Заев за поканата за НАТО: Радвай се, Македонийо!

Опозицията иска оставки - на премиера и външния министър
Обновена: 12 юли 2018 11:15 | 12 юли 2018 11:13, Елка Василева
48
Заев за поканата за НАТО: Радвай се, Македонийо!
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Радвай се, Македонийо! Портите за нашето пълноправно членство в НАТО са отворени, написа македонският премиер Зоран Заев в профила си във Facebook по повод на решението, което приеха на първия ден от срещата на върха на НАТО в Брюксел лидерите на страните-членки да поканят Македония да започне преговори за присъединяване, пише вестник "Нова Македония". Заев изтъкна, че днес е голям, исторически ден за Република Македония.

Още по темата

Вестник "Вечер" съобщава, че генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг днес на тържествена церемония официално ще връчи поканата за членство на Македония в алианса на премиера Зоран Заев. Координаторът за НАТО Стево Пендаровски, гостувайки пред телевизия Телма, разкри, че в поканата страната ще се нарича Бивша Югославска Република Македония, но в бележка отдолу ще пише, че Република Турция признава страната като Република Македония, твърди изданието.

Македония днес получи шамари - ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на Заев и Димитров, пише в заглавие вестник "Вечер", цитиран от БТА. Македония не получи нито безусловна покана за НАТО, нито дата за начало на преговори с Европейския съюз, заяви говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Наум Стоилковски пред седалището на партията, пише "Вечер". Той поиска от министъра на външните работи Никола Димитров и от премиера Зоран Заев да подадат оставка, тъй като, както се изрази, двамата са вкарали Македония в "задънена улица".

Вестник "Нова Македония" пише, че членството в НАТО ще бъде финализирано, след като изцяло бъдат изпълнени всички предвидени процедури по отношение на договора за решаване на спора за името с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
ССС преди 5 години
Защо толкова се мъчат за името,да си върнюнат Южна Бабовина,то те наричат сърбите братя,а наз окупатори!!!Бънгарски генерали,по нисши офицери и войници РОДЕНИ в днешна Македония и загинали заради нея и в името на България,те наричат окупатори!!!Те не уважават своите деди загинали по бойните полета ,забравили зверствата на Сърбия,"Македонския писател"Димитър Талев ги е описал в романа" Гласовете ви чувам"за техните братя сърби!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
ССС преди 5 години
Каква Македония,те Гърция им избира име!!!Много"Велика" държава ,с "Велика История"!!!Още духа на Тито и Димитров витае в въздуха,Димитров който замалко да подари " Област Благоевград на Сърбия"Югославия"с претекст че я дават на Съюзна Република Македония с измисления македонски език,с българския Югозападен диалект и много сръбски думи!!!Ако това бе станало,във войните на Бивша Югославия ,ще бе въвлечена и България!!!Гърция има претенции към името ,а нашите пишман министри гледат отстрани!!!
39
3
 
1
 
! Отговори
тоти преди 5 години
Tia maloymnici ni6to ne rzabirat ot politika
38
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Това е все едно Англия да поиска оставката на треньора на Хърватия след като ги биха вчера.
37
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво да се радват толкова и те не знаят.Тръмп каза, че вдига ставката за членство в НАТО от 2% на 4% БВП.и Брюксел веднага им предложи. Луди хора. Не ни ли гледат нас до какво дереже ни докараха с НАТО и ЕС?
36
12
 
5
 
! Отговори
Горна Джумая преди 5 години
Всички български партии в Пиринска Мскедония да се разпуснат или да се преименуват в македонски.Във всички училища на Пиринска Македония да се изучава македонската история и култура.Да отворят врати македонски книжарници и библиотеки.Всички медии да емитуват на македонски литературен език.
35
4
 
10
 
! Отговори
к преди 5 години
македонски пу тки !3500 Албанци въоръжени в леко стрелково оръжие ви превзеха жалкото държавенце и сега Албанския е офицялен език в територийката дето дори име няма, македония или как там я наричате жалката си държава ....страхливо, продажно, неблагодарно и подло племе сте !ние в България ви мразим и ще ви смачкаме ако посегнете на територията ни !!!
34
6
 
2
 
! Отговори
Якоруда преди 5 години
Македонските младежи христяни и мюсулмани никога повече да не ходят войници и офицери в чужди войски , било то български , гръцки , сръбски или други чужди войски.Македонските младежи да ходят войници и офицери единствено и само в родната македонска войска.
33
16
 
5
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
В земята в която трябва да сме господари , ние македонците сме роби.Алтернативите на тази система в България не са по-привлекателни от одродяването - социална деградация , емигриране , физическа смърт , или безнадеждна съпротива в неравен двубой с чуждата българска власт.Македонецо , не забравяй своята Родина Македония , нейните борби и правото и да бъде свободна. 21 век ще бъде век на свободата за македонския народ !
32
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвай се. Сега ще трябва да продадеш въоръжението си и да купиш американско. И ще плащаш голяма такса за нато да те "пази" и да подкрепяш безропотно САЩ при всичките им изцепки. Радвай се.
31
16
 
3
 
! Отговори
Разлог преди 5 години
Вън българската окупационна войска от Пиринска Македония.Пиринска Македония демилитаризирана зона.В Пиринска Македония да се избере Македонец за Владика и Храмовете да преминат към Македонската Православна Черква със седалище в Охрид.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще станат член но само с името Северна македония -няма положителен референдум ,няма промяна на името -няма и членство!!!! Това са думите на Столенберг,а Заев няма смелостта да ги повтори!!!!!!!!!
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** вече няма да твърди, че македонците са измислили кирилицата, защото макетата вече минаха в противниковия лагер.
28
13
 
3
 
! Отговори
с.Микрево преди 5 години
Стани , стани , родеРопски сон ти стигаМакедонски народВо бой да се дига.Народ стар сме ниеСо язик и култураКой што не потклекнаНа най мрачна бура.Стани , роде ,стани,На ропство край му идеМакедонски народСлободен ке биде.
27
8
 
6
 
! Отговори
бсп преди 5 години
До МужикКато влезем в 'чакалнята' на ЕС на путиновците и на ниновците ще им се приака чак.А на г-жа 48% сина и ще си живурка в 'лошата' Америка, а тя ще вряка срещу Америка да си вземе комисионната!
26
13
 
9
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 5 години
Македония си има свои интереси и своя политика.Който иска да работи за присъединяването на Македония към България , Сърбия или Гърция , той може да бъде добър българин ,добър сърбин ,добър грък , но не и добър Македонец !
25
3
 
8
 
! Отговори
Румен преди 5 години
И в макетония и в България има,,,,,ци, които реват за Азия.
24
10
 
4
 
! Отговори
стара кресна преди 5 години
македония на македонците смрт или мила слобода
23
16
 
3
 
! Отговори
Горна Джумая преди 5 години
Искаме да се проведе консултативен Референдум за АВТОНОМИЯ на Пиринска Македония под мотото ,,Искаме да бъдем стопани в своя дом,,.Допитванията да имат само консултативен характер и не задължават София да предприема каквито и да е действия.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До петричИ пак пишеш на български