В Турция прогнозират силен икономически растеж

Икономическите ни основи са здрави, каза финансист №1
22 юли 2018 13:43,
70
В Турция прогнозират силен икономически растеж
Снимка: Reuters

Турция продължава тенденцията към силен икономически растеж и основите на икономиката й са здрави. Това заяви за местни медии новият финансов министър на Турция Берат Албайрак, цитиран от Ройтерс и БТА.

Опасенията във връзка с независимостта на централната банка нараснаха, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган назначи за финансов министър своя зет Албайрак. Това подкрепи очакванията, че президентът, който сам се нарече "враг на лихвите", ще се опита да окаже по-голямо влияние върху монетарната политика, припомнят чуждестранните медии.

Още по темата

Турската лира поевтиня тази година, като изгуби една пета от стойността си спрямо американския долар, заради опасенията, че централната банка не може да овладее нарастването на двуцифрената инфлация, докато Ердоган нееднократно призова за намаляване на лихвите.

Албайрак, който е в Аржентина за среща на Г-20, каза, че сегашната политика на правителството има за цел поддържане на разумна фискална политика, стабилен растеж на кредитите, извършване на структурни реформи и заздравяване на рамката на паричната политика на Турция.

"Турската икономика продължава тенденцията на силен икономически растеж. Икономическите ни основи са здрави и перспективите ни са обещаващи", каза Албайрак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До NoName,*** никаква загуба на инвеститори,няма,а знаеш ли,че Турция изнася за Италия 600000,коли "Фиат"годишно "Рено",за Франция ,Софийските автобуси "ОтоСан",къде мислиш,че се сглобяват,но ганчофците като теб,ще се пръснат от яд.
43
5
 
5
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Пределно ясно ни е за силната икономика на Турция. Грешната политика, загубата на доверие от външни инвеститори, хауса в банковия сектор, инфлацията и бързия спад на лирата.. това тресе стабилността им... Риска е огромен в Турция!
42
3
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
И на теб ли са ти малки възможностите, че злобееш? Разбрахме ти как креташ, но защо си мислиш, че при всички е така?
41
2
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Ако си направиш труда да прочетеш малко изследвания, ще откриеш невалидността на теорията си. Да не би да се изказваш така, защото ти е малък и онова и портфейла, или просто си меле3?
40
5
 
5
 
! Отговори
атакист преди 5 години
може ако им отворим границата си,на кой му дреме за икономиката на фесовете
39
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Икономически растеж от 5%, инфлация от 50% - турска икономика! Хахахах.
38
1
 
6
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
До *** Не ви ли прави впечатление коментара на анонимен 29 ???Или това не е цензура??? Четат жени и деца, моля Ви...
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смях, бе Уили!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До турчинаТой на неудобни въпроси не договаря.
35
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Финансист номер едно на Турция прогнозирал... Че смее ли да прогнозира друго? Току виж останал без глава.
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция прогнозират силен икономически растеж=след повече от 20 годишен спад на лирата, винаги настъпва "техническа" корекция ... )
33
11
 
11
 
! Отговори
Оф преди 5 години
*** турска,крастава... не чувстваш ли че прекаляваш с ориенталската си наглост и в скоро време освен ново възраждане върху квадратните ви криводзурлести тикви,друго няма са се случи?!
32
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този Пурко да си помисли, ако не беше зет на Сердоган, коя тоалетна щеше да чисти.
31
13
 
17
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
До турчин беи Bayazit Колкото по скоро се изнесеш от БГ в турция толкова по добре ще е за теб там е хубаво вземи си и грес ако вземеш женати.
30
6
 
13
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
До привет от ГерманияГюбреджия преди преврата не даваше и дума да се обелва срещу Ердоган при всяка възможност го възхваляваше след преврата изведнъж обърна резбата на 180 градуса. Как така до тогава според теб всичко, което правеше беше правилно пък сега не е?
29
14
 
15
 
! Отговори
Сики Ичин Тюркийе преди 5 години
До Мисирка ОсманлийкатаПиле, пак ти казвам, не съди за другите хора по себе си, майка си и сестрите си! В З. Европа това го работят индийците от Сливен, Ямбол и Пловдив. Тоест твоите роднини.
28
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция върви стремглаво към фалит. За съжаление докато пада се опитва да създаде впечатление на стабилна икономика и това я повлича.още повече надолу. Целия свят така, султана онака. При стабилна инфлация 20+% на година да имаш смелостта да кажеш, че имаш стабилна икономика! Лошото е, че такива диктатори обикновенно си търсят враг, който да им е виновен.
27
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ердоганя, му е важно дьщерята зетя брьтчеда лелята чичото балдьзата да им е пьлен хладилника, а обикновения турчин може и да го кара и с празен хладилник по турски ердоганов нов закон!
26
14
 
22
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Икономическите ни основи са здрави, каза финансист 1..................................Щом при тези цени на лирата спрямо долара и тези цени на храните в Турция този "финансист номер 1" казва ,че икономическите основи са здрави , значи ясно какъв финансист е , финансист завърши религиозно образование ,но не и икономическо образование ! Ясно е на къде ще тръгне Турция след като султана назначава само ходжи дори и във финансовата сфера и науката ! Дуупе да им е яко на турците !
25
13
 
17
 
! Отговори
Сики Ичин Тюркийе преди 5 години
До 21Ти гледай Независим Кюрдистан да не раздава свои лични карти в турция.