Македония празнува бурно! Концерти за поканата за НАТО

Хиляди хора се събраха в 15 града в страната
15 юли 2018 08:30, Петя Славова
83
Македония празнува бурно! Концерти за поканата за НАТО
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Хиляди се събраха в 15 македонски града вчера, за да отпразнуват получаването на покана към балканската страна да стане 30-ия член на НАТО, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Миналата седмица лидерите на НАТО отправиха официална покана към Македония да започне преговори за членство, с условието, че членството в НАТО няма да бъде финализирано, преди да бъде приложена изцяло всички споразумения по договора за решаване на спора за името с Гърция.

Миналият месец двете страни подписаха споразумение, според което Скопие ще промени името на страната на "Северна Македония", припомня БТА.

Десетки музиканти участваха в организирани от правителството концерти в Скопие и на други места, за да отбележат постигането на целта, която Македония преследва от десетилетия.

Консервативната опозиционна ВМРО-ДПМНЕ обаче порица празненствата, заявявайки, че "Македония не се нуждае от празненства, а от извинение (от правителството) за капитулацията" по въпроса за името.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: македониянатопокана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато ги наврат в Блато ще е адска цензура. Във всички форуми в Македония е тотална цензура днес откакто хунтата на Заека я набутаха шиптрите на власт.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали са се албанците и американската пета колона от Македонската компартия на Заев. .
71
2
 
5
 
! Отговори
бай х преди 5 години
набират се нови балъци да плащат вноски на чичо сам
70
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Македония ке се оправи..
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бурни другия път !Живея в Македония хората са озлобени на правителството !
68
9
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не е за вярване!...Во истина ли са радват че са ги поканили да станат една от страните,в които нато ще разположи войски и ще ги направи ЦЕЛ,отклоняваща няколко ракети КЪМ ТЯХ при един евентуален бъдещ сблъсък?!..хм!...Мислех ги за "по-тарикати"...
67
9
 
3
 
! Отговори
За да изглеждат преди 5 години
праздненствата по-масови и да се демонстрира подкрепа за македонците, бълг. натовици да се качват на автобуси и към каквото там се казва. Може и автопоход да се организира. Само да не ги набедят, че им "подобрили" въздуха.
66
6
 
10
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...te gorkite praznuvat sobstvenoto si pogrebenie !!!
65
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нас евреина Паси ни обясняваше колко ще цъфнем като влезем в НАТО. Е цъфнахме, даже връзваме. А Тръмп поиска вдигане на таксата за членство от 2% на 4% БВП.Да ни е честито.А после същият евреин каза `Майната му на православието`. Пак да ни е честито. На друго място щяха да го съдят.И македонците ще ги оправят.
64
11
 
17
 
! Отговори
Gall преди 5 години
Не че вярвам на македонските медии, но в случая мисля че са прави. Т.нар. бурни празненства са фиаско. Във всеки град са посетени максимум от 200-300 души, по-малко отколкото тамошните сватби. На места дори спонтанно ''празненствата" са преминали в протести...
63
12
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Гражданите на Северна Македония имат основание да празнуват, а русолюбците и сърбоманите там нека си *** на умряло, той Керванът си върви ... Опозицията от ВМРО-ДПМНЕ пък да вземе да си организира един траурен марш, с който да погребе окончателно прорушките си и сръбски националистически фетиши ... Да поканят и нашенските *** на погребалната си церемония ... !!!
62
7
 
10
 
! Отговори
Раздават ли преди 5 години
нещо по тия концерти или по подобие на СДС само безплатни фитнес програми? На урките поне им носеха булочки.
61
10
 
14
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Живеем в много лоши демократични времена ! Преди години имаше концлагери за враговете на народа , а сега една шепа рубладжии си развяват байрака необезпокоявани от правосъдието !
60
6
 
7
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
хахаха какъв е тоя привет от Германия дето мели глупости тука... Варшавския договор бил искал такса... абе германоид не се излагай с тия изказвания... нито си подготвен нито ти плащат... хахаха
59
16
 
16
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Интересно ми е колко рубладжии в Македония ще се съберат да протестират срещу бъдещото членство в НАТО ?! Дали ще успеят да съберат поне 200 човека от цяла Македония ,които най-нагло да говорят от името на целия народ както правят рубладжиите в България ?!
58
6
 
4
 
! Отговори
56 преди 5 години
Не е точно така. Трябва една фалшива плуралистична политическа ситуация и продажна, аморална върхушка. След референдума в ОК, РЕФЕРЕНДУМИ В ЕС ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА. Тези въпроси са много сериозни за да се оставят да се решават от електората.
57
17
 
14
 
! Отговори
Пиринска Македония преди 5 години
Сега идва ред и на Пиринска Македония.След като се реши въпроса за другите два дела на Македония , логично е да се реши въпроса и за третия - Пиринския.С голямо нетърпение очакваме каква ще бъде съдбата на Пиринска Македония - дали ще ни дадът Автономия ,като самостоятелна държава , с име , граници , столица , институции , знаме , химн , и герб.
56
10
 
7
 
! Отговори
като приемат преди 5 години
макетата в ЕС, пак ли българия ще бъде най-просперираща или това ще е македония?
55
7
 
12
 
! Отговори
макетата преди 5 години
искат в нато защото ги плашат, че българия ще ги анексира .
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата първи ще оцапат гаките като гръмне първата пушка, затова искат в Нато да има някой да ги пази от лошото...