?20 милиона дава Гърция на засегнатите от огнения ад

Гръцкото правителство обяви още незабавни мерки
25 юли 2018 11:41,
13
?20 милиона дава Гърция на засегнатите от огнения ад
Снимка: Rеuters

20 милиона евро ще преведе на пострадалите от огнената стихия в областта Атика министерството на финансите на Гърция. Това е една от серията незабавни мерки, които гръцкото правителство обяви снощи, съобщи АНА-МПА, цитирана от БТА.

Правителственият говорител Димитрис Дзанакопулос заяви, че на среща, председателствана от премиера Алексис Ципрас, е била направена оценка на ситуацията и на непосредствените стъпки, които ще бъдат предприети.

Още по темата

Той уточни, че министерството на финансите ще преведе 20 милиона евро по специална сметка на министерството на вътрешните работи, които ще бъдат предназначени за спешните нужди на засегнатите от пожарите градове.

Ще бъде открита и дарителска сметка за жертвите на пожарите, където ще се събират средства както от държавата, така и от частния сектор. Парите ще бъдат използвани за възстановяване на щетите. Участието на държавата ще бъде решено в близките дни.

Решено бе също патрулни екипи, състоящи се от полицаи, пожарникари и войници, да наблюдават засегнатите от пожарите райони. Дзанакопулос добави, че основните мерки, насочени към семействата на жертвите и компенсиране на щетите, ще бъдат обявени в близките дни.

Най-малко 74 души са загинали, а 187 са ранени при избухналите в понеделник горски пожари недалеч от Атина. Пожарникарите продължават и днес издирването на хора, блокирани в обгорените къщи и коли в района на гръцките курорти Мати и Рафина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са 300 по 240 дават на домакинство пострадало от бедствия. Тия са по закон. А иначе винаги се строят няколко къщи и в Хитрино и в Антоново май беше наводненото село, ама те са за парлама и да се изпокарат после хората, защо на един построили, а на друг не.
6
2
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Не винаги има виновни, пред природата сме безсилни. И технологична сила като Япония не можа да предотврати смъртните случаи от бедствия.
5
4
 
13
 
! Отговори
Арети преди 5 години
Невиждана трагедия да иэгориш жив!!! Живеем в 21 век, имаме достъп до всякаква информация, къде са били спасителните екипи да помогнат на хората, да действат адекватно и екстримно эа каквото са и обучени!!! Сега след дъжд качулка, помощи и обеэщетения - да ама не, човешкия живот не се връща!! Доста оставки трябва да бъдат хвърлени и виновните эа националната трагедия накаэани!!!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4 - Хитрино стана удобна предизборна сензация. Ако беше сеюдица след изборите ... Щяха да им пратя усмивки по радиото.
3
3
 
7
 
! Отговори
до аа преди 5 години
право в десятката с този коментар :)
2
1
 
7
 
! Отговори
Боцо преди 5 години
няма ли да отчете и той няколко изгорали колиби по границата да не е капо?
1
5
 
16
 
! Отговори
аа преди 5 години
в Бг по 300лв и чао