Румъния ревна: Русия нарушава въздушното ни пространство!

Северната ни съседка сега се защитава от британски изтребители
13 юли 2018 20:31,
93
Румъния ревна: Русия нарушава въздушното ни пространство!
Снимка: Reuters

Румънският министър на отбраната Михай Фифор заяви, че са чести случаите, в които руски самолети навлизат в румънското въздушно пространство, като уточни, че в тези случаи се прилагат стандартните процедури на НАТО за въздушна полиция, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

"Чести са тези навлизания в румънското въздушно пространство от страна на летателни апарати на Руската федерация. Процедурите са стандартни, натовски процедури, тъй като Румъния осъществява отбрана на въздушното пространство на НАТО, (...) вдигат се летателните апарати, които извършват въздушна полиция, и се преминава към специфичните процедури", посочи Фифор.

Той уточни, че в момента румънското въздушно пространство се защитава от британски самолети, тъй като процедурата изисква изтребителите МИГ да останат на земята след трагичен инцидент миналата седмица, предаде Медиафакс.

Самолет МиГ-21 се разби по време на авиошоу в югоизточаната част на Румъния на 7 юли, при което загина пилотът на самолета.

Фифор каза също, че Румъния възнамерява да купи още пет самолета Ф-16 от Португалия, за да попълни ескадрилата от 12 летателни апарата от този тип.

Той уточни, че в близко бъдеще предстоят преговори за покупката на още 36 изтребители Ф-16.

Румънският министър на отбраната увери, че страната ще продължи да отпуска по 2 процента от брутния вътрешен продукт за отбрана, което е било изтъкнато и на състоялата се в сряда и четвъртък среща на върха на НАТО в Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ? как ? Русия им нарушавала пространството ? В Румъния нямаше ли база на НАТО ? Какво съ правили партньорите им от НАТО нали им плащаме в проценти от ВБП за да ни пазят. ГЕЙ ПАРАДИ ЛИ ОРГАНИЗИРАТ В БАЗИТЕ докато ни нападат ? Искат да кажат че тези кравари само ни смучат парите и не служат за нищо ?
40
21
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агресорите няма да спрат да се заяждат с цяла Европа. Най са велики с малките . Браво много сте велики :)) Защо не пратите един ковчегг да влезе пак в Турция или САЩ :) Цял живот смешнягиии. За това никога няма да имате уважението от никой.
39
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това заглавие*Румъния ревнаЧервени лaйняри!
38
0
 
35
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
Е, защо да реве някой?!?Нали лидерът - вожд, при изсвирване от Ердоган, тича да му засвидетелства обичта си...Дори от партията му май нещо уреждаха под сурдинка Турция да ни "пази" небето.
37
3
 
42
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Те и турците редовно навлизат в нашето въздушно пространство, ама никой не реве?!
36
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румъния ревна: Русия нарушава въздушното ни пространство!А руснаците им намигнаха - Румъния разполага бази против нас, вресе се в Украйна, организира "учения" със САЩ и НАТО, публикува войнствени закани срещу Русия, в стил Плевнелиев...Е, да бе мирно седяло, не би чудо видяло.А ако почне патакламата, която организират САЩ и НАТО, няма да реват, защото от тях ще остане само опушена дупка.
35
6
 
48
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Румънците да се поучат от турците... - сваляш един СУ 24, убиваш пилота му, убиваш и посланика... - и ставате приятели и търговски партньори... - а може да получиш и газопровод, като бонус...
34
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея па като северните макета, целиот свет техен. Самолетите им си хвърчат къде си искат.
33
16
 
47
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До НАТО ОТАНТурските каtили обикаляха района с два F-16 с надеждата да причакат руски шурмовaк, завръщащ се от акция. Разстреляха го подло, в гръб, без предупреждение. А Су-24 не е за въздушен бой, няма и радари за наблюдение на задната полусфера. Така, че лесно и подло! Но когато се появиха Су-35 да ескортират Су-24, маNафчетата не смееха да си покажат плъшите муцунки там!Да живее Русия и нейната славна авиация, флот и сухопътни войски!Тъпите румънещи кондукатори ще докарат някоя беля!
32
2
 
39
 
! Отговори
9788 преди 5 години
До Професор 30 Ееее нали Путин беше отдавна мъртъв , а този , който виждаме е негов двойник / не се знае кой подред / Или според обстоятелството - ту е жив , ту е мъртъв - важно е да се спазват опорните точки от Козяк !!!!
31
3
 
37
 
! Отговори
амиииии преди 5 години
До Анонимен 28 Защото нямат свобода на избор и искат да се харесат на господарите си отвъд океана
30
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевДобър вечер селянино Василев. Въпроса е какво искаш, *** и европейска държава или бяла руска диктатура.агент Буда. УБО
29
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото у'шанки , откриха шишето с новичока. Не е ясно дали руснаците са пили от него, но те са имунизирани защото са на боярищнкик всеки ден.
28
20
 
50
 
! Отговори
НАТО ОТАН преди 5 години
Турция свали един Су и ги научи, редно е и Румъния да думне няколко руски щайги и ще се научат рашагите да си седят от другата страна на Волга където им е мястото.
27
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наближават , наближават калните сибирски ботуши за трети път да "освободат" задунайската губернийка ...Да видим тоя път на колко парчета ще я цепат за последващото търгуване .
26
1
 
32
 
! Отговори
6 преди 5 години
Румъния има това пространство че плаче и какво стана
25
18
 
42
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Да се наложат мощни санкции на тази псевдо-държава русия. Диктаторът Путин да бъде съден на военен трибунал и да се пусне атомна бомба в Кремъл.
24
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ревна тя, по доларов сигнал.
23
19
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо Румъния не купува "най-хубавите" *** бракми, а си купува щатски самолети?
22
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къде точно става това влизане, карти няма ли , нещо така ?? На бас, че реват за Приднестровието. Фейк нюз.