продажба око, то струва повече от бъбрека, само да платя това, което "Електродистрибуция" иска от мен", каза Аница Зекич Аметович. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Това е моето свидете преди 1 година
Това е моето свидетелство за напредък. попаднах на свидетелство на човек в интернет, който свидетелства, че е продал единия си бъбрек на доктор Радж Девашис (NAHEALTHCARE.IN***GMAIL.COM ), за да спаси пациент в неговата болница за 460 000 USD, така че реших дасвържете се с доктор Радж Деваши знам дали се интересуват да купят моя бъбрек и за мое щастие той каза, че винаги имат нужда от бъбрек за закупуване в тяхната болница и че са готови да купят колкото се може повече, така че преговаряхме и дн
29
0
 
1
 
! Отговори
Dr Kate Adams преди 3 години
Здравейте всички.Казвам се д-р Кейт Адамс, аз съм френолог в университетски болници Бристол NHS Foundation Trust. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия и ние също се занимаваме с покупка и трансплантация на бъбреци с жив съответстващ донор. Намираме се в Дубай, Турция, САЩ, Малайзия. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбреци, моля не се колебайте да се свържете с нас по имейл: kateadams946***hotmailД-р Кейт АдамсТелефонен номер: +2348146161694,,
28
0
 
1
 
! Отговори
Dr Kate Adams преди 3 години
Здравейте всички.Казвам се д-р Кейт Адамс, аз съм френолог в университетски болници Бристол NHS Foundation Trust. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия и ние също се занимаваме с покупка и трансплантация на бъбреци с жив съответстващ донор. Намираме се в Дубай, Турция, САЩ, Малайзия. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбреци, моля не се колебайте да се свържете с нас по имейл: kateadams946***hotmailД-р Кейт АдамсТелефонен номер: +2348146161694
27
0
 
0
 
! Отговори
DR. ADITY преди 4 години
АКО ИСКАТЕ ДА ПРОДАЙТЕ ВАШАТА БЕНБИНА ЗА ПАРИ !!ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ!! Искам да споделя свидетелството си пред целия свят за това как продадох 1 от бъбреците си и станах богат. Казвам се Оюн, аз съм от Монголия. Веднъж бях бедна и окаяна жена, когато се натъкнах на рекламата на Прадхан в интернет относно закупуването на бъбреци и се подадох по електронната поща на лекарите Pradhan в интернет и станах техен дарител.Дарих 1 от бъбреците си за пари и ми платиха 780 000 долара за бъбрека, а сега съм
26
0
 
0
 
! Отговори
Shine преди 4 години
Здравейте Всеки, който продадох бъбрека си и много богат, Искам да споделя моето свидетелство пред света за това как продадох 1 от бъбреците си в Индия и станах богат, казвам се Ою Шийн, аз съм от Монголия. Аз кандидатствах чрез лекарите на Pradhan в интернет и станах техен донор. Дарих 1 от бъбреците си за пари и все още съм много здрав след даряването. Бях платил 780 000 долара за бъбреците ми. Сега съм богата и щастлива жена в Монголия. Ако преминавате през финансови затруднения / предизвик
25
0
 
1
 
! Отговори
nikolailchev преди 5 години
Всичко е лъжа толкова много документи правих платих за виза като уговорката беше да ми изпратят пари по банков път така и не получих нищо защото трябвало да платя данък в размер на 400USD ще ги съдия до дупка
24
0
 
0
 
! Отговори
DR. APRADHAN преди 5 години
ДОБЪР ДЕН НА ОБЩАТА ПУБЛИКАЦИЯ,Искате ли да продадете един от бъбреците си, мъжки или женски? Не знаете какво да правите с тази възможност да продадете бъбреците, за да печелите пари поради финансовата криза. Специализираната болница Adity ще ви предложи най-добрите $ 1,000,000 милиона щатски долара за бъбреците. Моето име е доктор Adity Apradhan, аз съм нефролог в болницата на индийската хирургия. Нашата клиника се занимава с лечение на бъбречна хирургия / трансплантационна хирургия и други ор
23
1
 
0
 
! Отговори
Dr. louis преди 5 години
Искате ли да продадете бъбреците си?Търсите ли възможност да продадете бъбреците си за пари поради финансово прекъсване и не знаете какво да правите? след това се свържете с нас днес чрез dr.louisclinic***gmail и ние ще ви предложим добра сума за Вашата бъбрека, защото спешно се нуждаем от бъбрек в нашата клиника или се обадете на 918704214690 или dr.louisclinic***gmailЦена: $ 450,000usd
22
0
 
0
 
! Отговори
+234 9026561334 преди 5 години
Имате ли дълг? Необходимо ли е да наберете пари за разходи за здравеопазване или за плащанедългове или в състояние на финансова разбивка? Изчакайте! Помислете за продажбата сибъбреците като опция. Ако искате да продадете бъбреците си днес. Подайте ни съобщениеведнага. Бъбрек се купува за максимална сума от $ 600,000.00USДолари. Националната фондация в момента купува здрави бъбреци. Моето имее д-р Дейвид съм нефролог в бъбречната национална болницаБолницата е специализирана в бъбречната хирургия и ние също така се занимаваме с изкупуването итрансплантация на бъбреци с жив и съотве
21
0
 
3
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Сърбите и те се поддадоха на шорошките промивки на мозъка, че всичко е пари вместо да хванат автоматите. В момента в който поставим пред парите Бог, родина и семейство всичко ще се оправи!
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До АнаЛизатор:Работната седмица в Европа се увеличава заради кривите сметки на германкаат Меркел.Тя си помисли, че като покани арабите те веднага ще започнат да работят без пари.Да, ама НЕ ! Те идват със смартфоните си и знаят, че Европа ще им даде помощи и за да живеят без да работят.На гърба на жестоката война в Сирия се изпровлякаха и сулю и пулю от Африка, Пакистан и Авганистан.
19
2
 
3
 
! Отговори
game1 преди 5 години
лошо, сърбите не са от най-приятните нации, предвид колко пъти са ни предавали и нападали в гръб.. въпреки това нито ги мразя нито им съчувствам - безразличие брат ми !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсиите не са социални осигуровки. Недейде из коментарите да намествате социалните, които са бича на всяко общество. Хранят пияници и некадърници и учат населението на мързел. Пенсията е нещо, което се дава на пенсионер в зависимост от вноските, които е правил през живота си, а тези пари идват от данъците на работниците. Като няма раждаемост - няма работници - няма пенсии. Недейте обвинява един бог знае кой за това, че сте некадърни родители.
17
2
 
6
 
! Отговори
Мила преди 5 години
Госпожо "журналистка", защо има многоточие в зглавието!? Смятяш, че така е по-загадъчно! Много ниска топка е нивото на БГ журналистиката, за съжаление!
16
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи взема 282 лева. Жена му взема 199 лв., което по-малко от минималната пенсия в България (207). Не че сме много цъфнали и вързали ама и сърбите я закъсаха. А бяха много пред нас през комунизма защото имаха пазарна икономика и търгуваха със западняците...Защо им беше да се хващат с руснаците?
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитализъм 2018Да живей свободна европа
14
7
 
14
 
! Отговори
До АнаЛизатор: преди 5 години
Напълно си прав. Всички придобивки в капиталистическите страни си заминават.Днес има протести в Австрия, където работната седмица се увеличава на ... 60 часа.Следва лека, по-лека отнемане на социалните придобивки в Швеция, Дания, Норвегия и Финландия, за които си мислехте, че живеят в рая.Истината за САЩ е, че НЯМА ПАРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ЛУДИТЕ, ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ САМО МИЛИОНЕРИТЕ. Затова там има толкова много масови убийства от изкукуригали, които са без лечение.
13
3
 
15
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
И в нашия Северозапад е така, чувал съм фрапантни истории на хора от там, чак предпочитам да не ги споделям..
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
144 евро пенсия не е чак толкова добре, но в сравнение с един пенсиониран мужик направо си е сума!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е хубаво в Сърбия.