Влаковата катастрофа в Турция – заради проливните дъждове

МВнР: Няма данни за пострадали българи
9

Снимка: БТА

Проливните дъждове са станали причина за тежката жп катастрофата в Северозападна Турция, заяви министерството на транспорта и комуникациите, цитирано от ТАСС.

Още по темата
Установено е, че поради обилния валеж почвата между релсите и водоотвеждащия тунел под жп линията е била напълно отмита.

Пътническият влак е пътувал по маршрута Капъкуле-Истанбул. В провинция Текирдаг част от вагоните са излезли от релсите и са се преобърнали.

Представителят на министерството на здравеопазването Еюп Гюмюш по-рано съобщи, че при катастрофата са загинали 10 човека, а 73-ма са ранени, съобщава БТА.

Същевременно от Министерство на външните работи (МВнР) съобщиха, че по информация на генералното консулство на Република България в Одрин, няма загинали или ранени български граждани при влакова катастрофа в западната турска провинция Текирдаг.

Наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство в Одрин с молба за съдействие в резултат на катастрофата.

От МВнР припомнят, че дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин е: + 90 533 7396140

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Dimetar преди 5 години
Много омраза, много злоба у нас българите, не може една човешка трагедия да не я мешим с полтиката и с турското робство. Все пак аз не знам цялата истина дали турците са измъчили българи по време на отманската империя, доколкото имам инфармация за ония времена, тогавашната империя наказвала само онези хора, които целяли падането на нейната власт независимо дали са били българи, турци и т.н. граждани на империята!
4
2
 
0
 
! Отговори
Manson преди 5 години
Rip Turkiye
3
3
 
22
 
! Отговори
do 1 преди 5 години
Те там правят нещата в пъти по-добре от нас, върви и се поразходи да видиш инфраструктурата им. А влакови катрастрофи стават и в Германия например.
2
7
 
9
 
! Отговори
Salbe преди 5 години
Rip Turkiye.
1
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то май от тях сме се научили да правим нещата кофти и през пръсти