Застреляха адвокат, защитавал Милошевич в Хага

Драгослав Огнянович е убит пред своя дом в Белград
29 юли 2018 08:20, Красимир Ангелов
41
Застреляха адвокат, защитавал Милошевич в Хага
Снимка: Reuters

Известният белградски адвокат Драгослав Миша Огнянович е бил застрелян в събота вечер на прага на дома си в квартал Нови Белград. Тежко ранен е 26-годишният син на адвоката, предаде Ройтерс, като се позоваха на полицията.

Нападението е извършено в 19,30 ч. Петдесет и седем годишният Огнянович е бил убит, докато със сина си вървял към входа на дома си. Синът е ранен в дясната ръка, посочи в комюнике МВР.

Полицията работи по случая. Целият квартал е отцепен, проверяват се излизащите от него автомобили. Навсякъде има полицейски патрули, посочва ТАСС.

Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния трибунал за бивша Югославия в Хага. В последните години кариерата му беше много успешна. Сръбски медии отбелязват, че той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления, а в последните години е представлявал един от водачите на престъпен клан - Лука Бойович.

Местни медии уточняват, че последните няколко месеца в Белград са били убити няколко приятели на Бойович. По сведения на вестника това е свързано с войната между престъпни кланове, занимаващи се с разпространение на наркотици. Допуска се, че адвокатът може да е станал жертва на такава конфронтация.

Милошевич почина в затвора на Хагския трибунал през 2006 г., преди да има съдебно решение по делото му, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно и Сърбия тръгва по пътя на евроинтеграцията - и там почнаха да ги самоубиват!
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми пука за ни един сръбски предател.
28
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27:"На 24 март 2016 г. Трибуналът заключава, че Слободан Милошевич не носи отговорност за военните престъпления, извършени по време на войната в Босна от 1992 до 1995 г.[1]"Уикипедия
27
9
 
18
 
! Отговори
V преди 5 години
Съда в Хага е антиславянски. Той никога няма да осъди хора от юафията герб които провеждат геноцид чрез много важни документи. Такива убииства в ЕС са много напълно преднамерени на политическа основа и няма нито един осъден.
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са оправдали Милошевич, а са прекратили делото поради смъртта на обвиняемия. Има лек нюанс, но трябва да се чете.
25
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милошевич ако имаше как щеше и Македония да нападне, но щеше да му дойде множко и с България да си има работа. Трети парад на българска войска в Београд си е сериозен кошмар.
24
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Милошевич почина в затвора на Хагския трибунал през 2006 г., преди да има съдебно решение по делото му, припомня БТА....А косоварските престъпници така и не стихнаха до Хага. Оправдаха ги! Те бяха мафиоти.Между другото - думата КОСВО е българска. При сърбите кава дума няма.
23
12
 
10
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Ако се има предвид какви ги свърши Милошевич, всеки негов защитник си заслужава поне трикратен разстрел, е, поне е изкарал няколкостотин евро за опечалената си фамилия.
22
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Буш и Блеър не са извършеали военни престъпления, Ирак беше заплаха за световния мир.
21
2
 
1
 
! Отговори
До Сатанаил преди 5 години
С т.па ножовка ще ти е по на чалъм...
20
15
 
41
 
! Отговори
в Хага преди 5 години
Милошевич беше оправдан от трибунала в Хага по всички точки. За военните си престъпления в Ирак, Буш и Блеър трябва да лежат по 25 години в килията в Хага, в която лежа и Милошевич.
19
21
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Синът е тежко ранен.....в ръката. Интересно как може да си тежко ранен в ръката ?!?
18
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адвокатът може да откаже да защитава престъпник, ако сметне, че това противоречи на морала му.Моралът обаче е едно, а парите на мафиотите са добри. Е, сега да си ги харчи със здраве! Синът му тоже!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нападението е извършено на улица "Антифашистка борба".
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Всички държави са бандитски с различни вариации.
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Привет от ГерманияНе мисля, ч разбираш ролята на адвокатите, нито че си готов, да живееш в съвременно общество Отиди в Сомалия да Конго. Там нямат адвокати и си "мъстят" най-редовно.
14
3
 
8
 
! Отговори
ей,не се научиха преди 5 години
Това е самоубийство,бе!Айде приключвайте случая!
13
14
 
17
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Адвокат ,който защитава престъпници ,накрая си намира майстора ! Може да бъде убит от хора които търсят мъст за това ,че адвоката защитава престъпници ,а също така може да бъде убит и от самите престъпници ,които защитава ,ако те сметнат ,че той не си е свършил "работата както трябва" !
12
2
 
32
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Има предсказание на сръбски пророк и лечител, нещо като нашата Ванга. Това пророчество е от средата на 19 век. Татоя е казал, че Сърбия ще се възгордее, ще получи незаслужено много земи дето не са сръбски но скоро ще дойде денят в който всичките съседи на сърбите ще са срещу тях и Сърбия ще се свие толкова, че ще се събере под една слива. В ония времена сливо поле се наричала земята на Белградския пашалък. Като гледам какво стана последните 30 г. прав ще излезе човека.
11
15
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Прав си за всичко и това е станало с решителната братска помощ на Русия!