Атина тъгува! Стотици със свещи за жертвите от пожарите

Опозицията и медиите с критики - нямало координация между службите
Обновена: 31 юли 2018 09:36 | 31 юли 2018 09:30, Елка Василева
2
Атина тъгува! Стотици със свещи за жертвите от пожарите
Снимка: Reuters

Около 500 души се събраха снощи до гръцкия парламент на бдение със свещи в памет на жертвите в пожарите, пламнали край Атина преди седмица.

Участниците в бдението, организирано в социалните медии, заявиха, че са дошли, за да поискат прошка от жертвите.

Още по темата

В пожарите загинаха 92 души, а 25 изчезнаха безследно.

Премиерът Алексис Ципрас пое в петък политическа отговорност за бедствието, но не постави под въпрос реакцията на властите в кризата.

Опозицията и медиите остро критикуват липсата на координация между различните служби, а експерти изтъкват липсата от десетилетия на план за урбанизация в крайбрежните селища с иглолистни гори, посочва АФП, цитирана от БТА.

"Премиерът нареди да възможно най-бързо да бъде оказана помощ на пострадалите, като бъдат отстранени бюрократичните пречки", заяви говорител на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
WTF? преди 5 години
Естествено че не пази. Православието отваря вратата за крадеца. Православието те вкарва в грях чрез идолопоклонничество. А последствието от греха е смърт. Православните се покланят на демони и си търпят последствията. Някъв поп казал на баба ми да погребът прадядоми с жива кокошка. За какво говорим тогава? Вуду вещери и вещерици. Безсрамни и долни. Защо изобщо някой ги слуша не знам. Те нямат нищо общо с Бог.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Православието не пази !