Македония ратифицира за втори път договора с Гърция за името

69 депутати гласуваха "за", само един се въздържа
5 юли 2018 14:36, Елка Василева
27
Македония ратифицира за втори път договора с Гърция за името
Снимка: архив, Reuters

С 69 гласа "за" и един въздържал се в парламента на Република Македония за втори път бе гласуван законът за ратификация на договора с Гърция за името на бившата югославска република, съобщи Макфакс.

Въздържа се депутатът Ферид Мухич, който каза, че договорът с Гърция е абсолютен прецедент, а за демокрацията не е хубаво всички да бъдат единодушни.

Още по темата

В парламента не присъстваха депутатите от редиците на опозиционния ВМРО-ДПМНЕ, които напуснаха залата преди да започне гласуването.

Преди това министърът на външните работи на Република Македония Никола Димитров изтъкна, че президентът Георге Иванов не може да защитава конституцията, като я нарушава. Димитров заяви, че договорът не застрашава идентичността и нацията.

Държавният глава отказа да подпише закона след предишното му гласуване миналия месец, затова той бе върнат обратно в парламента, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го пишат гражданин на СМ а той за вътрешно успокоение и затвърждаване на идентитетот ще си повтаря "макЕдинец сум,макЕдонец сум и дедо ми бил и прадедо ми бил,и на прадедо ми дедо му,немам доказ али твърдам".
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега малко информация и за нашата комедия с комисиите,В ПЪРВИТЕ ДНИ НА ЮЛИ СЕ СЪБРАЛИ,ВЪНШНАТА ЛЕЙКА БИЛА ТАМ,,,,,,СЛЕД НЕ МНОГО ВРЕМЕ СРЕЩАТА ЗАВЪРШИЛА И СЕ РАЗБРАЛИ ДА СЕ СРЕЩНАТ ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 2018ГОДИНА/сега коя половина сме?/!Хахахахахахаха,НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПОЛУБРЕМЕННА ЖЕНА,НЕ МОЖЕ ДЕЛЧЕВ ДА Е НАШ А ГОЦЕ ТЕХЕН.БЮРМ да върви на май..ната си а нашият ап..тал и външната лейка да се взимат в ръце че дяволите ще ги вземат.
24
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ЙорданчоОтиваш във ФИРОМ, подаваш документи и според това, което се реши за името такъв ще те пишат! Ако не ти харесва решението се пиши хунз. Нали посрещаха краля им, като пряк наследник на Аце! На мен ми е през някъде де! Хората са казали, че това което някой си направи сам, никой друг не може да му направи!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките 7 "македонеца" са се изсипали да пишат коментари. Останалото албанци и сърби в БЮРМ. "Макдонците" сте толкова малко на брой, че имате само по 2 имена, а и от това няма нужда, и по първо име ще се познаете, на пръсти се броите.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....И не закъсня първата провокация на ЗОРАН към Гърция след всички целувки и прегръдки с цел както се изказа Коцияс дебелият "да не видим очертанията на Велика България"нА ви сега гръцки болшевики.За разлика от България обаче гръцките политици и дори самият Коцияс моментално реагират и предупреждават ЗОРАН да не се прави на ударен и че бюрмаджиите НЯМАТ ПРАВО ДОРИ В СОБСТВЕНИЯ СИ РЕЗЕРВАТ ДА УПОТРЕБЯВАТ ПРИЛАГАТЕЛНОТО "МАКЕДОНСКО"ЗА КАКВОТО И ДА Е-ЗАБРАНЕНО!!Опозицията води на Ципрас с 10%!
21
8
 
7
 
! Отговори
Йорданчо преди 5 години
Не искам нищо друго само искам в паспорта ми да пише македонец !
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До петричЕ оти живеят трима сърби там с албанците, па в пиринско са си българи. Други въпроси?
19
3
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
до бежанциАми защо да повдига България този въпрос когато това там не е българско , освен това ние загубихме двете войни ,а на загубилия нищо не дават.
18
5
 
11
 
! Отговори
бежанци преди 5 години
Ние сме македонски бежанци от Кукуш от войните 1912-13 година .И ние сме македонци.Досега нито едно правителство на България не е повдигнало въпроса пред Гърция или пред Европа и Света за македонските бежанци от Егейска Мскедония , за имотите и къщите насила заграбени от гърците с огън и куршуми гърците ни прокудиха от родните огнища , да се скитаме немили недраги по цел свет.
17
9
 
9
 
! Отговори
Бараково преди 5 години
Дедо ми ми кажуваше кой не сакал да се пише бу_гарин го пребивая во милициата.Тепали го до крв.
16
4
 
13
 
! Отговори
235 преди 5 години
Бой по кухата манерка на македонизма."Македония без българи огън да я гори"- Ванче МихайловЗа какво са ни, след като чествуват победата на Сърбия 1913 г., чупят паметници,всяка втора дума е 'българска фашистка окупация".Опитаха се да прекарат и БПЦ.Интересно, тази година на фолклорния фестивал в Охрид няма БГ състав ( иначе Сърбия, Черна гора, Албания)Дали не е първи знак ?
15
6
 
9
 
! Отговори
симитли преди 5 години
македонски песни пееме македонско оро играме
14
7
 
7
 
! Отговори
марикостенево преди 5 години
от кочериново надоле е македония
13
11
 
8
 
! Отговори
тросково преди 5 години
сакаме да си учиме у школо нашта си македонската история и култура
12
10
 
10
 
! Отговори
стара кресна преди 5 години
дедо беше македонецтате беше македонеци язе сам си македонец
11
12
 
7
 
! Отговори
петрич преди 5 години
епа нали косово стана автономно , оти и пиринска македония да не стане автономна
10
10
 
9
 
! Отговори
Американски войници преди 5 години
Идваме.Ще ви освободим от българско робство.Не случайно сме поставили Американския Университет в Благоевград.Америка ще даде Автономия на Пиринска Македония
9
15
 
8
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Американски войници къде сте ?Елате ни освободете от българско робство.10 000 американски войници от Кочериново до Кулата.Пиринска Македония Автономия.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Титостан -това е най точното и прилягащо име на тази измислена държава . Ей на онзи ден 50 наши учени ,историци ,академици са написали писмо ,че името северна -е в наи ущърб и повод за нови претенции на коминтерновското творение ...но властта е самодоволна и не вижда по далече от носа си !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
2
 
1
 
! Отговори
Редактор преди 5 години
***, покажи на Джесика как се пише думата "прецедент"!Все пак сте колежки :)